نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در دنیای پرشتاب صنعت، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از مهمترین هزینههای صنایع، هزینههای مربوط به مصرف انرژی بهویژه برق است. افزایش مداوم تعرفههای برق و نوسانات قیمت انرژی، باعث شده صنایع دنبال راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینههای قبض برق صنعتی خود باشند. یکی […]
در دنیای پرشتاب صنعت، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از مهمترین هزینههای صنایع، هزینههای مربوط به مصرف انرژی بهویژه برق است. افزایش مداوم تعرفههای برق و نوسانات قیمت انرژی، باعث شده صنایع دنبال راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینههای قبض برق صنعتی خود باشند.
یکی از راهکارهای مؤثر و پرکاربرد برای کاهش هزینههای قبض برق صنعتی، استفاده از تابلو برق بانک خازنی است. این تابلوها با اصلاح ضریب توان و بهبود کیفیت توان، به طور چشمگیری در کاهش مصرف انرژی و هزینههای برق مؤثر هستند. در این مقاله، به بررسی مفهوم ضریب توان، دلایل اهمیت آن و راهکارهای بهبود ضریب توان با استفاده از تابلو برق بانک خازنی خواهیم پرداخت. تا با خرید تابلو برق مناسب، دیگر مجبور به پرداخت شش برابری هزینههای برق در صنایع، کارخانجات و کارگاه خود نباشید.
تابلو برق بانک خازنی با تزریق توان راکتیو به شبکه، ضریب توان را به مقدار مطلوب نزدیک میکند. این کار باعث کاهش جریانهای راکتیو و در نتیجه کاهش تلفات انرژی در خطوط انتقال و توزیع میشود. همچنین، با بهبود ضریب توان، ولتاژ در سیستم پایدارتر شده و عملکرد تجهیزات الکتریکی بهبود مییابد.
ضریب توان، نسبت توان اکتیو (توانی که به انجام کار مفید تبدیل میشود) به توان ظاهری (مجموع توان اکتیو و راکتیو) است. توان راکتیو، توانی است که در مدارهای القایی و خازنی جابهجا میشود و بهصورت انرژی مفید مصرف نمیشود. در واقع، توان راکتیو مانند آبی است که در لولهها رفتوبرگشت میکند و کار مفیدی انجام نمیدهد.
بر اساس مصوبهٔ جدید وزارت نیرو، صنایع باید ضریب توان را حدود عدد یک نگهدارند. در غیر این صورت با جریمه قبض برق صنعتی مجبور به پرداخت بهای برق تا حدود شش برابر حالت عادی خواهند بود. در این شرایط اکثر صنایع به فکر راه چارهای برای این مسئله افتادهاند که در ادامه مقاله بهترین ایدههای کاهش هزینه قبض برق را با هم بررسی میکنیم.
افزایش جریان در مدار یکی از مشکلات پایینبودن ضریب توان است. هنگامی که ضریب توان پایین است، برای انتقال مقدار مشخصی توان، جریان بیشتری در مدار برقرار میشود. این جریان بیشتر باعث افزایش تلفات در سیمها، ترانسفورماتورها و سایر تجهیزات الکتریکی میشود. ازطرفی جریان بالای ناشی از ضریب توان پایین، باعث افت ولتاژ در شبکه میشود. افت ولتاژ، عملکرد تجهیزات الکتریکی را تحتتأثیر قرار داده و میتواند منجر به کاهش راندمان و افزایش هزینههای تعمیرات شود.
بنابراین، ضریب توان پایین، باعث افزایش تلفات انرژی میشود. این تلفات بهصورت مستقیم در قبض برق صنایع منعکس میشود و هزینههای انرژی را افزایش میدهد. اداره برق نیز برای مصرفکنندگانی که ضریب توان آنها پایین است، جریمههایی را در نظر میگیرند. این جریمهها به دلیل افزایش بار روی شبکه و تلفات انرژی بیشتر اعمال میشود که جریمههای قانونی است و طبق تعرفه جدید از مهرماه سال ۱۴۰۳ تا حدود ۶ برابر هزینه های عادی خواهد بود.
تجهیزات الکتریکی مانند ترانسفورماتورها و کابلها، دارای ظرفیت مشخصی هستند. جریان بالای ناشی از ضریب توان پایین، میتواند باعث اضافهبار شدن این تجهیزات و کاهش عمر مفید آنها شود؛ بنابراین افت ولتاژ و اضافه بار تجهیزات ناشی از ضریب توان پایین، باعث افزایش هزینههای تعمیرات و نگهداری میشود.
تمامی این موارد گفته شده در ادامه کاهش راندمان تولید را به همراه دارد. کاهش راندمان تجهیزات به دلیل افت ولتاژ و اضافه بار، منجر به کاهش تولید و افزایش هزینههای تولید میشود.
راهحلی اصلی کاهش هزینه قبض برق صنعتی استفاده از تابلو برق بانک خازنی است. تابلو برق بانک خازنی، بهگونهای طراحی شده است که منجر به بهبود ضریب توان و کاهش هزینههای برق در سیستم میشود. این تابلو با تزریق توان راکتیو به شبکه، ضریب توان را به مقدار مطلوب نزدیک میکند و همین امر از افزایش جریمههای قبض برق صنعتی جلوگیری میکند.
انتخاب تابلو برق بانک خازنی مناسب، به عوامل مختلفی از جمله اندازه بار، نوع بار، ولتاژ شبکه و ضریب توان موردنظر بستگی دارد. خود تابلو برقهای بانک خازنی هم در انواع ساده، هوشمند، اتوماتیک و… دستهبندی میشود که بر اساس نیازهای پروژه طراحی و تولید میشود. برای انتخاب بهترین گزینه، بهتر است با مهندسین تابلوسازی در این زمینه مشورت کنید تا بتوانید در درازمدت از خرید تابلو برق بانک خازنی راضی باشید.
استفاده از تابلو برق بانک خازنی، یکی از مؤثرترین راهکارها برای کاهش هزینههای قبض برق صنعتی و بهبود راندمان انرژی است. با بهبود ضریب توان، صنایع میتوانند در هزینههای انرژی صرفهجویی کرده و به محیطزیست کمک کنند. ما در این مقاله روشهای مفید کاهش هزینههای قبض برق صنعتی را بررسی کردهایم و امیدواریم توانسته باشیم در این مسیر همراه شما باشیم.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
اسمایلینو آموزش و ترویج علم را مأموریت اصلی مسئولیت اجتماعی خود قرار داده و در این راستا فعالیتهای گستردهای را انجام میدهد. ازجمله این فعالیتها تدوین و تهیه گزارش “هوش مصنوعی زاینده؛ برای مدیران عامل” است. گردآورندگان این گزارش سید کامران باقری، مدیرعامل اسمایلینو، هادی ویسی، معاونت فنی و اسمهان حکاک، مشاور هوش مصنوعی این […]
با توجه به عضویت سازمان فضایی ایران در سازمان همکاری فضایی آسیا- اقیانوسیه (اپسکو)، هرساله امکان بهرهمندی از سهمیه بورس تحصیلی دولت چین در رشتههای مرتبط با فناوری فضایی و کاربردهای آن در دو مقطع کارشناسی ارشد ودکترا در چند دانشگاه معتبر آن کشور برای متقاضیان حائز شرایط از کشورهای عضو آن سازمان از جمله […]
دانشمندان خواستار استفاده فوری از راهحلهای میکروبی برای مقابله با تغییرات اقلیمی شدهاند و از تشکیل یک کارگروه برای تسهیل اجرای این راهحلها حمایت میکنند. به گزارش تکناک، در آستانه اجلاس COP29، انجمن میکروبیولوژی کاربردی بینالمللی (AMI) با همکاری سازمانهای علمی معتبر جهان این بیانیه مشترک را منتشر کردهاند، که همزمان در چندین مجله علمی […]
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور طی حکمی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت منصوب شد. به گزارش ایسنا، وزیر صمت دکتر داریوش اسماعیلی را به عنوان «معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور» منصوب کرد. در متن حکم سید محمد اتابک خطاب به داریوش اسماعیلی آمده است: “نظر […]