نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اگر علاقهمند به دنیای بازیهای رایانهای هستید بدون شک طی چند سال گذشته با عبارت بازی ابری یا کلود گیمینگ روبرو شدهاید. به بیان ساده میتوان گیمینگ تحت اینترنت با پردازش اطلاعات در سمت سرور را کلود گیمینگ نامید ولی این تنها جملهای نیست که بتوان همه ویژگی های سرویس گیمینگ ابری را توصیف کند. […]
اگر علاقهمند به دنیای بازیهای رایانهای هستید بدون شک طی چند سال گذشته با عبارت بازی ابری یا کلود گیمینگ روبرو شدهاید. به بیان ساده میتوان گیمینگ تحت اینترنت با پردازش اطلاعات در سمت سرور را کلود گیمینگ نامید ولی این تنها جملهای نیست که بتوان همه ویژگی های سرویس گیمینگ ابری را توصیف کند. در واقع کلود گیمینگ مفهومی بسیار جذاب است که میتواند به طور کلی آینده بازیهای کامپیوتری را تحت تأثیر قرار دهد. در ادامه با تشریح مشخصات و معرفی بهترین سرویس های کلود گیمینگ با شهر سختافزار همراه باشید.
فهرست مطالب این مقاله:
– کلود گیمینگ یا بازی ابری چیست؟ – معرفی بازی ها به عنوان یک سرویس ابری – شانس موفقیت بازیهای مبتنی بر Cloud بیشتر است – مهمترین ویژگی سرویس کلود گیمینگ چیست؟ – بهترین سرویس بازی ابری (Cloud Gaming) در سال ۲۰۲۴ کدام است؟ – معرفی سرویس های گیمینگ ابری ایرانی – چشمانداز روشن گیمینگ ابری – آیا گیمینگ ابری آینده ای در دنیای بازی ها دارد؟ – جمع بندی – پاسخ به سوالات پر تکرار
کلود گیمینگ یا بازیهای ابری اساساً نوعی خدمات اینترنتی هستند که امکان انجام بازیهای روز دنیا را در اختیار کاربر قرار میدهند و شما میتوانید تنها با در اختیار داشتن یک خط اینترنت پرسرعت و بدون داشتن سختافزار رایانهای قدرتمند، به این بازیها دسترسی داشته باشید.
این بازیها بر روی یک پایگاه داده نصب شدهاند و شما از طریق اینترنت به استریم لحظهای آنها میپردازید. مزیت اصلی این خدمات گیمینگ ابری همانطور که گفته شد عدم نیاز به داشتن یک سیستم قدرتمند است و کاربر تنها با پرداخت هزینه این سرویسهای بازی ابری (که معمولاً ماهیانه هستند)، میتوانند عناوین مورد علاقه خود را تجربه کنند.
برای اینکه بدانیم چرا موفقیت سرویس های کلود گیمینگ در دنیای دیجیتال امروزی روز به روز در حال افزایش است، باید به مسیری که این روزها فایل های فیلم و موسیقی و به طور کلی محتویات چند رسانه ای به دست کاربران می رسد نگاهی داشته باشیم. مفهوم Game as a Service نیز در این زمینه مورد اشاره قرار گرفته که به ارائه بازی های ابری بر بستر یک سرویس اشاره دارد.
چه بخواهیم و چه نخواهیم، این روزها اغلب صنایع در حال حرکت به سمت مدل های سرویس محور مبتنی بر اینترنت هستند. برای صنایع فعال در حوزه سرگرمی نیز این مسیر در حال طی شدن است و در طی سال های اخیر با گسترش فناوری و پهنای باند اینترنت، این سرعت دو چندان شده است.
در ابتدا این اتفاق برای دنیای موسیقی رخ داد و سپس نوبت به فیلم ها و تلویزیون رسید که ساختاری سرویس محور پیدا کنند و کاربران بتوانند تحت پلتفرم های آنلاین و از طریق حساب های کاربری خود، به این محتویات دسترسی پیدا کنند. به نظر می رسد اکنون نوبت به دنیای بازی ها رسیده است که مدلی سرویس گونه به خود بگیرد. فواید صنایع سرویس محور برای شرکت ها و کاربران بهقدری زیاد است که نمی توان از آن ها چشم پوشی کرد و همین مسئله باعث شده تحلیلگران بازی مبتنی بر Cloud را آینده صنعت گیم توصیف کنند.
در همین رابطه بخوانید:
– آموزش نحوه اجرای بازی سنگین در اندروید و اجرای بهتر گیم ها
یک مدلِ سرویس محور می تواند به استودیوهای تولید کننده بازی اجازه دهد کار خود را در ابعاد بسیار وسیع تری به کاربران سراسر دنیا معرفی و ارائه کنند. این در حالی است که بودجه موردنیاز برای تولید بازی ها ثابت باقی می ماند و به صرف هزینه اضافه برای استفاده از این مدل ها نیازی نخواهد بود. به طبع هرچه تعداد کاربران بیشتری یک بازی را خریداری و نصب کنند، درآمد استودیوهای بازی سازی نیز بیشتر خواهد شد. به این ترتیب یک مدلِ سرویس محور یا عرضه بازی به صورت یک سرویس مبتنی بر Cloud می تواند نسبت به عرضه سنتی بازی ها درآمد بیشتری را نصیب این شرکت ها کند.
Fortnite که چندی سال قبل محبوب ترین بازی دنیا را کسب کرد، توانست با حذف کامل موانع موجود در پلتفرم ها و شکل های گوناگونی در دسترس کاربران قرار بگیرد.
این بازی در حال حاضر در اختیار تمامی کاربران هر نوع دستگاه هوشمندی قرار گرفته است. این سطح از دسترسی سبب شد که Fortnite به یکی از موفق ترین بازی های تاریخ تبدیل شود؛ تا جایی که در سال ۲۰۱۸ اعلام شد این بازی توانسته به تنهایی بالغ بر ۳ میلیارد دلار سود نصیب فروشگاه Epic Games کند.
سرویس های گیمینگ ابری از چند جهت برای علاقه مندان به دنیای بازی نیز سودمند هستند. این سرویسهای بازی مبتنی بر Cloud به کاربران اجازه می دهد بدون اینکه سیستم گیمینگ خود را همراه داشته باشند، به اجرای بازی های بالارده و AAA بپردازند. هرگاه و هرجا که دسترسی به یک اینترنت با سرعت بالا امکانپذیر باشد، می توان از این بازی ها لذت برد.
حتی هنگامی که امکان دسترسی به شبکه های Wi-Fi وجود ندارد، شبکه های 5G که این روزها در بسیاری از نقاط دنیا در حال گسترش هستند به دلیل زمان تأخیر پایین میتوانند برای پشتیبانی از سرویسهای Cloud Gaming بسیار مناسب باشند. به نظر می رسد تنها مانع برای استفاده از سرویس گیمینگ ابری، محدودیت در حجم دریافت دیتا باشد.
یکی دیگر از مزیت های گیمینگ ابری، عدم نیاز به ارتقا سخت افزاری سیستم های مختلف است. هر چند سال نسل جدیدی از کنسول ها عرضه می شود و تقریباً هر روزه شاهد تغییرات وسیع در حوزه قطعات سخت افزاری هستیم ولی بازی های ابری را میتوان هم روی دستگاههای قدیمی به راحتی اجرا کرد و هم روی سیستمهای جدید. علت این عدم وابستگی به سختافزار، اعمال بار پردازشی بر سرورهای سرویس دهنده کلود گیمینگ است و نه به سختافزار محلی گیمر.
– مادربردهای گیمینگ و تفاوت آنها با مدلهای معمولی
با تقسیم هزینه لازم برای ارتقا قطعات سخت افزاری میان هزاران گیمر، هزینه اجرای بازی ها به میزان چشم گیری کاهش پیدا می کند. می توان به جای صرف صدها دلار برای ارتقا سیستم های خانگی، اشتراک سرویس های بازی ابری را تهیه و جدیدترین بازی ها را با وضوح تصویر 4K در اختیار داشت.
مطمئناً گاهی اوقات عملکرد سرویس های گیمینگ ابری ضعیف تر خواهد بود؛ اما باید توجه داشت که در حال حاضر اجرای بسیاری از بازی ها بر روی سیستم های خانگی یا گوشی های هوشمند نیز با لگ و تاخیر همراه است.
بدون شک این سرویس ها قادر نیستند با ماشین های گیمینگ ۵۰۰۰ دلاری رقابت کنند اما باید گفت تا زمانی که آن ها بتوانند با هزینه کم، حتی یک عملکرد ضعیف تر را به نمایش بگذارند، بازهم موفقیت در انتظار آن ها خواهد بود.
با افزایش سرعت و کیفیت اینترنت در سراسر جهان، تقاضا برای سرویسهای کلود گیمینگ روزبهروز در حال افزایش است و شرکتهای بزرگ هم به دنبال استفاده از این فرصت پولساز هستند.
در میان برترین سرویسهای گیمینگ ابری میتوان به NVIDIA GeForce Now و Shadow و Sony PlayStation Now و Amazon Luna و Xbox Game Pass Ultimate (Xbox Cloud Gaming) و Playkey و Paperspace و Boosteroid و Apple Arcade اشاره کرد. در نظر داشته باشید که بسیاری از سرویسهای گیمینگ ابری معرفی شده در ادامه مطلب خدمات گیمینگ ابری رایگان را حداقل برای بازه یک هفتهای در اختیار کاربران خود قرار میدهند و میتوان برای تست و بررسی اولیه با آنها بازی کرد.
بر همین اساس، در ادامه مطلب به بررسی ویژگیها، مزایا و معایب برخی از برترین سرویسهای بازی ابری در سال ۲۰۲۴ میپردازیم. پس اگر به دنبال سوالی با مضمون «بهترین سرویس های کلود گیمینگ کدامند؟» میگردید، ادامه این بخش را از دست ندهید.
سرویس کلود گیمینگ PlayStation Now مدتی قبل با PlayStation Plus ادغام شد و سونی به کاربران پلی استیشن پلاس اجازه داد با خرید این سرویس، به تمام ویژگیها و طرحهای بازی های ابری دسترسی داشته باشند.
خدمات گیمینگ ابری سونی با در اختیار داشتن بیش از ۷۰۰ عنوان بازی جدید و کلاسیک یکی از بهترین سرویسهای بازی ابری به شمار میآید که در کنسولهای گیمینگ پلی استیشن ۵، پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۴ پرو و حتی رایانههای شخصی قابلدسترس است.
مزایا:
معایب:
Amazon Luna یکی از جدیدترین خدمات بازی مبتنی بر Cloud است که توسط شرکت آمازون در دسترس عموم قرار گرفته است.
سرویس گیمینگ ابری دسترسی آسان به بیش از صدها عنوان بازی مدرن و قدیمی در ژانرهای مختلف را ممکن میسازد. شاید برترین ویژگی سرویس بازی ابری آمازون را قابلیت دسترسی بر روی دستگاههای مختلف از جمله تلویزیونهای Fire TV، Fire tablets، مک بوک، رایانههای شخصی، تلویزیونهای هوشمند سامسونگ، کروم بوک، آیپد، آیفون و حتی گوشیهای اندرویدی توصیف کرد.
NVIDIA GeForce Now یکی دیگر از سرویسهای بازی ابری است که توسط شرکت انویدیا در اختیار جامعه گیمینگ قرار گرفته است. انویدیا ادعا میکند که NVIDIA GeForce Now آینده بازیهای ابری است و امکان دسترسی به عناوین هیجانانگیز در ژانرهای مختلف را فراهم میکند.
این سرویس بازی مبتنی بر Cloud به کاربر اجازه میدهد تا به طور مستقیم به حساب پلتفرمها و فروشگاههای گیمینگ آنلاین از جمله Uplay، Steam یا Epic Games دسترسی داشته و بتوانند بازیهای خریداری شده خود را تجربه کنند.
سرویس بازی ابری NVIDIA GeForce Now بر روی سرورهای راه دور شرکت انویدیا میزبانی میشود و کاربران میتوانند از طریق آیپد، آیفون، مرورگر iOS Safari و هر دستگاه اندرویدی که حداقل ۲ گیگابایت حافظه رم دارد، به آن دسترسی داشته باشند.
سرویس کلود گیمینگ انویدیا برخلاف سایر خدمات بازی های ابری معرفی شده در این مطلب قابلیت ارائه عرضه بازیهای مختلف را ندارد، بلکه بهعنوان یک واسط بین کاربر و پلتفرمهای عرضه بازیها عمل میکند.
– برنامه Game Launcher چیست
مانند بسیاری از سرویسهای بینالمللی، در ایران نیز برخی شرکتها اقدام به ارائه سرویس گیمینگ ابری نمودهاند که از میان آنها میتوان به سرویس های گیمینگ ابری پلی پاد، پرانیکس، گیم سرویس، گیمینگ کلود و … اشاره کرد. در حال حاضر بسیاری از این سرویسها شرایط رشد اولیه را سپری میکنند ولی نشانههای پیشرفت و ارائه خدمات مناسب در برخی از آنها دیده میشود.
در میان سرویس های گیمینگ ابری ایرانی، دو سرویس پلی پاد و پرانیکس، خدماتی مشابه با سرویسهای گیمینگ ابری خارجی ارائه میکنند. بازی کردن بازیهای روز دنیا در این سرویسها ممکن است ولی به دلیل نیاز به اینترنت سرعت بالا و شرایط ویژه، بهتر است ابتدا به بررسی تناسب امکانات خود با شرایط خواسته آنها بپردازید و سپس به خرید اشتراک اقدام کنید. البته باقی سرویس های گیمینگ ابری ایرانی نیز خدمات مناسبی عرضه میکنند که بازیهای ایرانی و متفاوتی را نیز در لیست خود قرار دادهاند که میتوانند تجربیات جالبی ارائه دهند.
بسیاری از گیمرها، سرویس های گیمینگ ابری را به عنوان تهدیدی برای کنسول یا سیستم خانگی قدرتمند خود می دانند. این موضوع هنگامی تحقق پیدا می کند که این سرویس ها، ۲۰ سال تاریخچه دنیای گیمینگ را پاک کنند.
رشد خدمات مرتبط با بازی مبتنی بر Cloud را می توان با رشد بازی های مبتنی بر گوشی های هوشمند مشابه دانست. هنگامی که استودیوهای بازیسازی نسخه جدیدی از بازی های شناخته شده مانند Diablo یا Command & Conquer را معرفی و اعلام می کنند آن ها تنها ویژه گوشی های هوشمند هستند، اعتراض علاقه مندان به این عناوین از هر سویی به گوش می رسد.
این در حالی است که انتشار این بازی ها، تنها راه ارزان قیمت برای زنده نگه داشتن این عناوین قدیمی است و به حیات و بازگشت دوباره آن ها کمک می کند. این دقیقاً مکانی است بازی های ابری میتوانند وارد کار شده و بسیاری از تجربیات کاربران را تحت تأثیر خود قرار دهند.
در اصل باید گفت که سرویس های کلود گیمینگ، به حیات دنیای وسیع بازی ها کمک می کنند و حتی موجب می شوند که آن ها در نزد کاربران نفوذ بیشتری پیدا کنند.
– راهنمای خرید بهترین سیستم گیمینگ
هم اکنون بازی های مبتنی بر گوشی های هوشمند از هر نوع بازی دیگری، درآمد و سود بیشتری را نصیب تولید کنندگان خود می کنند. در واقع درآمد حاصل از این بازار از مجموع دیگر بازارهای فعال در حوزه گیمینگ نیز بیشتر است. مشخص است که دسترسی بالای کاربران به این دستگاه ها سبب شده است این اتفاق رخ دهد.
بررسی ها نشان می دهد تا پایان سال ۲۰۱۷، چیزی حدود ۲.۱ میلیون گیمرِ گوشی هوشمند در دنیا وجود داشته است. مطمئناً در طی چند سال اخیر این میزان با رشد بیشتری نیز همراه بوده است. سرویس های بازی ابری به تولیدکنندگان این بازی ها اجازه می دهند بازی های کنسولی یا PC خود را بسیار بهتر از قبل به این گیمرهای جدید معرفی کنند.
در طی سال های اخیر افزایش قابل توجه گیمرهای موبایل و همچنین سود و درآمد حاصل از انتشار بازی ها در این بازار سبب شده است شرکت های بزرگی پا به این عرصه بگذارند. اگر استودیوهای بزرگ بازی سازی نظیر EA تصمیم بگیرند وارد بازار بازی های موبایلی شوند، به راحتی امکان آن را دارند بخش اعظمی از این بازار را تصاحب کنند.
در اصل باید گفت بهتر است این شرکت های بزرگ تنها به تولید بازی های رده بالا و AAA برای گوشی های هوشمند بپردازند؛ چرا که در حال حاضر در فروشگاه گوگل پلی می توان به خیل عظیمی از بازی های پایین رده و میان رده دسترسی پیدا کرد.
در حال حاضر چیزی حدود ۹۰ درصد از بازی ها به صورت دیجیتال و از طریق سرویس های اینترنتی خریداری می شود و بخش کمتری از کاربران به خرید بازی ها به صورت دیسک های فیزیکی علاقه دارند. این موضوع نشان می دهد که مهاجرت کاربران به سمت سرویس های گیمینگ ابری میتواند خیلی سریع و ساده صورت بگیرد.
به این ترتیب به نظر می رسد چه بخواهیم و چه نخواهیم، سرویس های بازی مبتنی بر Cloud تعیینکننده آینده دنیای بازی ها هستند. اگر این سرویسهای ارائه دهنده بازی های ابری بتوانند عملکردی مشابه با آنچه قول داده اند را فراهم آورند، شاهد یک انقلاب در حوزه گیمینگ خواهیم بود. در این بین نحوه سرویس دهی و هزینه استفاده از آن ها، تعیین می کند که باید با چه سرعتی منتظر رخ دادن این انقلاب باشیم.
– راهنمای خرید و بهترین کارتهای گرافیک پیشنهادی
به نظر می رسد مهم ترین چالشی که شرکتهای ارائهدهنده کلود گیمینگ این روزها با آن سر و کار دارند، ترغیب استودیوها برای عرضه بازی های مختلف خود در این سرویس ها باشد. هنگامی که این اتفاق رخ دهد، می توان گفت وقت آن فرا رسیده تا با کنسول های بازی خداحافظی کنیم. ممکن است دسترسی به اینترنت پرسرعت و بدون محدودیت حجم نیز، طی یکی دو سال آینده کاربران را بابت استفاده از این سرویس محدود کند؛ اما انتظار می رود در آینده نزدیک برای این مسئله نیز راهکاری مناسب معرفی شود.
گیمینگ تحت اینترنت یا کلود گیمینگ مفهومی متفاوت از بازیهای آنلاین است که این روزها بسیار فراگیر شده و بسیاری از شرکتها، فعالیت خود در این حوزه را برنامهریزی کرده یا به فاز اجرایی رساندهاند. گیمینگ ابری میتواند در آینده نزدیک به یک طرح و راهکار بسیار ارزانتر و با محدودیت کمتر برای گیمرهای با علائق متنوع تبدیل شود ولی از سوی دیگر نیاز به اینترنت با پهنای باند و سرعت بالا یکی از ابتداییترین نیازهای آن است.
در عین حال انتظار میرود در آینده بسیاری از بازیها و عناوین اختصاصی برای کلود گیمینگ (بازی های ابری) نیز عرضه شوند که همگی این اتفاقات نوید دهنده آن هستند که شاید طی ۵ تا ۱۰ سال آینده رویکرد بازیهای کامپیوتری به کلی دچار تحول شده و راهکار اصلی گیمرها، مراجعه به سرویس های کلود گیمینگ باشد و نه کنسولها و PCهای گرانقیمت گیمینگ.
در کنسول بازی ابری نیازی به دانلود و نصب بازیها نبوده و به صورت آنلاین به سرورهای قدرتمندی دسترسی خواهید داشت که با استفاده از آنها قادر به اجرای بازیها خواهید بود. لازمه استفاده از این کنسولها، دسترسی به اینترنت پرسرعت بوده و گیمرها با استفاده از کنترلر، صفحهکلید یا ماوس میتوانند از راه دور به بازیهای مورد نظرشان دسترسی داشته باشند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، بازار کلاود گیمینگ در سال ۲۰۲۳ ارزشی در حدود ۵.۷۶ میلیارد دلار داشته و کارشناسان معتقدند که این بازار تا سال ۲۰۳۴ به ارزش بالا ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شرکت OpenAI در حال مذاکره با سامسونگ برای استفاده از قابلیتهای هوش مصنوعی خود مانند پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشینی در گوشیهای گلکسی است. به گزارش تکناک، شرکت OpenAI در حال مذاکره با سامسونگ برای استفاده از قابلیتهای هوش مصنوعی خود در گوشیهای گلکسی است. این مذاکرات، مشابه همکاری OpenAI با اپل برای ادغام […]
در یک پرونده قضایی مهم، وزارت دادگستری آمریکا خواستار جداسازی مرورگر کروم از گوگل شده است. این درخواست با هدف شکستن انحصار گوگل در بازار جستجوی آنلاین و ایجاد رقابت بیشتر مطرح شده است. به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، قاضیای در آمریکا حکم داده است که گوگل با استفاده از روشهای غیررقابتی، […]
بهگزارش ویندوزسنترال، مایکروسافت بعد از ماهها انتظار قابلیت جنجالی Recall را بههمراه ویژگی Click To Do به پیشنمایش ویندوز ۱۱ (build 26120.2415) برای کاربران اینسایدر در کانال Dev اضافه کرده است. مایکروسافت پس از نگرانیهای بهوجود آمده دربارهی امنیت ریکال انتشار این قابلیت را بهتعویق انداخت تا مشکلات را حل کند. ردموندیها اکنون نقصهای امنیتی […]
تردز با الهام از شبکه اجتماعی ایکس، در حال آزمایش قابلیت جدیدی است که به کمک هوش مصنوعی، خلاصههایی از موضوعات داغ و ترند روز را ارائه میدهد. به گزارش تکناک، تردز، پلتفرم اجتماعی متعلق به متا و رقیب شبکه اجتماعی X، در جدیدترین اقدام خود قابلیت خلاصهسازی مبتنیبر هوش مصنوعی برای موضوعات داغ را […]