کشف ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید مرتبط با افسردگی

ژن‌ها نقش کلیدی در احتمال ابتلا به افسردگی دارند و اکنون یکی از بزرگ‌ترین و جامع‌ترین مطالعات در این زمینه توانسته است ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید را به این بیماری مرتبط کند. به گزارش تک‌ناک، تیم تحقیقاتی بین‌المللی که این مطالعه را هدایت کرده‌اند، بر این باور هستند که این یافته‌ها افق‌های جدیدی را برای […]


ژن‌ها نقش کلیدی در احتمال ابتلا به افسردگی دارند و اکنون یکی از بزرگ‌ترین و جامع‌ترین مطالعات در این زمینه توانسته است ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید را به این بیماری مرتبط کند.

به گزارش تک‌ناک، تیم تحقیقاتی بین‌المللی که این مطالعه را هدایت کرده‌اند، بر این باور هستند که این یافته‌ها افق‌های جدیدی را برای درمان‌های افسردگی باز می‌کنند؛ درمان‌هایی که به‌جای روش‌های عمومی، می‌توانند شخصی‌سازی شوند و طراحی آنها بر اساس ترکیب ژنتیکی هر فرد باشند.

آنها با شناسایی عوامل خطر ژنتیکی جدید در میان جمعیت‌های مختلف جهان، به دانشمندان این امکان را می‌دهند که خطر ابتلا به افسردگی را در اقوام و فرهنگ‌های مختلف پیش‌بینی کنند.

همچنین این تحقیقات به متخصصان کمک می‌کنند که درک عمیق‌تری از تأثیرات ژن‌ها بر این بیماری داشته باشند، که می‌تواند باعث طراحی درمان‌های مؤثرتر و دقیق‌تر شوند.

داده‌های مطالعات ژنتیکی

این مطالعه بر اساس داده‌های ناشناس بیش از پنج میلیون نفر انجام شده است و با بررسی‌های دقیق و گسترده، به محققان کمک می‌کند تا تصویری شفاف‌تر از افسردگی به دست آورند.

با وجود این، هنوز شکاف‌های زیادی در درک محققان از افسردگی بالینی وجود دارد، که مانع از بهبود کامل نتایج درمانی برای افرادی می‌شود که از این بیماری رنج می‌برند.

اندرو مکینتاش، روان‌پزشک زیستی از دانشگاه ادینبورگ در انگلستان گفت: «برای پیشرفت در درمان افسردگی، نیاز داریم که مطالعات بزرگ‌تر و جامع‌تری انجام دهیم تا بتوانیم درمان‌های مؤثرتری توسعه دهیم و از بروز بیماری در افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، جلوگیری کنیم.»

این تحقیق شامل داده‌های ژنتیکی ۶۸۸٬۸۰۸ نفر مبتلا به افسردگی و ۴٫۳ میلیون نفر سالم از ۲۹ کشور و اقوام مختلف می‌باشد، که آن را به بزرگ‌ترین مطالعه در زمینه ژنتیک و افسردگی تبدیل کرده است.

شناسایی ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید مرتبط با افسردگی

نکته مهم این است که حدود یک‌چهارم از شرکت‌کنندگان، از نسل‌های غیر اروپایی بودند، که این تنوع به کشف ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید مرتبط با افسردگی کمک کرده است و در آینده این امکان را فراهم می‌آورد که این بیماری را دقیق‌تر پیش‌بینی و آن را به شکلی مؤثرتری در تمامی جوامع درمان کنیم.

اگرچه هر تغییر ژنتیکی به تنهایی فقط تاثیر کمی بر ابتلا به افسردگی دارد، اما ترکیب چندین تغییر می‌تواند تاثیر قابل‌ توجهی داشته باشد. این تغییرات ژنتیکی، همراه با سایر عوامل، مانند: خواب و رژیم غذایی، باعث افزایش خطر ابتلا به افسردگی می‌شوند.

کاترین لوئیس، یکی از محققان این مطالعه عنوان کرد: «این یافته‌ها نشان می‌دهند که افسردگی یک بیماری پیچیده و پلی‌ژنتیک است و این تحقیق می‌تواند راه‌هایی جدید و مؤثر برای درمان بهتر افراد مبتلا به افسردگی به ارمغان آورد.»

همچنین محققان موفق شده‌اند تغییرات ژنتیکی خاصی را شناسایی کنند که به نوع خاصی از نورون‌ها در مغز به ویژه نورون‌های تحریکی موجود در نواحی هیپوکامپ و آمیگدال مرتبط است.

این یافته‌ها به ما درک عمیق‌تری از تغییرات مغزی می‌دهند، که ممکن است با افسردگی همراه باشند یا آن را تشدید کنند. همچنین نشان می‌دهند که افسردگی چگونه می‌تواند با مشکلات مغزی دیگر، مانند اضطراب یا حتی بیماری آلزایمر، ارتباط داشته باشد.

افسردگی یک بیماری پیچیده است که ترکیبی از عوامل مختلف، از جمله ژنتیک و محیط را شامل می‌شود و آثار آن در هر فرد به شکلی منحصربه‌فرد بروز می‌کند. اما این تحقیق جدید به ما کمک می‌کند که درک بهتری از جنبه‌های ژنتیکی این تفاوت‌ها پیدا کنیم.

لوئیس توضیح داد: «مطالعه ما ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید را شناسایی کرده است، که مرتبط در بروز افسردگی بودند. افسردگی یک اختلال رایج می‌باشد و هنوز بسیاری از جنبه‌های بیولوژیکی آن برای ما ناشناخته است.»

وی اعلام کرد: «این پژوهش نه تنها دروازه‌ای برای درک بهتر افسردگی باز می‌کند، بلکه نوید راه‌هایی جدید برای درمان و پیشگیری از آن را نیز به همراه دارد.»



منبع: تکنک