نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
براساس جامعترین ارزیابی انجامشده تاکنون، یخچالهای طبیعی در سراسر جهان از سال ۲۰۰۰ بهطور متوسط بیش از پنج درصد کوچک شدهاند. با تسریع تغییرات اقلیمی، این روند سریع ذوبشدن در دههی گذشته به میزان بیش از یکسوم شتاب گرفته است. نوئل گورملن، از دانشگاه ادینبرو بریتانیا، میگوید: «هر درجهای از گرمشدن برای یخچالهای طبیعی مهم […]
براساس جامعترین ارزیابی انجامشده تاکنون، یخچالهای طبیعی در سراسر جهان از سال ۲۰۰۰ بهطور متوسط بیش از پنج درصد کوچک شدهاند. با تسریع تغییرات اقلیمی، این روند سریع ذوبشدن در دههی گذشته به میزان بیش از یکسوم شتاب گرفته است.
نوئل گورملن، از دانشگاه ادینبرو بریتانیا، میگوید: «هر درجهای از گرمشدن برای یخچالهای طبیعی مهم است. آنها فشارسنج برای تغییرات آبوهوا محسوب میشوند.»
بهگزارش نیوساینتیست، دادههای جدید حاصل کار گروهی از صدها پژوهشگر در قالب پروژهای جهانی به نام «آزمایش مقایسه توازن جرمی یخچالهای طبیعی» است. هدف این گروه، کاهش عدم قطعیت در مورد میزان ذوبشدن ۲۰۰هزار یخچال طبیعی سیاره با استفاده از روشی استاندارد برای ارزیابی معیارهای مختلف تغییر اندازهی آنها بود. این کار شامل اندازهگیری گرانش و ارتفاع از ۲۰ ماهواره و همچنین اندازهگیریهای زمینی است.
محققان دریافتند بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱، یخچالهای طبیعی با سرعتی در حدود ۲۳۱ میلیارد تن یخ در سال ذوب میشدند. نرخ ذوب بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳ به ۳۱۴ میلیارد تن در سال افزایش یافت که شتابی بیش از یکسوم است. در سال ۲۰۲۳، رکورد بیشترین کاهش جرم یخچالها با ۵۴۸ میلیارد تن یخ ثبت شد.
بیشتر بخوانید
اعداد بهدستآمده با برآوردهای قبلی مطابقت دارد. گورملن که یکی از اعضای گروه تحقیقاتی پروژهی جهانی است، میگوید بررسیهای جامع جدید اطمینان بیشتری به تغییراتی که در یخچالهای طبیعی مشاهده میکنیم، میبخشد و کاملا مشخص میکند که این روند شتاب گرفته است.
در مجموع، ذوبشدن حدود هفت تریلیون تن یخچالهای طبیعی از سال ۲۰۰۰ تاکنون، سطح دریاها را تقریباً دو سانتیمتر افزایش داده است. این میزان ذوب، دومین عامل بزرگ افزایش سطح دریاها پس از انبساط آب ناشی از گرمشدن اقیانوسها است.
یخچالهای طبیعی در سراسر جهان بهطور پیوسته در حال کاهش هستند. مناطقی که از دیرباز پوشیده از یخچالهای عظیم بودهاند، اکنون بهتدریج این تودههای یخی را از دست میدهند؛ وضعیتی که نشانهی آشکار تغییرات اقلیمی محسوب میشود و چشمانداز زمین را دگرگون میکند.
یخچالهای طبیعی آلپ بیش از هر منطقهی دیگری یخ از دست دادهاند و از سال ۲۰۰۰ تقریباً ۴۰ درصد کوچکتر شدهاند. در خاورمیانه، نیوزیلند و غرب آمریکای شمالی نیز کاهش حجم یخچالها بیش از ۲۰ درصد بوده است. بر اساس میزان انتشار گازهای گلخانهای در آینده، پیشبینی میشود که یخچالهای طبیعی جهان تا پایان قرن ۲۱ میلادی بین یکچهارم تا نیمی از یخهای خود را از دست بدهند.
مطالعه در نشریه نیچر منتشر شده است.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مصنوعاتی نادر که متعلق به ۲۷۰۰ سال پیش است، در لهستان کشف شده که در کمال شگفتی، از شهابسنگ ساخته شده است. به گزارش ایسنا، زیورآلات کمیاب ۲۷۰۰ ساله ساخته شده از شهابسنگ در لهستان کشف شده است. به نقل از آیای، میزان بالای فلز نیکل در سه دستبند، یک خلخال پا و یک سنجاق، […]
شرکت ویوسونیک بهصورت رسمی مانتیور ۲۷ اینچی جدید XG2737 را با تمرکز بر نرخ نوسازی بالا و وضوح FHD معرفی کرد. طبق اعلام رسمی ویوسونیک، مانیتور XG2737 نرخ نوسازی شگفتانگیز ۵۲۰ هرتزی و زمان پاسخگویی یک میلیثانیهای به کاربران ارائه میدهد. دستگاه مورد بحث از فناوری AMD FreeSync Premium هم پشتیبانی میکند تا در بازیهای […]
به تازگی دستاوردهای جالب توجهی پیرامون تولید و استفاده از نانوحباب در بخش محصولات آرایشی و بهداشتی به دست آمده است. به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر، صنعت زیبایی و مراقبت از پوست شاهد تغییرات قابل توجهی در جهت آنچه که به عنوان «زیبایی پاک» شناخته میشود، بوده است. این روند تأکید بر استفاده از مواد […]
پژوهشگران رباتیک در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، با الهام از زنبور عسل، رباتهای پرندهای در ابعاد حشرات طراحی کردهاند. به گزارش تکناک، این رباتهای پرنده با بهرهگیری از سامانه جدید بالهای خود، میتوانند تا ۱,۰۰۰ ثانیه در هوا بمانند؛ این میزان، ۱۰۰ برابر بیشتر از مدلهای مشابهی است که تاکنون ساخته شدهاند. همچنین این بالها […]