کشف پتانسیل خاص قارچ کرم ابریشم در توقف سرطان

در یک کشف قابل توجه، محققان پتانسیل یک طب سنتی آسیایی برای مبارزه با سرطان را مشاهده کردند. به گزارش ایسنا، ترکیب مورد بحث، کوردیسپین(cordycepin) است که توسط قارچ کرم ابریشم تولید می‌شود و مدت‌هاست که به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد مورد توجه قرار گرفته است، اما اثرات دقیق آن بر روی بدن […]



در یک کشف قابل توجه، محققان پتانسیل یک طب سنتی آسیایی برای مبارزه با سرطان را مشاهده کردند.

به گزارش ایسنا، ترکیب مورد بحث، کوردیسپین(cordycepin) است که توسط قارچ کرم ابریشم تولید می‌شود و مدت‌هاست که به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد مورد توجه قرار گرفته است، اما اثرات دقیق آن بر روی بدن تا کنون مبهم باقی مانده بود.

به نقل از اس‌اف، مطالعه‌ای که در مجله FEBS Letters منتشر شد، توسط دکتر کورنلیا دی مور(Cornelia de Moor) از دانشکده داروسازی دانشگاه ناتینگهام انجام شد. گروه او از روش‌های پیشرفته برای تجزیه و تحلیل تاثیر کوردیسپین بر هزاران ژن در خطوط سلولی متعدد استفاده کردند. یافته‌های آنها نشان می‌دهد که این ترکیب قارچی با قطع کردن سیگنال‌هایی که رشد کنترل‌نشده سلول‌ها را تحریک می‌کنند و یکی از نشانه‌های سرطان هستند، این بیماری را متوقف می‌کنند.

دکتر دو مور توضیح می‌دهد: ما چندین سال است که در حال تحقیق در مورد اثرات کوردیسپین بر طیف وسیعی از بیماری‌ها بوده‌ایم و با هر مرحله به درک چگونگی استفاده از آن به عنوان یک درمان موثر نزدیک‌تر می‌شویم. یکی از موارد هیجان انگیزی که در حال رخ دادن است این است که انجام این آزمایش‌های بسیار بزرگ، آسان‌تر و کم هزینه‌تر شده است، بنابراین ما توانستیم هزاران ژن را همزمان بررسی کنیم.

محققان دریافتند زمانی که کوردیسپین در داخل سلول قرار می‌گیرد، به مولکولی تبدیل می‌شود که شباهت زیادی به حامل انرژی اولیه سلول یعنی آدنوزین تری‌فسفات‌(ATP) دارد. این ترکیب مبتنی بر کوردیسپین سپس مستقیما با مسیرهای محرک رشد سلول تداخل ایجاد می‌کند و به طور بالقوه تقسیم سریع مشاهده شده در سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد.

نکته مهم این است که این مکانیسم نشان می‌دهد که مشتقات کوردیسپین می‌تواند جایگزینی با آسیب‌ کمتر برای بسیاری از درمان‌های کنونی سرطان باشند که اغلب آسیب سنگینی به سلول‌ها و بافت‌های سالم وارد می‌کنند.

دکتر دی مور افزود: داده‌های ما تایید می‌کند که کوردیسپین نقطه شروع خوبی برای ایجاد داروهای جدید سرطان است.

قارچ کرم ابریشم که با نام Cordyceps militaris شناخته می‌شود، مدت‌ها در طب سنتی چینی و تبتی به دلیل خواص ترمیم‌کننده و نیروبخش آن مورد توجه بوده است. اکنون، علم مدرن شروع به کشف رازهای پشت پتانسیل دارویی این قارچ کرده است.

در حالی که مطالعات زیادی باید انجام شود، این یافته‌ها نشان دهنده یک گام مهم رو به جلو در توسعه درمان‌های جدید و هدفمندتر برای سرطان است. محققان امیدوارند با استفاده از قدرت ترکیبات طبیعت، روزی درمان‌های مؤثری را برای بیماران فراهم کنند که عوارض جانبی مضر را به حداقل برساند. راه پیش رو ممکن است طولانی باشد، اما این مولکول مشتق شده از قارچ، امید را در مبارزه با سرطان زنده کرده است.

انتهای پیام



Source link