نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در یک نقطه عطف فضایی مهم، هند به چهارمین کشوری تبدیل شد که توانسته ماهوارهها را در مدار به هم متصل کند. به گزارش ایسنا، هند به اثبات تواناییهای برنامه فضایی خود ادامه میدهد. دو ماهواره آزمایشی اتصال فضایی سازمان تحقیقات فضایی هند(ISRO) طی ماموریتی موسوم به SpaDex، روز گذشته (۱۵ ژانویه) با موفقیت در […]
در یک نقطه عطف فضایی مهم، هند به چهارمین کشوری تبدیل شد که توانسته ماهوارهها را در مدار به هم متصل کند.
به گزارش ایسنا، هند به اثبات تواناییهای برنامه فضایی خود ادامه میدهد.
دو ماهواره آزمایشی اتصال فضایی سازمان تحقیقات فضایی هند(ISRO) طی ماموریتی موسوم به SpaDex، روز گذشته (۱۵ ژانویه) با موفقیت در مدار زمین قرار گرفتند و هند را به چهارمین کشوری تبدیل کرد که یک اتصال یا اصطلاحا لنگرگاه را در فضا انجام میدهد. سه کشور شامل ایالات متحده، روسیه و چین هستند.
سازمان تحقیقات فضایی هند در شبکه اجتماعی ایکس گفت: لنگر انداختن فضاپیما با موفقیت به پایان رسید! این لحظهای تاریخی است. تبریک به کل تیم! تبریک به هند!
ماموریت SpaDeX در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ با یک موشک PSLV هندی پرتاب شد و ماموریتی را برای نمایش فناوری اتصال خودکار بومی این کشور آغاز کرد.
مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند درباره مأموریت SpaDeX نوشتند: این فناوری برای جاهطلبیهای فضایی هند، مانند ماموریتهای هند در کره ماه، آوردن نمونه از ماه، ساخت و بهرهبرداری از ایستگاه فضایی بهاراتیا آنتاریکش(Bharatiya Antariksh) و غیره ضروری است. فناوری لنگر انداختن در فضا زمانی که برای دستیابی به اهداف ماموریت مشترک به پرتاب چند موشک نیاز است، ضروری است.
ایستگاه فضایی بهاراتیا آنتاریکش یک ایستگاه فضایی در مدار زمین است که هند قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ یا بیشتر آن را در فضا سرهمبندی کند.
این کشور در حال حاضر در حال کار بر روی یک ماموریت رباتیک آوردن نمونه از ماه به نام «چاندرایان ۴(Chandrayaan ۴) است که قرار است در سال ۲۰۲۸ پرتاب شود.
ماموریت SpaDeX از دو ماهواره به نامهای تارگت(Target) و چیسر(Chaser) تشکیل شده است که وزن هر یک از آنها ۲۲۰ کیلوگرم است. این دو در ابتدا قرار بود در تاریخ ۶ ژانویه به هم متصل شوند، اما سازمان فضایی هند این تلاش را چندین بار برای انجام آزمایشها و شبیهسازیهای بیشتر به تعویق انداخت.
سرانجام «تارگت» و «چیسر» با موفقیت از فاصله ۱۵ متری تا فاصله ۳ متری یکدیگر رسیدند و سپس فرآیند اتصال را تکمیل کردند.
به گفته سازمان فضایی هند، اوضاع همچنان خوب به نظر میرسد.
سازمان فضایی هند شب گذشته در پست دیگری در X نوشت: فرآیند پس از اتصال و کنترل دو ماهواره به عنوان یک شیء واحد با موفقیت انجام شد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سامسونگ ممکن است با استفاده از فناوری باتری انباشته، گوشی گلکسی S26 را بسیار باریکتر طراحی کند. به گزارش تکناک، شایعات جدید نشان میدهند که سامسونگ در حال آمادهسازی پرچمدار گلکسی S26 با استفاده از فناوری پیشرفته باتری سیلیکونکربن است. این تکنولوژی که در مقایسه با سلولهای لیتیومی فعلی تراکم انرژی بیشتری در ابعاد کوچکتر […]
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که هر بار برای نوشیدن قهوه داغ خود عجله دارید، به احتمال زیاد مشکل سوختن زبان برایتان آشناست. اما دیگر نگران نباشید! شرکت ژاپنی «یوکای اینجینیرینگ» راهحلی جالب و نوآورانه برای این مشکل پیدا کرده است: گربهای رباتیک که روی لبه فنجان یا کاسه شما مینشیند و […]
به گزارش خبرآنلاین، در دهه ۱۹۸۰ بود که فریزر استودارت(Fraser Stoddart) شیمیدان دانشگاه نورثوسترن، برای اولین بار مفهوم پیوندهای مکانیکی را معرفی کرد. استودارت سپس نقش این پیوندها را در ماشینهای مولکولی با فعال کردن عملکردهایی مانند سوئیچینگ، چرخش، انقباض و انبساط به روشهای مختلف و استفاده از آنها برای توسعه ساختارهای به هم پیوسته […]
شیائومی از اسکوتر جدیدی با نام Electric Scooter 5 Pro رونمایی کرد. طبق گفتهی شیائومی، این اسکوتر ترکیبی از عملکرد بالا، ایمنی و کاربردی بودن را ارائه میکند. اسکوتر جدید شیائومی حداکثر سرعت ۲۵ کیلومتربرساعتی دارد و سه حالت سرعتی را ارائه میدهد؛ حالت Walking با سرعت ۵ کیلومتربرساعت، حالت استاندارد با ۲۰ کیلومتربرساعت و […]