نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به تازگی عینکهای هوشمندی ابداع شدهاند که با الگوبرداری از ساختار چشمهای مگس، ادعا میکنند که با بهبود بینایی، نقاط کور در دید فرد را پر میکنند. به گزارش تکناک، عینکهای هوشمند SolidddVision که توسط یک استارتآپ نیویورکی ساخته شدهاند، میتوانند امید جدیدی برای افراد مبتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا باشند. بیماری دژنراسیون ماکولا میتواند […]
به تازگی عینکهای هوشمندی ابداع شدهاند که با الگوبرداری از ساختار چشمهای مگس، ادعا میکنند که با بهبود بینایی، نقاط کور در دید فرد را پر میکنند.
به گزارش تکناک، عینکهای هوشمند SolidddVision که توسط یک استارتآپ نیویورکی ساخته شدهاند، میتوانند امید جدیدی برای افراد مبتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا باشند.
بیماری دژنراسیون ماکولا میتواند باعث از دست دادن بینایی شود و قسمت مرکزی شبکیه، یعنی ماکولا را تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری دو نوع اصلی دارد، که در یک نوع، سلولهای حساس به نور آسیب میبینند و با تجمع مواد زائد در اطراف آنها، عملکرد شبکیه مختل میشود و در نوع دیگر، رگهای خونی غیرطبیعی که در پشت شبکیه رشد میکنند، به دلیل نشت خون به ماکولا آسیب میزنند.
در هر دو حالت، افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولا با نقاط کور یا دید تار در مرکز میدان بینایی خود مواجه میشوند. در همین راستا، عینکهای هوشمند SolidddVision که توسط استارتآپ Soliddd Corp طراحی شدهاند، به بهبود بینایی این افراد کمک میکنند.
این عینکها دارای دو دوربین رو به جلو هستند، که یکی در سمت چپ و دیگری در سمت راست قرار دارد. این دوربینها یک نمای استریوسکوپی (برجستهبینی) از آنچه که فرد میبیند را ضبط میکنند.
همچنین دو دوربین داخلی در عینکها وجود دارد که جهت نگاه فرد را ردیابی میکنند و دو نمایشگر داخلی که در مقابل هر چشم قرار دارد، تصاویر ضبط شده را نمایش میدهند.
هر نمایشگر از مجموعهای از لنزهای ریز تشکیل شده است، که شبیه به چشمهای مرکب حشرات هستند. این لنزها تصاویر کوچک شده دوربینهای رو به جلو را از زاویههای مختلف به ناحیه سالم شبکیه میفرستند.
در فرایندی به نام استریوپس یا تصویرسازی سهبعدی، مغز این تصاویر مشابه اما کمی متفاوت را پردازش میکند و یک تصویر سهبعدی کامل و واضح بدون نقطه کور در وسط میسازد. به این ترتیب، فرد میتواند یک تصویر کامل را ببیند.
طبق توضیحات دانشمندان Soliddd Corp، مغز به هنگام دریافت اطلاعات اضافی بصری، به طور خودکار آنها را ترکیب و کامل میکند. اگر میدان دید نقص داشته باشد، مغز با استفاده از اطلاعات دیگر، آن فضاهای خالی را پر میکند.
در آزمایشهای این نوآوری که روی ۳۰ نفر مبتلا به دژنراسیون ماکولا انجام شد، تمام شرکتکنندگان با بهبود بینایی، حداقل ۵۰ درصد افزایش در سرعت خواندن خود را تجربه کردند.
نسخه بتای این عینکها در نمایشگاه CES 2025 در لاسوگاس به نمایش گذاشته میشود و نسخه نهایی آن نیز بعد از آن منتشر خواهد شد. قیمت دقیق این عینکها در آینده اعلام خواهد شد.
همچنین ذکر این نکته ضروری است که استارتآپ کرهای Cellico که توسط سامسونگ حمایت میشود، نیز عینکهای کمکی مشابهی ارائه داده است، که با استفاده از دوربینهای خود، تصویری از نقاط کور فرد ضبط میکند و آن را در دید محیطی به نمایش میگذارد.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لپتاپهای گیمینگ معمولا به دلیل وزن بالا و ابعاد بزرگ، برای استفاده روزمره و جابهجاییهای روزانه مورد استفاده قرار نمیگرفتند. اما در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ مدلهای جدید از آنها معرفی شدند که نهتنها سبکتر بودند، بلکه نازکی خارقالعادهای نسبت به امکانات خود داشتند. همین باعث شده است تا دیدگاهها نسبت به این دسته از […]
حوزه علم و دانشگاه امروز ۳۰ دی شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است. به گزارش ایسنا، اخبار جالب امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شدهاند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید. تاثیر مشاوران علمی «ترامپ» بر دومین دوره […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در ویدئوی زیر جزئیاتی درباره سامانه پدافندی سوم خرداد که توانست گلوبال هاوک آمریکایی را منهدم کند، آورده شده است: همانطور که گفته شد، پس از سرنگونی پهپاد پیشرفته گلوبال هاوک امریکایی در سال ۱۳۹۸ به اوج شهرت رسید؛ این سامانهٔ پدافند هوایی، از فناوری آرایه فازی بهره میبرد. این سامانه، توانایی تمرکز […]
مارک گرمن در نسخهی جدید خبرنامهی Power On میگوید که عرضهی نسل فعلی آیفون SE که در سال ۲۰۲۲ عرضه شد، بهسرعت در حال کاهش است. نسل جدید آیفون SE احتمالاً تا چند ماه دیگر رونمایی خواهد شد. گزارش گرمن نشان میدهد که اپل ظاهراً برنامهای برای نگهداشتن نسل فعلی در خط تولید ندارد. احتمالاً […]