نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ایسنا/اصفهان پرورش محقق، آموزش بهتر زبان عربی، بلاغت و تفسیر، ارتباط با نهادهای مربوط به این رشته، ایجاد اشتغال در زمینههای مرتبط با رشته، تولید علم، ارتباط علمی با مسائل و مشکلات جامعه، تأمین مالی دانشجویان مقطع دکتری، بخشی از مطالبات دانشجویان رشته علوم قرآن و حدیث است. مهدیه حسینی، دانشجوی دانشگاه اصفهان در گفتوگو […]
ایسنا/اصفهان پرورش محقق، آموزش بهتر زبان عربی، بلاغت و تفسیر، ارتباط با نهادهای مربوط به این رشته، ایجاد اشتغال در زمینههای مرتبط با رشته، تولید علم، ارتباط علمی با مسائل و مشکلات جامعه، تأمین مالی دانشجویان مقطع دکتری، بخشی از مطالبات دانشجویان رشته علوم قرآن و حدیث است.
مهدیه حسینی، دانشجوی دانشگاه اصفهان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: چیزی که در حال حاضر در رشته علوم قرآن و حدیث و در دانشگاه اصفهان شاهد هستیم، پرورش محقق نیست، زیرا جنس دروسی که در این رشته ارائه میشود، از نوع حفظیات است.
وی با اشاره به اینکه رشته علوم قرآن و حدیث خروجی درخوری ندارد، افزود: زمانیکه دانشجویان فارغالتحصیل میشوند، بهطور دقیق مشخص نیست چه حدی از توانمندی را دارند، نه آنقدر زبان عربی یاد گرفتهاند که ارتباطات بینالمللی داشته باشند، نه آنقدر بلاغت و تفسیر میدانند که بتوانند آیه قرآن را تفسیر کنند و نظر جدید ارائه دهند، نه از پس پاسخ به شبهات و موارد دیگر برمیآیند. برای همین است که دانشجویان این رشته دغدغه شغل را نیز دارند و بعد از فارغالتحصیل شدن به سراغ کاری غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود میروند.
این دانشجوی دانشگاه اصفهان، با انتقاد از اینکه رشته علوم قرآن و حدیث به حاشیه رفته است و تعامل و ارتباط ملموسی با جامعه ندارد، بیان کرد: این رشته دانشگاهی حتی با نهادهای مرتبط خارج از دانشگاه ارتباطی ندارد. به همین دلیل جامعه، رشته علوم قرآن و حدیث را به رسمیت نمیشناسد.
حسینی با طرح چند پرسش اساسی، اهالی علوم قرآن و حدیث را دعوت به تفکر در مورد این پرسشها کرد و افزود: چرا دانشآموخته رشته علوم قرآن و حدیث نباید در مشکلات جامعه دخیل باشد؟ چرا تحصیل کرده علوم قرآن و حدیث در هیچ کجای جامعه سهمی ندارد؟ چطور دانشجوی مهندسی به سراغ ساخت خط مترو و دانشجوی جامعهشناسی به سراغ دگرگونیها و تحول جامعه میرود، اما دانشجوی علوم قرآن و حدیث به سراغ قرآن و حدیث مربوط به جامعه نمیرود؟
وی در راستای سؤالات مطرح شده ادامه داد: تولید و نوآوری علمی در رشته علوم قرآن و حدیث اتفاق نمیافتد. اساتید، نظریات پیشینیان را تدریس میکنند، دانشجویان هم حافظان خوبی هستند، حفظ میکنند و برای امتحان بازیابی میکنند. این رویه باید تغییر کند. لازم است که رشته علوم قرآن و حدیث در دانشگاه اصفهان پژوهشمحور باشد و دانشجویان در دوره تحصیل پروژههای تحقیقاتی انجام دهند.
این فعال دانشجویی، با اشاره به افزایش قابل توجه تعداد دانشجوهای ورودی جدید سال ۱۴۰۳ در دانشگاه اصفهان، تأکید کرد: این درحالی است که امکان تضمین شغل و آموزش و تربیت کیفی آنان هنوز فراهم نیست. پر کردن صندلیهای دانشگاه و تعداد بالای فارغ التحصیلان یک رشته نیست که آن رشته را زنده نگه میدارد، بلکه تربیت دانشجویان انگشت شمار اما محقق و نواندیش است که رشته را حفظ میکند.
نیرهسادات آیت، دانشجوی دکترای علوم قرآن و حدیث نیز مهمترین مسئله اکثر دانشجویان این رشته را اشتغال بعد از فارغالتحصیلی و نبود تامین مالی در حین تحصیل و پژوهش دانست و افزود: در بیشتر دانشگاههای تراز، دانشجویان مقطع دکتری، ضمن پژوهش و حل مسئله حقالزحمهای دریافت میکنند.
وی با اشاره به اینکه دروس ارائه شده در رشته علوم قرآن و حدیث بهتازگی اصلاح و سعی بر رفع ایرادات شده است، تأکید کرد: همچنان جای مباحث مهارتافزایی و دروسی نظیر «روش تدریس» در این رشته خالی است.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ایسنا/کرمان معاون دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم و هیئت همراه از پارک علم و فناوری دانشگاه هایتک کرمان بازدید کرد. عباس باقی امروز هفتم اسفند در نشست با رئیس، معاونان و کارشناسان این پارک از آغاز ارزیابی عملکرد و آسیب شناسی فعالیتها و عملکرد پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در […]
در آستانه برگزاری هفتمین همایش قلب و فناوری های نوین،جایگاه نوین هوش مصنوعی در قلب و عروق ایران دکتر مسعود قاسمی، رییس این همایش اظهار کرد : اسفند ماه امسال انجمن آترواسکلروز ایران و مرکز تحقیقات آندوواسکولار قلب ایران،فرصتی استثنایی برای گردهمایی متخصصان، پژوهشگران و علاقهمندان به حوزه کاربرد هوش مصنوعی در علوم پزشکی را […]
اطلاعات و جزئیات مهم جدیدی از سیستم دوربین اولین گوشی سه تاشوی سامسونگ افشا شده است. به گزارش تکناک، شرکت سامسونگ در حال توسعه اولین گوشی سه تاشوی خود با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی است، اما وضعیت پشتیبانی از S Pen هنوز مشخص نیست. این درحالی است که هواوی زودتر وارد بازار گوشیهای سه تاشو شده […]
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور، در نخستین کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی و رویداد پلتاک تأکید کرد: توسعه هوش مصنوعی میبایست بر مبنای یک مدل اقتصادی پایدار محقق میشود و باید مسیر توسعه را بهگونهای طراحی کنیم که سرمایهگذاری در این حوزه برای بخش خصوصی جذاب باشد. به گزارش ایسنا، کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی […]