نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
کورسیر را میتوان یکی از برندهای معروف و پرطرفدار در زمینه حافظههای رم را دانست که در بازار کشور ما نیز از اعتبار و گارانتی معتبری برخوردار است. در این بررسی یک کیت پرسرعت از سری ردهبالای Dominator Titanium با حجم ۴۸ گیگابایت (2x24GB) از این شرکت را در اختیار داریم تا آن از حیث سرعت، […]
کورسیر را میتوان یکی از برندهای معروف و پرطرفدار در زمینه حافظههای رم را دانست که در بازار کشور ما نیز از اعتبار و گارانتی معتبری برخوردار است. در این بررسی یک کیت پرسرعت از سری ردهبالای Dominator Titanium با حجم ۴۸ گیگابایت (2x24GB) از این شرکت را در اختیار داریم تا آن از حیث سرعت، قیمت و کیفیت مورد ارزیابی قرار دهیم. در ادامه با بررسی کیت حافظه رم Corsair Dominator Titanium RGB 7000MHz 48GB (2x24GB) همراه ما باشید.
کورسیر از برندهای قدیمی و معتبر حافظههای رم و لوازم جانبی به حساب میآید که رمهای DDR5 دسکتاپ خود از نوع را در دو سری Dominator و Vengeance ارائه میکند. به طور خلاصه تفاوت این دو سری را میتوان اینگونه تشریح کرد که سری Vengeance برای کاربری معمولی به حساب میآید، هیتسینک ارتفاع کوتاهتری دارد و از فرکانس ۴۸۰۰ مگاهرتز به بالا موجود هستند. در سری Dominator که برای کاربران حرفهای در نظر گرفته شده است، هیتسینک بزرگتر با نورپردازی RGB تعبیه شده و از فرکانس ۵۲۰۰ به بالا درکنار تایمینگهای پایین موجود هستند.
در سری Dominator با دو مدل Platinum و Titanium مواجه هستیم که از نظر طراحی ظاهری هیتسینک و نوع نورپردازی کمی متفاوت هستند. در نمونه مورد بررسی که از سری Titanium است، ۱۱ چراغ LED برای نورپردازی به کار گرفته شده و هیتسینک آن به کمک پرینت سه بعدی قابلیت شخصی سازی دارد. بد نیست اشاره کنیم در مدلهای تیتانیوم فرکانس کیتهای حافظه از ۶۰۰۰ مگاهرتز شروع شده و حداکثر به ۷۶۰۰ مگاهرتز ختم میشود. همچین این کیتها در حجم های ۳۲ (2x16GB)، ۴۸ (2x24GB) ،۶۴ (2x32GB) و ۹۶ (2x48GB) گیگابایت موجود هستند.
کیت حافظه رم Corsair Dominator Titanium RGB 7000MHz 2x24GB از سوی شرکت الماس رایان ایرانیان جهت بررسی در اختیار شهر سختافزار قرار گرفته و در زمان نگارش این بررسی (آبان ۱۴۰۳) با گارانتی سه ساله و قیمت ۱۴.۵ میلیون تومان در بازار کشور توزیع میشود.
نمونه مورد بررسی ما از نظر مشخصات فنی یک کیت ۴۸ گیگابایتی شامل دو ماژول ۲۴ گیگابایتی از رمهای سری Dominator Titanium کورسیر با فرکانس ۷۰۰۰ مگاهرتز است که این فرکانس را تحت تایمینگهای ۱۱۴-۴۴-۴۴-۳۶ ارائه میکند.
در ادامه با بررسی مشخصات و تستهای عملکردی این کیت حافظه رم همراه ما باشید.
بدون اغراق باید گفت که کورسیر در طراحی این محصول تمامی تلاش خود را برای نشان دادن جایگاه و کلاس کاری کیت به خرج داده است. در همان نگاه اول میتوان گفت که جعبه رمهای Dominator Titanium مانند بستهبندی یک اکسسوری ارزشمند است و ماژولهای رم همچون جواهری درون آن میدرخشد.
روی جعبه یک تصویر رنگی و دقیق از آنچه پس از نصبِ ماژولهای رم کورسیر Dominator Titanium مشاهده خواهید کرد، به تصویر کشیده شده است.
در پشت جعبه شرح کوتاهی از ویژگیهای محصول به زبانهای مختلف درج و مشخصات فنی نظیر تایمینگ و حجم کیتِ خریداری شده بر روی یک برچسب حک شده است.
در داخل جعبه هم برای محافظت بیشتر در حین حمل و نقل، هر استیک رم درون یک تلق شفاف و قاب ضد ضربه قرار دارد. همانطور که گفته شد کیت مورد بررسی ما شامل دو ماژول بوده و برای پیکربندی دو کاناله مناسب است.
برای رمهای گرانقیمت و ردهبالای سری Dominator Titanium کورسیر از یک طراحی مینیمالسیتی استفاده کرده و از نظر ظاهری این ماژولهای بسیار ساده اما با کیفیت و ردهبالا به نظر میرسند.
ارتفاع هیتسینک به کار رفته در رمهای سری Dominator Titanium به ۵۶ میلیمتر میرسد و میتوان گفت اگر قصد ترکیب این ماژولهای زیبا را با تاورهای خنککننده عظیمالجثه دارید، احتمالاً از نظر سازگاری با مشکل مواجه خواهید شد.
نورپردازی ARGB در رمهای کورسیر Dominator Titanium شامل یک نوار خطی متشکل از ۱۱ چراغ LED است که توسط دیفیوزر (پخشکننده) در بخش بالای هیتسینک به چشم کاربر میرسد. این نورپردازی خطی از طرفین به شکل دو خط موازی دیده میشود.
سیستم نورپردازی رمهای کورسیر با نرمافزار اختصاصی این برند یعنی iCUE و سایر نرمافزارهای مدیریت نورپردازیِ مادربرد، مانند ایسوس، گیگابایت، ازراک و MSI که با نام AuraSync، RGB Fusion، Polychrome و MysticLight سازگاری دارد و به راحتی با رنگ و جلوههای تعیین شده توسط شما هماهنگ میشود.
در آلبوم بالا میتوانید چند نمونه از جلوه نورپردازی رمهای Corsair Dominator Titanium را پس از نصب مشاهده کنید.
در کیت رم مورد بررسی هر ماژول UDIMM حجم ۲۴ گیگابایت داشته و تحت پروفایل XMP 3.۰ تایمینگهای ۱۱۴-۴۴-۴۴-۳۶، فرکانس ۷۰۰۰ مگاهرتز و ولتاژ ۱.۴ ولت تنظیم شده است. تراشههای حافظه به کار رفته در ماژولهای Corsair Dominator Titanium 48GB (2x24GB) 7000MHz ساخت SK Hynix است و مانند تمام تراشههای DDR5 دارای سیستم On-Die ECC نیز هستند که برخی از خطاهای بوجود آمده در سطح چیپ را میتوانند تصحیح کنند.
در XMP نسخه ۳.۰، ماژولهای حافظه قابلیت ذخیره ۳ پروفایل از پیش تعیین شده و ۲ پروفایل شخصی را روی خود دارند که به طور پیشفرض کیت مورد بررسی ما، به دو پروفایل XMP با فرکانسهای ۷۰۰۰ و ۷۲۰۰ مگاهرتز مجهز شده است.
توجه داشته باشید نوع و برند چیپهای حافظه به کار رفته میتواند با توجه به سرعت یا زمانِ ساخت توسط سازنده تغییر پیدا کند.
ابعاد بزرگ و ضخامت مناسب هیتسینک رمهای سری Corsair Dominator Titanium به آن کمک میکنند در شرایط لود دفع گرما از تراشههای حافظه و مدار مدیریت توان (PMIC) به خوبی انجام شود.
به عنوان مثال تحت استرس با نرمافزار OCCT دمای ماژولهای مورد بررسی حداکثر به ۵۵ درجه سانتیگراد رسید که بسیار خوب ارزیابی میشود.
بخش بالایی هیتسینک که سیستم نورپردازی را در خود جای داده، دارای دو محل اتصال اضافی است و میتوانید اگر دستی در طراحی و کار با پرینترهای سه بعدی دارید، از طرح دلخواه خود یا اکسسوریهای ارائه شده توسط کرسیر مانند هیتسینک اضافی برای ماژولهای Dominator Titanium استفاده کنید.
در جدول زیر مشخصات کلی کیت حافظه کورسیر Dominator Titanium مورد بررسی را میتوانید مشاهده کنید:
تستهای این قطعه شامل تستهای کارایی، گیمینگ و اورکلاکینگ را روی سیستم تستبِد شهرسختافزار اجرا و نتایج را با دادههای رمهای بررسی شده در گذشته بر روی نمودار آوردیم. مشخصات قطعات، درایورها و سیستم عامل استفاده شده در سیستم تست در این بررسی به شرح زیر است:
لازم به ذکر است در تمامی تستها تنظیمات BIOS در حالت پیشفرض قرار داشته و ماژولهای رم به صورت Dual Channel نصب شدهاند.
در تصاویر زیر میتوانید از نگاه نرم افزار CPU-Z مشخصات حافظه کورسیر Dominator Titanium مورد بررسی را ملاحظه کنید:
همانطور که گفته شد، اگرچه کیت مورد بررسی با فرکانس ۷۰۰۰ مگاهرتز معرفی و به فروش میرسد، اما دارای یک پروفایل XMP با فرکانس ۷۲۰۰ مگاهرتز نیز هست که ما در تستهای خود، کارایی این کیت حافظه را در هر دو فرکانس و تایمینگ پروفایل XMP مورد بررسی قرار دادیم.
تست پهنای باند حافظه از جمله تستهایی است که نتایج آن کاملاً به وضعیت سیستمعامل، فرکانس و معماری ساخت پردازنده و کنترلر حافظه، BIOS هوشمند در انتخاب بهترین و عین حال پایدارترین تایمینگ های اصلی و Advanced و پیکربندی و فرکانس ماژولهای حافظه وابسته است.
همانطور که میدانید در کارایی نهایی رمها، دو المان میزان تأخیر و فرکانس دخیل است. کیت کورسیر Dominator Titanium مورد بررسی اگرچه از نظر فرکانس کاری، قادر به فراهم کردن پهنایباند بالاییست اما این فرکانس به قیمت تایمینگهای آزادتر که منجر به میزان تأخیر بیشتر میشود به دست آمده است.
سری نرمافزارهای 3DMark کمپانی Futuremark از سال ۱۹۹۹ تا به حال، بدون شک یکی از محبوبترین و معتبرترین نرمافزارهای تست کارایی بودهاند. شاید منحصربهفردترین ویژگی نتایج تستهای این نرمافزار ایزوله بودن نتایج تستهای GPU و CPU است که نتایج تستهای هر یک از قطعات نامبرده شده را نسبت به دیگری متمایز میکند.
در این سری نرمافزارهای Benchmark کارایی کلی سیستم بر اساس تستهای Single-thread و Multi-thread مانند نمایش و ویرایش عکسهای دیجیتال، پخش و ویرایش انواع مختلف موزیک و ویدئو، پخش تصاویر ۳ بعدی مانند انواع گیم، جابهجایی اطلاعات بین تجهیزهای مختلف، شبیه سازی نرمافزاری امنیتی، رمزگشایی صفحات وب و … محک زده میشود.
در دو نرمافزار بنچمارک که بر اساس شبیهسازی کاربریهای روزمره و گرافیکی امتیاز پردازشی سیستم را محاسبه میکنند (3DMark و PCMark) میتوان مشاهده کرد که فرکانس بالاتر الزاماً به معنی کارایی بیشتر نیست و در برخی کاربریها، میزان تأخیر نیز نقش قابل توجهی ایفا میکند.
ماهیت تست Cinebench درواقع مبتنی بر شبیه ساز نوعی نرم افزار سینمای ۴ بعدی است که بیشتر در استودیوهای ساخت پویانماییهای ۳ بعدی استفاده میشود. در این تست تمامی توانایی پردازنده برای ترسیم یک صحنه ۳ بعدی با تمام ویژگیهای واقعگرایانه تصویر به کار گرفته میشود.
فرآیند Zip و یا Unzip کردن اطلاعات همیشه جزء یکی از کاربردیترین و در عین حال معمولترین کارهایی است که استفاده کنندگان از کامپیوترهای شخصی در طول روز با آن سر و کار دارند. از جمله معروفترین و شناخته شده ترین نرمافزارهای این امر ۷-Zip هست که همواره خود را همگام با ارائه آخرین فناوریهای سختافزاری بروز نگاه میدارد تا بهترین کارایی ممکن را از خود ارائه دهد. این نرم افزارها دارای یک بخش Benchmark Tool مستقل است که نتایج به دست آمده آن را در نمودار زیر مشاهده میکنید:
wPrime از جمله نرمافزارهایی است که با محاسبه الگوریتمی تکرارشونده (تخمین تابع به روش نیوتن) بهصورت کاملاً Multi-thread، یکی از بهترین نرمافزارهای موجود برای تست کارایی پردازنده و مادربرد محسوب میشود. Super PI نیز یک نرم افزار برای محاسبه عدد π با استفاده از الگوریتم Gauss–Legendre تا ۲۳۲ رقم اعشار است. فرکانس و معماری هستهی پردازنده، تعیینکنندهترین عوامل در افزایش سرعت پردازش این نرم افزار هستند.
نرمافزار Blender به دلیل کارایی فوقالعاده موتور رندرهای داخلی از جمله Cycles و استفاده بهینه از توانایی پردازندههای گرافیکی در سرعت بخشیدن به فرآیند رندر صحنههای دو بعدی و انمیشن مشهور شده است. این نرمافزار همچنین به دلیل استفاده از رابط کاربری ساده و پرسرعت برای مدلسازی و طراحی، به یک مجموعه کاربردی و پرطرفدار برای بازیسازان و انیمیشن سازان تبدیل شده است. به کمک موتور رندر Cycles یک صحنه از پیش طراحی شده، با اندازهگیری زمان مورد نیاز برای رندر کامل این صحنه توسط پردازنده، به تست و مقایسه قدرت پردازشی سیستمهای مختلف میپردازیم.
تقریباً در تمام تستهای کارایی میتوان دید که در برخی کاربریها و بسته به طراحی نرمافزار مورد استفاده، فاکتور فرکانس و میزان تأخیر میتواند مهم باشد.
این بازی در آخرین بسته الحاقی خود که Gathering Storm نام دارد، به یک ماژول پیشرفته و سنگین تست و بنچمارک سختافزار مجهز شده است. تست هوش مصونی این بازی با قرار دادن ۱۶ نژاد مختلف و شبیه سازی حرکات هر نژاد در ۵ نوبت متوسط زمان مورد نیاز برای پردازش هر نوبت را اندازهگیری میکند و با توجه به پردازشهای گرافیکی، استفاده زیاد از حجم رم و توان پردازشی CPU، سنجش دقیقی از توان کلی سیستم در اجرای بازیهای پردازنده محور ارائه میکند.
این بازی یکی از عناوین جدید مبتنی بر DirectX12 در سبک نقش آفرینی و جهان باز است. Horizon Zero Dawn که ابتدا برای کنسول پلیاستیشن۴ عرضه شد، پس از چند سال پا به دنیای PC نیز گذاشت تا گرافیک خیرهکننده و روند داستانی بازی برای گیمرهای غیر کنسول نیز قابل تجربه باشد. این بازی نیز به یک ماژول کامل بنچمارک گیری مجهز است که میتواند علاوه بر اندازهگیری فریمهای تولید شده توسط پردازنده و کارت گرافیک به صورت مجزا، بر اساس کارایی کلی سیستم و ترکیبی به آنها امتیاز دهد.
در تستهای گیمینگ نیز نتیجه به دست آمده از کیت حافظه رم Corsair Dominator Titanium در مقایسه با ماژولهای G.Skill سیستم تستبد میتوان دید که بسته به نوع کد نویسی و بهینهسازی آن بازی برای دریافت حداکثر کارایی میتواند بیشتر به میزان تأخیر یا فرکانس حافظه وابسته باشد.
در این بخش سعی کردیم با یک اورکلاک کاربردی در محدوده مطمئن از نظر ولتاژ برای تراشههای حافظه و پایداری کامل تحت شرایط مختلف که برای هر کاربر روی پلتفرمهای مختلف قابل دستیابی است، کارایی ماژولهای مورد بررسی را بسنجیم.
در مرحله اول با توجه به آگاهی از پتانسیل بالای مادربرد سیستم تست، فرکانس ۸۰۰۰ مگاهرتز را فراخوانی کردیم.
فرکانس ۸۰۰۰ مگاهرتز با تایمینگهای بسیار خوب ۱۲۸-۴۸-۴۸-۴۰ اگرچه از نظر تأخیر و پهنایباند نتایج فوقالعادهای را نشان میدهد، اما متاسفانه از پایداری لازم برخوردار نبود و نیاز به افزایش بیش از پیش ولتاژ بر روی کنترلر حافظه پردازنده و کانالهای حافظه داشت که تغییر این پارامترها میتواند در طولانی مدت به پردازنده و چیپهای حافظه آسیب برساند.
با تلاشهای متعدد برای دستیابی به فرکانسهای مختلف در محدوده ۷۲۰۰ (بیشترین فرکانس پروفایل XMP کیت مورد بررسی) و ۸۰۰۰ مگاهرتز برای یک اورکلاک ساده و پایدار متأسفانه به نتیجه مناسبی نرسیدیم و به نظر میرسد همان پروفایل XMP-7200 مگاهرتز از پیش قرار گرفته روی این ماژولها، از نظر کارایی، دوام و پایداری بهترین گزینه قابل دستیابی توسط کیت حافظه Dominator Titanium 48GB 7000MHz است.
از نظر طراحی ظاهری و کیفیت ساخت رمهای سری Dominator Titanium کورسیر امتیاز بسیار بالایی دریافت میکنند و موجود بودن در دو رنگ مشکی و سفید به همراه نورپردازی RGB، انطباق پذیری بسیار خوبی به آنها میبخشد. همانطور که گفته شد سری Dominator Titanium از قابلیت شخصیسازی از طریق افزودن اکسسوریهای در نظر گرفته شده توسط کورسیر یا طراحی و ساخته شده به کمک پرینترهای سه بعدی نیز پشتیبانی میکند که از این نظر نیز در میان کیتهای حافظه پرسرعت موجود در بازار متمایز میشود.
استفاده از تراشههای با کیفیت DDR5 ساخت SK Hynix در کیت مورد بررسی و تعبیه دو پروفایل XMP به صورت پیشفرض که یکی از آنها ۲۰۰ مگاهرتز از حداکثر سرعت معرفی شده روی بستهبندی محصول (۷۰۰۰ مگاهرتز) نیز بیشتر است، در واقع یک گزینه بی دردسر اورکلاک برای مصرف کننده به حساب میآید که میتوان گفت در وافع کورسیر با پیشبینی ظرفیت و پایداری چیپهای به کار رفته حتی برای کاربران مبتدی نیز اندکی اورکلاک به راحتی تنها تغییر دادن پروفایل XMP ممکن کرده است.
تنها نکته منفی در مورد کیت مورد بررسی را که میتوان به تمامی کیتهای بسیار سریع DDR5 از نوع UDIMM نیز تعمیم داد آن است که با افزایش فرکانس، برای پایداری بهتر افزایش تایمینگها اجتناب ناپذیر است که در مجموع میتواند کارایی مورد انتظار را با توجه قیمت گزافی که برای چنین ماژولها پرداخت میشود را برآورده نسازد.
در مجموع نقاط قوت و ضعف کیت حافظه کورسیر Dominator Titanium 48GB (2x24GB) 7000MHz را به میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
نکات مثبت:
نکات منفی:
کیت حافظه رم کورسیر Dominator Titanium 48GB (2x24GB) 7000MHz – CL36 با قیمت حدودی ۱۴.۵ میلیون تومان (در زمان نگارش مطلب)، موفق به کسب امتیاز بسیار خوب ۸.۷ و نشان Great Performance و ریز امتیازات زیر در کلاس محصولات ردهبالا از لابراتوار شهر سختافزار شد:
کلاس عرضه : گران قیمت / رده بالا
۱۰
کیفیت ساخت و طراحی
۸.۷
امتیاز شهرسخت افزار
نشان شهرسختافزار
چنانچه درباره این محصول سوال یا نظری دارید، در قسمت نظرات مطرح کنید.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بسیاری از بازیهای محبوب با موتورهای بازیسازی شناختهشده ازجمله Unreal Engine و Unity و Godot ساخته میشوند؛ اما گاهی اوقات توسعهدهندگان تصمیم میگیرند از مسیر رایج خارج شوند و بازی خود را با ابزارهای دیگر بسازد. یکی از این نمونهها، بازی Roche Limit: The Death of CMK است که معمار جوانی به نام جک استریت […]
دنیای علم و فناوری در روز چهارم آذر ماه ۱۴۰۳ شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است. به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار میپردازیم. آزمایش موتور جدید دوزیست چین برای سلاحهای مافوق […]
ویندوز ۱۱ به عنوان یکی از پرکاربردترین سیستمعاملهای موجود، قابلیتهای متنوعی برای ضبط صدا ارائه میدهد. به گزارش تکناک، با استفاده از اپلیکیشنهای ویژه، کاربران میتوانند نیازهای خود را در زمینه ضبط و ویرایش صدا به بهترین شکل برآورده کنند. در این مقاله ، به معرفی پنج اپلیکیشن برتر ضبط صدا برای ویندوز ۱۱ میپردازیم […]
دانشمندان تخمین میزنند که انتقال یک پوند ماده به ماه و برگشت آن نزدیک به ۱۰۰ هزار دلار هزینه به دنبال داشته باشد. اکنون ناسا به دنبال راهحلهایی است که به فضانوردان در آینده کمک میکند تا به طور موثرتری از موادی که با خود به فضا میبرند، چندبار دیگر استفاده کنند. ناسا با استفاده […]