نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو با تحریک نورونها در مغز موشها، راهی جدید برای درمان افسردگی و تقویت انعطافپذیری در برابر استرس پیدا کردهاند. به گزارش تکناک، محققان با تحریک خاص نورونها توانستند موشهای کمتر انعطافپذیر را به موشهایی تبدیل کنند که فعالانه به دنبال لذت بودند. انعطافپذیری و درمان افسردگی برخی افراد بلافاصله پس از […]
محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو با تحریک نورونها در مغز موشها، راهی جدید برای درمان افسردگی و تقویت انعطافپذیری در برابر استرس پیدا کردهاند.
به گزارش تکناک، محققان با تحریک خاص نورونها توانستند موشهای کمتر انعطافپذیر را به موشهایی تبدیل کنند که فعالانه به دنبال لذت بودند.
برخی افراد بلافاصله پس از روبهرو شدن با بحرانها بهبود مییابند و دوباره شاد میشوند، در حالی که دیگران در چرخههای افسردگی گرفتار میمانند.
محققان دانشگاه UCSF در تلاش برای درک این تفاوتها، بر این مسئله تمرکز کردهاند که چرا برخی افراد بهتر از دیگران از استرس و بحرانها بهبود مییابند. همچنین در جستوجوی راهحلهایی برای درمان افرادی هستند که با علائم طولانیمدت استرس و افسردگی دست و پنجه نرم میکنند.
دانشمندان در این تحقیق، متوجه شدند که استرس باعث تغییراتی در فعالیت مغز موشها میشود. این تغییرات به وضوح موشهایی را که از استرس بهبود مییابند از موشهایی که در این فرایند شکست میخورند، متمایز میکند.
محققان در این مطالعه، با تحریک برخی نورونها در مغز موشهای کمتر انعطافپذیر، شاهد تغییرات چشمگیری در رفتار آنها بودند. موشهایی که پیش از این درگیر افکار منفی و بلاتکلیفی بودند، حالا به سمت جستوجوی لذت، مثل نوشیدن آب شیرین حرکت کردند.
محققان در این تحقیق، به بررسی فعالیت نورونها در دو ناحیه مهم مغزی پرداختند. یکی آمیگدال، که مسئول ارزیابی خطرات پاداش است و دیگری هیپوکامپ، که به یادآوری و پیشبینی کمک میکند.
نتایج نشان داد که در موشهای انعطافپذیر، این دو ناحیه به طور مؤثر با هم در ارتباط هستند، اما در موشهای کمتر انعطافپذیر، این ارتباط مختل شده بود.
فرانسیس شیا، یکی از محققان این پروژه بر این باور بود که اگر نورونهای ارتباطی میان آمیگدال و هیپوکامپ را بیشتر تحریک کند، میتواند رفتار موشها را تغییر دهد.
او از تکنیک شیمی-ژنتیک استفاده کرد، که به کمک آن نورونها در مغز موشها تحریک شدند. پس از این تحریک، موشها به طور آشکاری به سمت آب شیرین حرکت کردند، که این کار مشابه رفتار موشهای انعطافپذیر بود.
محققان اکنون به دنبال آن هستند که این یافتهها را به انسانها تعمیم دهند و به دنبال یافتن الگوهای مشابه در مغز انسانها هستند.
دکتر مازن خیر بک، نویسنده ارشد این تحقیق، امیدوار است که با استفاده از این روشها، درمانی غیرتهاجمی برای افسردگی ارائه دهند، که ممکن است جایگزین روشهای فعلی باشد.
خیر بک در این زمینه گفت: «اگر بتوانیم این یافتهها را در انسانها به کار ببریم، راهی جدید و مؤثر برای درمان افسردگی خواهیم داشت، که بدون نیاز به داروهای شیمیایی است.»
همچنین تیم تحقیقاتی در حال همکاری با مرکز Dolby برای اختلالات خلقی است تا روشهای بیشتری برای تغییر این الگوهای مغزی پیدا کنند.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
انجمن نجوم آیاز تبریز اختتامیه نهمین جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» را برگزار میکند. آیین اختتامیه، پنجشنبه ۹ اسفند ساعت ۱۶ در تالارنخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار میشود. به گزارش ایسنا، مریم فخیمی، دبیر جشنواره درباره این رویداد گفت: جشنواره «رویای کهکشانی من» از سال ۱۳۹۵ به مناسبت هفته جهانی فضا و با هدف ترویج دانش […]
ایسنا/اصفهان WASP-۱۲۱ b، سیارهای فوقداغ و عجیب، با بارش آهن مایع و بادهای خشمگین، مفهومی جدید از جوهای فراخورشیدی را معرفی میکند. به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، WASP-121 b یک سیاره فراخورشیدی فوقالعاده داغ است که بهدلیل بارش قطرات آهن مایع شناخته میشود. این سیاره که حدود ۹۰۰ سال نوری از زمین […]
امیرمسعود عابدین: حراجی خودرو راکاستار در حال حاضر یک فراری F۴۳۰ مدل ۲۰۰۷ خاص را به حراج گذاشته است. این سوپراسپرت که در حراجی عرضه شده، در واقع قبلاً متعلق به رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، دونالد ترامپ بوده است. سال گذشته، یک لامبورگینی دیابلو VT رودستر سفارشی مدل ۱۹۹۷، که آن هم قبلاً متعلق به […]
با انعقاد تفاهمنامهای میان شرکت دانشبنیان پتروشیمی کارون و دانشگاه صنعتی شریف، اتاق نوآوری و فناوری پتروشیمی با هدف حمایت از شکلگیری زیست بوم استارت آپی در حوزه نوآوریهای مرتبط با پتروشیمی و صنعت تولید متانول و زنجیره ارزش آن در این دانشگاه ایجاد خواهد شد. به گزارش ایسنا، به منظور تحقق اهداف مندرج در سند […]