نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تفاوتی ندارد که بهدنبال کاهش مصرف برق در محیط خانه باشید یا در محل کار یا حتی محیطهای صنعتی؛ در هر حالت، راهکارهای ساده و کارآمدی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانیم یاد بگیریم که چگونه مصرف برق را کاهش دهیم و تا حد زیادی از مصرف بیرویهی انرژی جلوگیری کنیم. خرید لوازم […]
تفاوتی ندارد که بهدنبال کاهش مصرف برق در محیط خانه باشید یا در محل کار یا حتی محیطهای صنعتی؛ در هر حالت، راهکارهای ساده و کارآمدی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانیم یاد بگیریم که چگونه مصرف برق را کاهش دهیم و تا حد زیادی از مصرف بیرویهی انرژی جلوگیری کنیم.
اولین و سریعترین راه برای کاهش مصرف برق در لوازم خانگی، خرید لوازمی است که بهصورت پیشفرض، انرژی کمتری مصرف میکنند. این مورد بهویژه دربارهی وسایلی مانند انواع ماشین لباسشویی، یخچال فریزر و ماشین ظرفشویی که زمان کار کردن طولانیتری دارند، بسیار اهمیت دارد.
برای کاهش مصرف برق در لوازم خانگی، بهتر است در زمان خرید آنها بهدنبال محصولاتی با برچسب انرژی A++ یا A++ یا A+ باشید (این ردهبندی در اغلب لوازمخانگی ایرانی بهصورت کلی با حرف A مشخص میشود) و از خرید لوازمی که برچسب B یا پایینتر (C یا D یا E یا F یا G) دارند، خودداری کنید.
بسیاری از خانههای ایرانیان، در تابستان با کولر آبی خنک میشود؛ محصولی ناکارآمد که علاوه بر مصرف بسیار بالای برق، آب زیادی برای خنک کردن هوای در گردش نیاز دارد. استفاده از کولر گازی بهجای کولرهای آبی، یکی از بهترین روشها برای کاهش مصرف انرژی در لوازمخانگی است. این نوع کولرها برخلاف کولرهای آبی، چرخهی اتوماتیک دارند و با تنظیم دمای محیط، صرفاً در حالتی روشن میشود که اتاق گرم شده باشد.
این موضوع دربارهی لوازم گرمایشی نیز صدق میکند. اگر امکان استفاده از پکیج یا بخاری را در محیط زندگی یا کار خود دارید، خرید بخاری برقی توجیه اقتصادی ندارد، زیرا نه گرمای مناسبی برای کل محیط مورد نظرتان دریافت میکنید و نه وسیلهای خریدهاید که یک قبض برق سنگین را به شما تحمیل نکند.
بهترین لوازم صوتی تصویری:
لامپهای کممصرف، سالها است که در بسیاری از خانه، ادارات و محیطهای صنعتی، جای خود را به لامپهای کممصرف LED دادهاند. این لامپها از فناوری خاصی به نام دیود ساطعکننده نور (Light Emitting Diode) برای تولید نور استفاده میکنند و برخلاف لامپهای رشتهای، فاقد رشتهی فلزی (تنگستن) هستند. این ساختار باعث تولید نور بیشتری توسط این لامپها تولید میشود و با جلوگیری از هدررفتن انرژی الکتریکی به شکل گرما، برق کمتری نیز مصرف میکند.
اگر هنوز از لامپهای رشتهای قدیمی استفاده میکنید، بهتر است در قدمِ اول، روشنایی محیط زندگی یا کار خود را با این لامپها تأمین کنید.
شاید باور نکنید، اما تمیز کردن وسایل برقی مانند یخچال فریزر، هواپز، ماشین لباسشویی، چای ساز، سرخ کن، ماشین ظرفشویی، مایکروفر و حتی انواع اتو، تأثیر زیادی در کاهش مصرف برق توسط این وسایل دارد.
وجود برفک در یخچال یا چربیهای جمعشده در هواپز و ماکروفر یا حتی رسوب ناشی از املاح آب در مخزن اتو یا سادهتر از آن، عدم تعویض کیسهی پرشدهی جارو برقی، فشار زیادی به موتور این لوازم خانگی وارد میکند و دستگاه با تلاش برای حفظ عملکرد مناسب خود، برق زیادی مصرف میکند.
دستگاههایی مانند سیستمهای امنیتی، اعلام حریق یا دوربینهای مداربسته، بهصورت ۲۴ ساعته به برق نیاز دارند، اما این قانون دربارهی لوازمخانگی صدق نمیکند. بسیاری از محصولات الکترونیکی مانند تلویزیون یا کیسهای کامپیوترهای رومیزی، پس از خاموششدن با کنترل یا دکمهی پاور، در حالت استندبای یا آمادهبهکار قرار میگیرند و همچنان به مصرف انرژی برق ادامه میدهند.
بهترین لوازم خانگی مخصوص شستشو:
اگرچه میزان مصرف برق این لوازم خانگی یا صنعتی، برای هر دستگاه متفاوت است و شاید در نگاه اول، چندان به چشم نیاید، اما زمانی که در یک دورهی یک یا دوماهه به شکل مداوم تکرار شود، مبلغ قابل توجهی از قبض برق شما را به خود اختصاص میدهد. ازاینرو، توصیه میکنیم در زمانی که کاری با وسایل الکترونیکی ندارید، آنها را بهطور کامل از برق جدا کنید.
ماشین ظرفشویی و لباسشویی، هر دو جزو وسایلی هستند که چه با کامل شدن ظرفیتشان و چه در زمانی که قرار است چند تکهی کوچک از لباس یا ظرف را بشویند، تقریباً به یک اندازه انرژی الکتریکی مصرف میکنند.
به همین خاطر بهتر است تا حد امکان، زمانی به سراغ این وسایل بروید که ظرف یا لباسهای مورد نظر شما، ظرفیت دستگاه را بهطور کامل یا تا حد زیادی پر کنند.
علاوه بر این نکته، توجه به مواردی مانند کاهش زمان استفاده از ماشین لباسشویی و ظرفشویی، استفاده از شویندههای مناسب، عدم بهکارگیری قابلیتهای خاص (مانند خشککنِ لباس) مگر در موارد ضروری، چککردن محل قرارگیری دستگاه (از نظر ارتفاع، عدم تابش آفتاب به بدنهی دستگاه و…) و همچنین، بررسی سلامت دستگاه (موتور، بدنه، اتصال به شیر آب و موارد مشابه) در کاهش مصرف برق این دستگاهها بسیار مؤثر هستند.
راهکارهایی که در این مقاله معرفی کردیم، اگرچه ساده به نظر میرسند، با رعایتکردن آنها بهراحتی میتوانید مصرف برق محیط کار یا زندگی خود را تا حد زیادی کاهش دهید. شما چه راهکار دیگری برای کاهش مصرف انرژی میشناسید؟
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
گوشی پرچمدار اوپو فایند X8 اولترا که یکی از مدیران شرکت آن را «خدای شب» نامیده است، بهزودی رونمایی خواهد شد. گفته میشود که مدل جمعوجور فایند X8 با نام Find X8 Next روانهی بازار خواهد شد و طی هفتههای آینده معرفی میشود. اوپو تصاویر جدیدی از فایند X8 اولترا منتشر کرده است. در تصاویر […]
معاون راهبری اداره شیلات اداره کل اوقاف و خیریه گفت: با وجود تلاشهای صورت گرفته در حوزه تکثیر ماهی موفق نبودیم. به گزارش ایسنا، محمدعلی خانلر امروز در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که در محل سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: همه ما میدانیم که مشکل کجاست، اما واقعیت این […]
قیمت اتریوم نتوانست مقاومت ۳,۰۰۰ دلار را بشکند و اکنون در محدوده ۲,۷۵۰ دلار در حال تثبیت است. به گزارش تکناک، با وجود این، اتریوم همچنان نشانههای مثبتی بالاتر از ۲,۶۸۰ دلار دارد و ممکن است برای یک حرکت صعودی جدید آماده شود. آیا اتریوم برای رشد آماده است؟ اتریوم پس از حفظ حمایت ۲,۶۵۰ […]
مدیر توسعه فناوریهای آینده صندوق نوآوری و شکوفایی از ارائه گرانت تحقیق و توسعه به شرکتهای دانشبنیان خبر داد و فرآیند درخواست و ارزیابی آن را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، الهام فهام در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که امروز در محل سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاد دانشگاهی برگزار شد، در خصوص چالشها […]