نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: همچنان کشت درخت غیر بومی پائولونیا ممنوع است. حمید ظهرابی در جلسه تصمیمگیری درباره مدیریت گونههای غیربومی درخت پائولونیا در کشور که با حضور نمایندگان سایر دستگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی برگزار شد، افزود: مدیریت کاشت و […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: همچنان کشت درخت غیر بومی پائولونیا ممنوع است.
حمید ظهرابی در جلسه تصمیمگیری درباره مدیریت گونههای غیربومی درخت پائولونیا در کشور که با حضور نمایندگان سایر دستگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی برگزار شد، افزود: مدیریت کاشت و توسعه این گونه در کشور بدون سیاستگذاری دقیق و نظارت مؤثر، ممکن است آن را به یک تهدید جدی محیط زیستی تبدیل کند.
وی اظهار داشت: در خصوص این موضوع باید چند استراتژی مد نظر قرار گیرد که مهمترین و اصلیترین آن آگاهی سازی و فرهنگ سازی از طریق مراجع رسمی و علمی کشور است، بر این اساس، آموزش مردم به ویژه کشاورزان درباره مزایا و معایب اقتصادی پائولونیا و آگاهی از پیامدهای محیط زیستی آن ضروری است و باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: ایجاد شفافیت در صدور مجوزهای کشت این گونه در کشور و شناسنامه دار کردن نهالهای تولید شده آن برای تفکیک بین گونههای مهاجم و غیرمهاجم باید توسط نهاد متولی این امر در وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد.
ظهرابی تاکید کرد: به منظور مدیریت صحیح این گونه در کشور، نیاز به تهیه دستورالعملی مشخص و ضابطهمند است که نمایندگان دستگاههای متولی بر آن اتفاق نظر دارند و در جلسه مقرر شد تدوین این دستورالعمل با محوریت موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در دستور کار قرار گیرد.
در این جلسه که با حضور حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و هادی کیادلیری معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان و نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، و برخی از دانشگاههای علوم کشاورزی و منابع طبیعی کشور برگزار شد به بررسی جوانب توسعه و کاشت گونههای غیربومی پائولونیا طی سالهای اخیر، اثرات محیط زیستی آن و دیدگاههای اقتصادی موجود در مورد پائولونیا در مقایسه با گونههای بومی کشور پرداخته شد.
نمایندگان دستگاههای متولی و متخصصان دانشگاهی، بر ممنوعیت هر گونه کشت و توسعه تمامی گونههای پائولونیا در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و مستثنیات داخل این مناطق، عرصههای طبیعی تحت نظر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و همچنین مستثنیات داخل اراضی جنگلی تاکید داشتند.
تصمیم گیری در خصوص کشت و توسعه گونههایی از پائولونیا که مهاجم بودن آنها محرز نیست در سایر مستثنیات به تنظیم دستورالعمل کارگروه بین دستگاهی منوط شد.
همچنین، بر انجام تحقیقات و مطالعات علمی از جنبههای مختلف از جمله آمار واقعی از سوددهی پائولونیا در مقایسه با گونههای بومی به منظور جلوگیری از سودجویی برخی افراد در سایه عدم آموزش و اطلاع رسانی به جوامع محلی و آفات و بیماریهای احتمالی این گونه و همچنین تعامل سازنده میان نهادهای اجرایی و علمی، به منظور حفظ تنوع زیستی کشور تاکید شد.
درخت پائولونیا با نام علمی (Paulownia sp). شناخته میشود، که تعداد ۷ تا ۱۷ گونه از آن در دنیا توصیف شده است، که البته تعداد زیادی از گونههای آن هیبرید و مترادف هستند. تاکنون سه گونه از این جنس با نامهای علمی P.elongate , P.fortunei و P.tomentosa و تعدادی هیبرید به ایران معرفی شده است. درخت پائولونیا به دلیل سریع الرشد بودن مورد توجه قرار گرفته است و به منظور زیبایی منظر و برداشت چوب طی سالیان اخیر در کشور، کشت شده است.
این درخت، بومی شرق آسیا بوده و برخی از گونههای این جنس در جهان به عنوان گونههای مهاجم شناخته شدهاند، که بر اساس قوانین موجود در کشور (از جمله قانون حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی کشور)، کشت و توسعه بدون مجوز گونههای بیگانه جرم محسوب میشود و در صورت کشت در عرصههای طبیعی و اراضی ملی، از سوی دستگاههای متولی مورد پیگیری قرار میگیرد.
۲۲۷۲۲۷
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دانشگاه کوکمین در کره جنوبی در نظر دارد مدرک دکتری بانوی اول این کشور؛ کیم کیون هی را لغو کند. به گزارش ایسنا به نقل از کره تایمز، اخیرا دانشگاه زنان سوکمیونگ اعلام کرد که کیم کیون هی، بانوی اول کره جنوبی در پایاننامه کارشناسی ارشد خود سرقت ادبی داشته و به این دلیل مدرک […]
جشنواره شهید منصور ستاری با عنوان «شمس» برای رقابت فناوران در موضوع راهکارهای نوین مقابله با تهدیدات پنهان و کروز برگزار میشود. به گزارش ایسنا، جشنواره ایدهپردازی «شمس» اولین رویداد ملی در حوزه صنایع دفاعی و اولویتدار کشور است که با هدف شناسایی و جذب ایدههای فناورانه و نوآورانه محققان، اندیشمندان، جامعه دانشگاهی و عموم مردم […]
به گزارش خبرآنلاین، اوپو اخیراً تأیید کرده است که گوشی تاشو موردانتظار Oppo Find N5 ماه آینده میلادی بهعنوان باریکترین گوشی تاشو جهان وارد بازار میشود. اکنون، اوپو با انتشار تصاویری، ضخامت Find N5 را با برخی اشیا مقایسه کرده است. بر اساس گزارش شهرسختافزار، این دستگاه در حالت باز تنها ۴ میلیمتر ضخامت دارد. ظاهراً Oppo Find N5 […]
آئیننامه جدید ارتقای علوم انسانی، اجتماعی و هنر در جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی بررسی و آماده طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت. به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه وروابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، یکی از محورهای اصلی این جلسه، بررسی و تصویب مادهای جدید در آییننامه ارتقاء […]