نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
کنترل و پیشگیری از بیماریهای مسری یکی از چالشهای مهم سلامت عمومی است. بسیاری از بیماریها، مانند آنفلوآنزا و کووید-۱۹، قبل از بروز علائم، بیشترین میزان سرایت را دارند. در چنین شرایطی، فرد مبتلا بدون آنکه متوجه باشد، ویروس را به دیگران منتقل میکند. حال، پژوهشگران به دنبال راهی هستند که بتواند ابتلا به بیماری […]
کنترل و پیشگیری از بیماریهای مسری یکی از چالشهای مهم سلامت عمومی است. بسیاری از بیماریها، مانند آنفلوآنزا و کووید-۱۹، قبل از بروز علائم، بیشترین میزان سرایت را دارند. در چنین شرایطی، فرد مبتلا بدون آنکه متوجه باشد، ویروس را به دیگران منتقل میکند. حال، پژوهشگران به دنبال راهی هستند که بتواند ابتلا به بیماری را قبل از ظهور علائم را شناسایی و از گسترش آن جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا، بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که دستگاههای پوشیدنی مانند ساعتهای هوشمند میتوانند تغییرات اولیه در علائم حیاتی بدن را شناسایی کنند. این دستگاهها با اندازهگیری ضربان قلب، دمای پوست، میزان تنفس و دیگر نشانههای فیزیولوژیکی، میتوانند تغییراتی را ثبت کنند که ممکن است نشاندهنده آغاز یک بیماری باشند. از آنجایی که افراد معمولاً پس از بروز علائم اقدام به کاهش تماسهای اجتماعی میکنند، تشخیص زودهنگام بیماری میتواند به کاهش سرعت انتقال کمک کند.
پژوهشگران دانشگاه آلتو در فنلاند، دانشگاه استنفورد و دانشگاه تگزاس ای اند ام در آمریکا، مطالعهای را در این زمینه انجام دادهاند. این تحقیق که نتایج آن در یک مجله علمی معتبر منتشر شده است، به بررسی امکان استفاده از ساعتهای هوشمند برای شناسایی زودهنگام بیماریها پرداخته است.
پژوهشگران در این مطالعه دادههای جمعآوریشده از تحقیقات متعدد پیشین را تحلیل کردهاند تا نشان دهند که آیا این دستگاهها میتوانند به عنوان ابزاری برای کاهش شیوع بیماریها مورد استفاده قرار گیرند یا نه.
روش کار این تحقیق بر تحلیل دادههای مربوط به علائم فیزیولوژیکی ثبتشده توسط ساعتهای هوشمند متمرکز بود. پژوهشگران بررسی کردند که این دستگاهها چگونه میتوانند تغییرات اولیه در ضربان قلب، دمای پوست و نرخ تنفس را شناسایی کنند. سپس، با استفاده از مدلهای ریاضی، تأثیر کاهش تماسهای اجتماعی پس از هشدار زودهنگام این دستگاهها بر میزان گسترش بیماری محاسبه شد.
نتایج این مطالعه نشان دادند که ساعتهای هوشمند میتوانند با دقت ۸۸ درصد پیشبینی کنند که فردی به کووید-۱۹ مبتلا خواهد شد، حتی پیش از بروز علائم، این میزان دقت برای آنفلوآنزا به ۹۰ درصد میرسد.
همچنین، یافتهها حاکی از آن هستند که اگر افراد پس از دریافت هشدار زودهنگام، تماسهای اجتماعی خود را تا ۶۶ درصد کاهش دهند، میزان انتقال بیماری تا ۴۰ درصد کاهش مییابد.
محققان معتقدند که در شرایط همهگیری، اگر میزان پایبندی افراد به این هشدارها افزایش یابد، میتوان از شیوع گسترده بیماریها جلوگیری کرد. در واقع، این فناوری نهتنها میتواند به افراد در مدیریت سلامت خود کمک کند، بلکه سیاستگذاران حوزه بهداشت نیز میتوانند از آن برای طراحی روشهای هوشمند کنترل بیماری استفاده کنند.
اهمیت این پژوهش در آن است که میتواند مسیر جدیدی را برای مدیریت بیماریهای واگیردار باز کند. اگرچه ساعتهای هوشمند هنوز به عنوان یک ابزار تشخیصی رسمی شناخته نمیشوند؛ اما میتوانند به عنوان یک سیستم هشداردهنده اولیه به کار روند. این امر میتواند استفاده از روشهای محدودکنندهای مانند قرنطینههای گسترده و تعطیلیهای سراسری را کاهش دهد.
نتایج این مطالعه در مجله علمی PNAS Nexus منتشر شده است. این مجله که وابسته به آکادمی ملی علوم ایالات متحده است، از جمله معتبرترین نشریات علمی در زمینه تحقیقات نوآورانه محسوب میشود.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در قلب کییف، کارگاهی به ظاهر معمولی میزبان یکی از پیشرفتهترین خطوط تولید پهپادهای نظامی اوکراین است. شرکت 3DTech در فضایی به اندازه یک آپارتمان متوسط، پهپادهای انفجاری FPV مجهز به فناوری فیبر نوری تولید میکند که میتوانند در برابر سیستمهای جنگ الکترونیکی روسیه مقاومت کنند. این کارگاه که با پرچم اوکراین […]
خواب یکی از نیازهای اساسی بدن است که به ترمیم انرژی، بازسازی بافتها و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. اما امروزه بسیاری از افراد از بیخوابی یا کاهش کیفیت خواب رنج میبرند و به دنبال راهحلهای طبیعی برای بهبود آن هستند. در این راستا، پژوهشگران با بررسی خواص زعفران، به دنبال پاسخ به این نیاز […]
فناوری نانو به یکی از حوزههای کلیدی در ایران تبدیل شده و در صنایع مختلفی مانند عمران، خودرو، نفت و پتروشیمی، نانومواد و کالاهای خانگی تحولات چشمگیری ایجاد کرده است. به گزارش ایسنا، فناوری نانو در ایران به حوزهای کلیدی تبدیل شده و در صنایع متعددی مانند عمران و ساختمان، خودرو، مواد شیمیایی، نفت و […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بریتانیا در حال پیشبرد برنامههای خود برای نصب سلاح لیزری پیشرفته DragonFire روی چهار ناوشکن نیروی دریایی سلطنتی تا سال ۲۰۲۷ است. این تصمیم که بخشی از افزایش بودجه دفاعی ۲.۸ میلیارد دلاری این کشور محسوب میشود، پاسخی به تهدیدات فزاینده پهپادها و نیاز به مدرنیزهسازی تجهیزات نظامی است. این سلاح لیزری […]