کاهش احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ YR4 با زمین – تک ناک

ناسا به تازگی احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ YR4 با زمین در سال ۲۰۳۲ را که به ۳.۱ درصد افزایش یافته بود، به ۱.۵ درصد کاهش داد. به گزارش تکناک،براساس داده‌های جدید ناسا، این سیارک که به اندازه‌ای بزرگ است که می‌تواند یک شهر را نابود کند، احتمال کمتری دارد که در سال ۲۰۳۲ با زمین […]


ناسا به تازگی احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ YR4 با زمین در سال ۲۰۳۲ را که به ۳.۱ درصد افزایش یافته بود، به ۱.۵ درصد کاهش داد.

به گزارش تکناک،براساس داده‌های جدید ناسا، این سیارک که به اندازه‌ای بزرگ است که می‌تواند یک شهر را نابود کند، احتمال کمتری دارد که در سال ۲۰۳۲ با زمین برخورد کند

در هفته‌های گذشته، ناسا به طور مداوم احتمال برخورد این سیارک را افزایش داده بود. تا روز سه‌شنبه (۱۸ فوریه)، احتمال برخورد آن به ۱ در ۳۲ رسید. اما تنها یک روز بعد، در چهارشنبه (۱۹ فوریه)، این احتمال به ۱.۵ درصد کاهش یافت که نشان‌دهنده تغییرات در مسیر حرکت سیارک و اطلاعات جدیدی است که از سوی ستاره‌شناسان به دست آمده است.

با این حال، احتمال تغییر مجدد این پیش‌بینی‌ها وجود دارد. متخصصان پیش‌بینی می‌کنند که احتمال برخورد زمانی که مسیر حرکت دقیق سیارک تأیید شود در نهایت به صفر درصد برسد.

سیارک 2024 YR4 که قطر آن حدود 55 متر است، پتانسیل آزادسازی حدود 8 مگاتن انرژی در صورت برخورد با زمین را دارد

سیارک ۲۰۲۴ YR4 که قطر آن حدود ۵۵ متر است، پتانسیل آزادسازی حدود ۸ مگاتن انرژی در صورت برخورد با زمین را دارد. این میزان انرژی بیش از ۵۰۰ برابر بیشتر از انرژی بمب اتمی است که هیروشیما را در ژاپن نابود کرد. با این وجود، به گفته کارشناسان، اندازه YR4 برای از بین بردن تمدن بشری کافی نیست، اما می‌تواند یک شهر بزرگ را نابود کند.

احتمال برخورد این سیارک با ماه نیز مطرح است، اما دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که YR4 احتمالاً در نزدیکی زمین در سال ۲۰۳۲ از کنار هر دو، زمین و ماه، عبور خواهد کرد و هیچ آسیبی به آن‌ها وارد نخواهد شد.

سیارک ۲۰۲۴ YR4 برای اولین بار توسط تلسکوپ ATLAS (سیستم هشدار برخورد زمین‌محور) در شیلی در تاریخ ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴ شناسایی شد. طبق گزارش مرکز مطالعات اشیاء نزدیک به زمین ناسا، در ژانویه ۲۰۲۵ دانشمندان توانستند تشخیص دهند که این سیارک احتمال برخورد بیشتری با زمین دارد. به همین دلیل، دانشمندان تصمیم گرفتند توجه بیشتری به آن معطوف کنند و پیش‌بینی‌های احتمالی خود را برای بررسی دقیق‌تر مسیر حرکت این سیارک ادامه دهند.



منبع: تکنک