نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اسپیسایکس برای دومین بار بوستر سوپر هوی استارشیپ را با موفقیت مهار کرد؛ اما فضاپیمای استارشیپ دچار «انفجار پیشبینینشدنی سریع» شد. به گزارش تکناک، در هفتمین پرواز آزمایشی استارشیپ که از سکوی پرتاب بوکا چیکا در تگزاس انجام شد، بوستر سوپر هوی توانست در بازوهای برج پرتاب موسوم به چاپاستیک فرود بیاید و بهطور ایمن […]
اسپیسایکس برای دومین بار بوستر سوپر هوی استارشیپ را با موفقیت مهار کرد؛ اما فضاپیمای استارشیپ دچار «انفجار پیشبینینشدنی سریع» شد.
به گزارش تکناک، در هفتمین پرواز آزمایشی استارشیپ که از سکوی پرتاب بوکا چیکا در تگزاس انجام شد، بوستر سوپر هوی توانست در بازوهای برج پرتاب موسوم به چاپاستیک فرود بیاید و بهطور ایمن مهار شود. این دستاورد نشاندهنده پیشرفت فناوری اسپیسایکس در بازیابی موشکها است.
بااینحال، سرنوشت استارشیپ که در بالای بوستر نصب شده بود، بهگونهای دیگر رقم خورد. به گفته کیت تایس، یکی از مهندسان اسپیسایکس، ارتباط با فضاپیما پساز جدایی از بوستر قطع شد. او در جریان پخش زنده این رویداد اعلام کرد:
فضاپیما با موفقیت از بوستر جدا شد؛ اما در مرحله صعود چند موتور از کار افتاد و سپس ارتباط با آن قطع شد. احتمال میدهیم که استارشیپ را از دست داده باشیم.
طبق گزارش رسمی اسپیسایکس، استارشیپ حین احتراق صعودی دچار «فروپاشی سریع و غیرمنتظره» شد. تیمهای مهندسی این شرکت اکنون در حال بررسی دادههای پرواز هستند تا دلیل دقیق این حادثه را مشخص کنند.
به نقل از ورج، این نسخه از استارشیپ با ارتقاهای گستردهای همراه بود. اسپیسایکس اعلام کرده بود که این مدل شامل بهبودهایی در قابلیت اطمینان و عملکرد و افزایش اندک در ارتفاع و طراحی مجدد سپر حرارتی است.
سپر حرارتی این فضاپیما با استفاده از کاشیهای فلزی جدید، ازجمله کاشیهایی با سیستم خنککننده فعال و لایه پشتیبان برای محافظت از کاشیهای آسیبدیده بازطراحی شده بود. همچنین، تعدادی از کاشیهای حرارتی بهمنظور بررسی مقاومت مناطق خاص از بدنه فضاپیما بهعمد حذف شده بودند.
در این آزمایش، برای اولین بار از موتور رپتور استفادهشده در پرواز قبلی بهرهبرداری شد که نشاندهنده پیشرفت اسپیسایکس در برنامه بازیابی و استفاده مجدد از قطعات است.
استارشیپ با ارتفاع ۱۲۳ متر (۴۰۳ فوت) بزرگترین وسیله پرتاب ساختهشده تاکنون است. این سیستم از دو بخش تشکیل شده است: فضاپیمای استارشیپ که برای حمل خدمه و بار طراحی شده و بوستر سوپر هوی که با ۳۳ موتور رپتور نیروی لازم برای پرتاب را تأمین میکند. هر دو بخش بهگونهای طراحی شدهاند که قابلیت بازیابی و استفاده مجدد را داشته باشند؛ اقدامی که بخشی از استراتژی اسپیسایکس برای کاهش هزینههای پرتاب است.
در این پرواز، قرار بود استارشیپ برای اولین بار ۱۰ شبیهساز ماهواره استارلینک را مستقر کند. این شبیهسازها که هماندازه و هموزن نسخههای واقعی ماهوارههای اینترنتی استارلینک بودند، قرار نبود در مدار باقی بمانند. طبق برنامه، آنها مسیر زیرمداری مشابه استارشیپ را طی میکردند و هنگام ورود مجدد به جو نابود میشدند.
با وجود ازدستدادن استارشیپ، مهار موفقیتآمیز بوستر سوپر هوی نشاندهنده پیشرفت چشمگیر فناوریهای اسپیسایکس در بازیابی و استفاده مجدد از موشکها است. تیمهای مهندسی این شرکت اکنون در تلاشاند تا با بررسی دقیق دادههای پرواز، گامهای بعدی را برای بهبود عملکرد و ایمنی استارشیپ بردارند.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مرکز سنجش آموزش پزشکی امکان مجدد برای ثبت نام جاماندگان پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی را فراهم کرد. به گزارش ایسنا، مهلت ثبت نام برای شرکت در پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی از ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه ۱۵ بهمن تا ۱۰ صبح شنبه […]
جلسات آموزشی عمره مفرده دانشگاهیان در سال ۱۴۰۳ با برگزاری جلسات مجازی و حضوری آغاز شد. به گزارش ایسنا، جلسات آموزشی عمره مفرده دانشگاهیان در سال ۱۴۰۳ با برگزاری جلسات مجازی و حضوری در سراسر کشور آغاز شد. طبق برنامه ریزی های ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان هر کاروان سه جلسه آموزشی خواهد داشت که یک […]
شاخص ترس و طمع به عدد ۶۶ رسید که نشاندهنده طمع شدید در بازار ارزهای دیجیتال است و این افزایش به دلیل انتظار سیاستهای حمایتی از رمزارزها تحت دولت ترامپ است. به گزارش تکناک، بیت کوین ۲.۰۷ درصد افزایش یافت و به ۱۰۳,۴۵۹ دلار رسید، که نزدیک به سطح ۱۰۵,۰۰۰ دلار میباشد. سولانا با ۷.۴۹ […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش پدال، روغن گیربکس یا واسکازین یکی از مایعات ضروری وسیله نقلیه است که باید بهطور مرتب بررسی شود. این روغن از خواص روان کاری ویژهای به منظور مراقبت از قطعات گیربکس خودرو برخوردار است و مانع اصطکاک بین قطعات، افزایش دما و استهلاک آنها میشود. با وجود روغن گیربکس […]