نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
چین برای مقابله با محدودیتهای آمریکا در حوزه تراشهها ممکن است از راهکارهای دیگری مانند اعمال تعرفههای بیشتر بر محصولات آمریکایی استفاده کند. به گزارش تکناک، محدودیتهای جدید ایالات متحده علیه صنعت نیمهرسانای چین نگرانیهایی ایجاد کرده که پکن ممکن است اقداماتی برای تلافی علیه واشنگتن انجام دهد. با تشدید تنشهای تجاری میان دو اقتصاد […]
چین برای مقابله با محدودیتهای آمریکا در حوزه تراشهها ممکن است از راهکارهای دیگری مانند اعمال تعرفههای بیشتر بر محصولات آمریکایی استفاده کند.
به گزارش تکناک، محدودیتهای جدید ایالات متحده علیه صنعت نیمهرسانای چین نگرانیهایی ایجاد کرده که پکن ممکن است اقداماتی برای تلافی علیه واشنگتن انجام دهد. با تشدید تنشهای تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، مقامهای چینی وعده دادهاند که برای محافظت از منافع شرکتهای خود دست به اقداماتی خواهند زد.
رویترز مینویسد که چین در سالهای اخیر مجموعهای از ابزارها را جمعآوری کرده است که تحلیلگران بر این باورند میتواند برای مقابله با تحریمهای آمریکا و تلافی علیه شرکتهای آمریکایی استفاده کند. در ادامه برخی از این اقدامات احتمالی علیه محدودیتهای جدید آمریکا در حوزه تراشهها را بررسی میکنیم.
یکی از نخستین اقدامات تلافیجویانه چین در جنگ تراشههای آمریکا و چین به ماه می سال گذشته برمیگردد. در آن زمان، پکن اعلام کرد که برخی خریدهای دولتی از شرکت آمریکایی میکرون را مسدود میکند؛ چراکه این شرکت در بررسی امنیتی ناکام مانده بود. این اقدام بهعنوان اولین گام چین در مقابله با فشارهای واشنگتن در صنعت تراشه تلقی شد.
این نگرانی وجود دارد که شرکتهای آمریکایی دیگر مانند اینتل نیز هدف احتمالی این نوع اقدامات تلافیجویانه قرار گیرند. انجمن امنیت سایبری چین (CSAC) پیشتر ادعا کرده بود که شرکت اینتل بهطور مداوم به منافع و امنیت ملی چین آسیب رسانده است و از پکن خواسته بود تا محصولات این شرکت در چین را نیز بررسی امنیتی کند.
در سپتامبر ۲۰۲۳، چین اعلام کرد که قصد دارد شرکت آمریکایی PVH Corp، صاحب برندهای معروف Tommy Hilfiger و Calvin Klein را بهدلیل تحریم ناعادلانه پنبه سینکیانگ و دیگر محصولات این منطقه در چهارچوب فهرست نهادهای نامطمئن بررسی کند. این اولین بار بود که پکن اقدامی علیه شرکتی انجام میداد که پنبه سینکیانگ را از زنجیره تأمین خود حذف کرده بود تا از قوانین ایالات متحده تبعیت کند.
پکن این فهرست را در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ ایجاد و تهدید کرده بود که شرکتهای آمریکایی را از واردات و صادرات و سرمایهگذاری در چین منع خواهد کرد. درحالحاضر، این فهرست شامل شرکتهایی نظیر Lockheed Martin و Raytheon Missiles & Defense است که در فروش تسلیحات به تایوان دخالت دارند.
چین بهعنوان بزرگترین تولیدکننده و پردازشکننده مواد نادر زمین در جهان، از سال گذشته اقداماتی برای تنظیم صادرات این مواد مهم بهویژه برای استفادههای نظامی انجام داده است. ازجمله این اقدامات میتوان به محدودیتهای صادراتی برای آنتیموان اشاره کرد. آنتیموان فلزی استراتژیک است که در صنایع نظامی و نیز تولید باتریها و تجهیزات فتوولتائیک استفاده میشود.
در اکتبر ۲۰۲۳، چین محدودیتهایی برای صادرات برخی محصولات گرافیتی اعمال کرد که در باتریهای خودروهای الکتریکی استفاده میشود. این محدودیتها بلافاصله پساز آن اعمال شد که واشنگتن خرید تراشههای محدودشده زیرمجموعههای خارجی شرکتهای چینی را ممنوع کرد.
چین اخیراً نظارت خود بر اقلام دومنظوره، یعنی محصولاتی را گسترش داده است که کاربردهای غیرنظامی و نظامی دارند. این محدودیتها از اول دسامبر ۲۰۲۳ اجرایی شدند و به موجب آن، صادرکنندگان چینی باید جزئیات دقیقی از کاربران نهایی محصولات خود ارائه دهند. این کار به چین امکان میدهد تا وابستگیهای زنجیره تأمین پکن را در صنایع نظامیصنعتی ایالات متحده شناسایی کند.
این فهرست شامل طیف وسیعی از فناوریهای پیشرفته است که چین یا در آن پیشرو است یا قصد دارد در آن به قدرتی پیشرو تبدیل شود. ازجمله این فناوریها میتوان به تراشهها، هوش مصنوعی، رایانش کوانتومی و پهپادها اشاره کرد.
چین در سال جاری علیه شرکت آمریکایی تولیدکننده پهپاد Skydio تحریمهایی اعمال کرد که باعث قطع تأمین باتریهای مورد نیاز این شرکت شد. این اقدام نشاندهنده تمایل چین به استفاده از ابزارهای مختلف برای مقابله با فشارهای ایالات متحده است. در مقالهای که اخیراً در رسانه دولتی چین گلوبال تایمز منتشر شد، آمده است: «با شدتگرفتن محاصره (چین)، صنایع، کسبوکارها و اقتصاد ایالات متحده قیمت سنگینی خواهند پرداخت.»
اقدامات تلافیجویانه چین علیه محدودیتهای جدید آمریکا در حوزه تراشهها، تنها یکی از ابعاد تنشهای تجاری در حال گسترش بین دو کشور است. پکن آماده است تا از مجموعهای از ابزارها برای مقابله با سیاستهای آمریکا استفاده کند. به نظر میرسد که این جنگ تجاری همچنان در آیندهای نزدیک تشدید خواهد شد.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
محققان در کره جنوبی کیت تشخیص طبی ساختند که میتواند سپسیس یا گَندخونی را با سرعت بالایی شناسایی کند. در این کیت تشخیص سریع از نانوذرات و هوش مصنوعی استفاده شده است. به گزارش ایسنا، سپسیس یکی از عوامل مهم مرگ و میر در بیمارستانهای سراسر جهان است. شکست آن مستلزم تشخیص زودهنگام از جمله تست […]
آمازون در جریان کنفرانس سالانه re:Invent، از پایگاه داده جدید و پیشرفته Aurora DSQL رونمایی کرد. به گزارش تکناک، این پایگاه داده مدرن و یکپارچه، مقیاسپذیری نامحدود، در دسترسپذیری فوقالعاده (۹۹.۹۹۹ درصد برای دسترسی چندمنطقهای) و سرعتی ۴ برابر بیشتر نسبت به سایر پایگاههای داده SQL توزیعشده محبوب را وعده میدهد. پایگاه داده Aurora DSQL […]
مهندسان دانشگاه «امآیتی» یک بالن معده ابداع کردهاند که میتوان آن را پیش از غذا برای جلوگیری از پرخوری باد کرد و در صورت عدم نیاز به غذا آن را به حالت خالی بازگرداند. به گزارش ایسنا، بالنهای سیلیکونی معده که با هوا یا نمک پر میشوند و در معده قرار میگیرند، با ایجاد احساس […]
شایعات و افشاگریها در مورد سری آیفون ۱۷ روبهافزایش است. گفته میشود آیفون ۱۷ پرو و پرو مکس در زمینهی نمایشگر پیشرفت قابل توجهی تجربه خواهند کرد. بهادعای یکی از افشاگران در ایکس، اپل میخواهد از فناوری نمایشگر جدیدی به نام Low-Dielectric TEE برای مدلهای پرو آیفون ۱۷ استفاده کند. فناوری مذکور ظاهراً شارژدهی باتری […]