نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
عکس اول «رصدخانه ورا روبین» تنها کسری از قدرتی را به نمایش میگذارد که دوربین نهایی آن خواهد داشت. به گزارش ایسنا، تلسکوپ غولپیکر واقع در شیلی برای اولین بار چشمان خود را باز کرده و اگرچه برخی ممکن است این منظره را چشمگیر ندانند اما دانشمندان مسئول آن بسیار هیجانزده هستند. به نقل از […]
عکس اول «رصدخانه ورا روبین» تنها کسری از قدرتی را به نمایش میگذارد که دوربین نهایی آن خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، تلسکوپ غولپیکر واقع در شیلی برای اولین بار چشمان خود را باز کرده و اگرچه برخی ممکن است این منظره را چشمگیر ندانند اما دانشمندان مسئول آن بسیار هیجانزده هستند.
به نقل از اسپیس، «رصدخانه ورا روبین»(Vera Rubin Observatory) یک تلسکوپ ۸.۴ متری است که توسط «بنیاد ملی علوم آمریکا» و اداره علوم «وزارت انرژی آمریکا» ساخته شده و اکنون با موفقیت یک مجموعه آزمایش را روی سیستمهای حیاتی خود پشت سر گذاشته و عکس اولیه از آسمان را با یک دوربین مهندسی ثبت کرده است. گزارش کامل و مجموعهای از عکسهای اولیه زمانی ارائه خواهند شد که رصدخانه بتواند دوربین نهایی و بسیار قویتر خود را در اواخر سال جاری میلادی دریافت کند.
«ویکتور کراببندام»(Victor Krabbendam) مدیر پروژه رصدخانه ورا روبین، در دویستوچهلوپنجمین جلسه «انجمن نجوم آمریکا» به دانشمندان گفت: این کار فقط موفقیتآمیز نبود، بلکه بسیار موفقیتآمیز بود.
نقطه عطف رصدخانه روبین پس از ۱۰ سال ساخت و آزمایش که در اکتبر ۲۰۲۴ آغاز شد، به دست آمد. این آزمایشها شامل اولین عکسهای ثبتشده با یک دوربین مهندسی به نام «ComCam» بود که تنها کسری از قدرت دوربین علمی رصدخانه را دارد. این رصدخانه به گونهای طراحی شده است که به اعماق کیهان نگاه کند تا در میان اکتشافات دیگر، به رکورد تایملپس با کیفیت فوقالعاده بالا از کیهان دست یابد.
دوربین علمی موسوم به «LSSTCam»، ۲۱ برابر میدان دید ComCam را دارد و یک دوربین ۳۲۰۰ مگاپیکسلی است. دانشمندان، LSSTCam را به عنوان بزرگترین دوربین دیجیتال جهان معرفی کردهاند.
اولین عکس مهندسی رصدخانه ورا روبین، یک مربع ۹ صفحهای است و از ۹ حسگر دوربین CCD برای ثبت نمای ۱۴۴ مگاپیکسلی از آسمان استفاده میکند که تقریبا دو برابر مساحت ماه کامل را پوشش میدهند. دوربین مهندسی در طول آزمایش خود مجموعا ۱۶ هزار عکس گرفت.
در مقایسه، توجه داشته باشید که LSSTCam نهایی پس از نصب شدن روی رصدخانه، منطقهای را در حدود ۴۵ برابر اندازه ماه کامل پوشش خواهد داد.
کراببندام گفت: دوربین فوقالعاده قوی LSSTCam احتمالا تا ماه مارس روی رصدخانه نصب خواهد شد. پس از گذراندن چند ماه آزمایشهای تکمیلی، اولین عکسهای علمی ممکن است تا ژوئیه سال جاری رونمایی شوند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ردمی، گوشی توربو ۴ را بهعنوان گوشی هوشمند میانرده با پردازندهی جدید دیمنسیتی ۸۴۰۰ اولترا معرفی کرد. بهزودی مدل پرو این دستگاه نیز معرفی خواهد شد. به ادعای دیجیتال چت استیشن، افشاگر معروف دنیای فناوری، ردمی توربو ۴ پرو از باتری غولپیکر ۷۵۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرد. او یک ماه پیش نیز چنین ادعایی را مطرح […]
مایکروسافت نسخه جدید هوش مصنوعی کوپایلت برای کسبوکارها را با نام Microsoft 365 Copilot Chat و قابلیت چت رایگان و ایجنتهای پرداخت بهازای استفاده معرفی کرد. به گزارش تکناک، مایکروسافت امروز نسخه رایگان هوش مصنوعی کوپایلت برای کسبوکارها را با نام جدید Microsoft 365 Copilot Chat بازراهاندازی کرد. این سرویس که شامل چت هوش مصنوعی […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از زمانی که قانون ممنوعیت ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی تصویب شد، هر خودرویی که با این مشخصات در بازار ایران حضور داشت حکم طلا پیدا کرد و برچسب قیمتی عجیب خورد؛ تا زمانی که خودروهای جدیدتر با حجم موتوری بیشتر وارد بازار نشوند، این قیمتهای غیرمنطقی همچنان پایدار است. […]
به نظر میرسد مایکروسافت سخت مشغول کار روی آپدیت بزرگ بعدی ویندوز ۱۱ است که احتمالاً اواخر امسال منتشر خواهد شد. این نسخه شامل ویژگیهای جدیدی خواهد بود و ابتدا برای آزمایش برای اعضای ویندوز اینسایدر منتشر میشود. در این میان، یکی از طراحان کانسپت مشهور، کانسپتی به نام «ویندوز ۲۵» ساخته که نشاندهندهی ترکیبی […]