نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در یک مطالعه پیشگامانه، پروتئینهای طراحیشدهاند که با استفاده از هوش مصنوعی، مارگزیدگی کشنده را درمان میکنند. به گزارش تکناک، این مطالعه توسط دیوید بیکر، برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۴ و تیموتی پاتریک جنکینز انجام شده است، که یافته آنها میتواند جان میلیونها نفر را نجات دهد و درمانهای مؤثرتری برای مارگزیدگی ارائه کند. سازمان […]
در یک مطالعه پیشگامانه، پروتئینهای طراحیشدهاند که با استفاده از هوش مصنوعی، مارگزیدگی کشنده را درمان میکنند.
به گزارش تکناک، این مطالعه توسط دیوید بیکر، برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۴ و تیموتی پاتریک جنکینز انجام شده است، که یافته آنها میتواند جان میلیونها نفر را نجات دهد و درمانهای مؤثرتری برای مارگزیدگی ارائه کند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش میدهد که هر ساله ۱.۸ تا ۲.۷ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل مارگزیدگی دچار آسیب میشوند و حدود ۱۰۰,۰۰۰ نفر جان خود را از دست میدهند. این آمار در مناطق فقیر و کمبرخوردار بیشتر است که زیرساختهای بهداشتی ضعیفی دارند.
در حال حاضر، تنها درمانهای موجود برای این موضوع از پلاسمای حیوانات به دست میآیند که هزینه بالا، اثرگذاری محدود و عوارض جانبی دارند.
همچنین سموم مارها در گونههای مختلف تفاوت زیادی دارند، که به درمانهای اختصاصی در مناطق مختلف جهان نیاز است. اما در سالهای اخیر، دانشمندان روشهای جدیدی برای مقابله با سموم مارها پیدا کردهاند.
در این مطالعه جدید، محققان با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، پروتئینهایی طراحی کردهاند که میتوانند به سموم کشنده مارهایی مانند کبرا بچسبند و آنها را خنثی کنند.
این تحقیق روی گروهی از پروتئینهای مار به نام سموم سهانگشتی تمرکز دارد، که اغلب باعث شکست درمانهای مبتنی بر پلاسما میشوند.
این پروتئینها در آزمایش روی موشها توانستهاند ۸۰ تا ۱۰۰ درصد از آنها را از مرگ نجات دهند. این سموم به طور معمول از سیستم ایمنی فرار میکنند و به همین دلیل درمانهای مبتنی بر پلاسما اغلب بیاثر هستند.
این تحقیق نشان میدهد که طراحی پروتئینها با استفاده از هوش مصنوعی میتواند به خنثی کردن سموم مضر که مبارزه با آنها دشوار است، کمک کند.
این پروتئینهای طراحیشده نه تنها در آزمایشها عملکرد عالی داشتهاند، بلکه هزینه تولید کمتری دارند و میتوانند به راحتی از میکروبها تولید شوند. همچنین اندازه کوچک این پروتئینها میتواند به آنها کمک کند تا سریعتر و مؤثرتر از آنتیبادیها وارد بافتهای بدن شوند.
تیم تحقیقاتی اشاره میکند که این پروتئینها میتوانند مکملهای درمانی مؤثری برای درمانهای فعلی گزیدگی مار باشند و حتی در آینده به عنوان درمانهای مستقل مورد استفاده قرار گیرند.
اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما تیم تحقیقاتی تأکید دارد که درمانهای سنتی همچنان در درمان گزیدگی مارها نقش اصلی را ایفا خواهند کرد و این پروتئینهای طراحیشده به عنوان مکملهای درمانی میتوانند به بهبود کارایی درمانها کمک کنند.
همچنین این روش طراحی پروتئینها میتواند برای درمان بسیاری از بیماریها که درمانی ندارند، از جمله برخی عفونتهای ویروسی، مفید باشد. به طور کلی، این روش میتواند هزینهها و نیازهای منابع برای کشف داروهای جدید را کاهش دهد و گامهایی بهسوی آیندهای بردارد که درمانهای مؤثرتر برای همه در دسترس باشند.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تیک تاک که متعلق به شرکت چینی بایتدنس است، از روز یکشنبه (۳۰ دی) در ایالات متحده فیلتر خواهد شد؛ مگر اینکه توافقی برای فروش آن به یک سرمایهگذار آمریکایی صورت گیرد یا دیوان عالی ایالات متحده مداخله کند. این اولینبار است که دولت آمریکا میخواهد دسترسی به اپلیکیشنی با حجم بالای کاربر (حدود ۱۷۰ […]
شرکت NeuroBionics، استارتاپی منشعب از دانشگاه MIT، با توسعه فناوریهای پیشرفتهای در تلاش است تا درمان بیماریهای عصبی را متحول کند. به گزارش تکناک ،این شرکت با استفاده از الیاف زیستالکتریکی فوقالعاده نازک، راهکاری کمتهاجمی برای درمان بیماریهایی مانند افسردگی، صرع، پارکینسون و حتی مشکلات پیچیدهای مانند درد مزمن و بیاختیاری ارائه میدهد. فناوری NeuroBionics […]
تینا مزدکی_ تاخیر در پروازها چیز جدیدی نیست، اما کانتاس شرکت هواپیمایی استرالیایی، بهانهای جدید برای پروازهای دیرهنگام ارائه کرده است. این شرکت می گوید که خدماتش بین سیدنی و ژوهانسبورگ به دلیل سقوط زبالههای فضایی به تعویق افتاده است. این پروازها از همان بخشی عبور میکنند که شرکت آمریکایی اسپیس ایکس برای سرنگونی موشکها […]
پولستار ممکن است بهزودی امکان فروش خودروهایش را در بازار پراهمیت آمریکا از دست بدهد، اما این باعث نشده است که خودروساز پرحاشیه، دست از رونمایی محصولات جدید بکشد. این شرکت ساعاتی پیش مراسمی کوچک برگزار کرد تا بهصورت اولیه از خودرو شاسیبلند جمعوجور Polestar 7 پردهبرداری کند. پولستار ۷ قرار است در اروپا تولید […]