نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ژنها نقش کلیدی در احتمال ابتلا به افسردگی دارند و اکنون یکی از بزرگترین و جامعترین مطالعات در این زمینه توانسته است ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید را به این بیماری مرتبط کند. به گزارش تکناک، تیم تحقیقاتی بینالمللی که این مطالعه را هدایت کردهاند، بر این باور هستند که این یافتهها افقهای جدیدی را برای […]
ژنها نقش کلیدی در احتمال ابتلا به افسردگی دارند و اکنون یکی از بزرگترین و جامعترین مطالعات در این زمینه توانسته است ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید را به این بیماری مرتبط کند.
به گزارش تکناک، تیم تحقیقاتی بینالمللی که این مطالعه را هدایت کردهاند، بر این باور هستند که این یافتهها افقهای جدیدی را برای درمانهای افسردگی باز میکنند؛ درمانهایی که بهجای روشهای عمومی، میتوانند شخصیسازی شوند و طراحی آنها بر اساس ترکیب ژنتیکی هر فرد باشند.
آنها با شناسایی عوامل خطر ژنتیکی جدید در میان جمعیتهای مختلف جهان، به دانشمندان این امکان را میدهند که خطر ابتلا به افسردگی را در اقوام و فرهنگهای مختلف پیشبینی کنند.
همچنین این تحقیقات به متخصصان کمک میکنند که درک عمیقتری از تأثیرات ژنها بر این بیماری داشته باشند، که میتواند باعث طراحی درمانهای مؤثرتر و دقیقتر شوند.
این مطالعه بر اساس دادههای ناشناس بیش از پنج میلیون نفر انجام شده است و با بررسیهای دقیق و گسترده، به محققان کمک میکند تا تصویری شفافتر از افسردگی به دست آورند.
با وجود این، هنوز شکافهای زیادی در درک محققان از افسردگی بالینی وجود دارد، که مانع از بهبود کامل نتایج درمانی برای افرادی میشود که از این بیماری رنج میبرند.
اندرو مکینتاش، روانپزشک زیستی از دانشگاه ادینبورگ در انگلستان گفت: «برای پیشرفت در درمان افسردگی، نیاز داریم که مطالعات بزرگتر و جامعتری انجام دهیم تا بتوانیم درمانهای مؤثرتری توسعه دهیم و از بروز بیماری در افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، جلوگیری کنیم.»
این تحقیق شامل دادههای ژنتیکی ۶۸۸٬۸۰۸ نفر مبتلا به افسردگی و ۴٫۳ میلیون نفر سالم از ۲۹ کشور و اقوام مختلف میباشد، که آن را به بزرگترین مطالعه در زمینه ژنتیک و افسردگی تبدیل کرده است.
نکته مهم این است که حدود یکچهارم از شرکتکنندگان، از نسلهای غیر اروپایی بودند، که این تنوع به کشف ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید مرتبط با افسردگی کمک کرده است و در آینده این امکان را فراهم میآورد که این بیماری را دقیقتر پیشبینی و آن را به شکلی مؤثرتری در تمامی جوامع درمان کنیم.
اگرچه هر تغییر ژنتیکی به تنهایی فقط تاثیر کمی بر ابتلا به افسردگی دارد، اما ترکیب چندین تغییر میتواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد. این تغییرات ژنتیکی، همراه با سایر عوامل، مانند: خواب و رژیم غذایی، باعث افزایش خطر ابتلا به افسردگی میشوند.
کاترین لوئیس، یکی از محققان این مطالعه عنوان کرد: «این یافتهها نشان میدهند که افسردگی یک بیماری پیچیده و پلیژنتیک است و این تحقیق میتواند راههایی جدید و مؤثر برای درمان بهتر افراد مبتلا به افسردگی به ارمغان آورد.»
همچنین محققان موفق شدهاند تغییرات ژنتیکی خاصی را شناسایی کنند که به نوع خاصی از نورونها در مغز به ویژه نورونهای تحریکی موجود در نواحی هیپوکامپ و آمیگدال مرتبط است.
این یافتهها به ما درک عمیقتری از تغییرات مغزی میدهند، که ممکن است با افسردگی همراه باشند یا آن را تشدید کنند. همچنین نشان میدهند که افسردگی چگونه میتواند با مشکلات مغزی دیگر، مانند اضطراب یا حتی بیماری آلزایمر، ارتباط داشته باشد.
افسردگی یک بیماری پیچیده است که ترکیبی از عوامل مختلف، از جمله ژنتیک و محیط را شامل میشود و آثار آن در هر فرد به شکلی منحصربهفرد بروز میکند. اما این تحقیق جدید به ما کمک میکند که درک بهتری از جنبههای ژنتیکی این تفاوتها پیدا کنیم.
لوئیس توضیح داد: «مطالعه ما ۲۹۳ تغییر ژنتیکی جدید را شناسایی کرده است، که مرتبط در بروز افسردگی بودند. افسردگی یک اختلال رایج میباشد و هنوز بسیاری از جنبههای بیولوژیکی آن برای ما ناشناخته است.»
وی اعلام کرد: «این پژوهش نه تنها دروازهای برای درک بهتر افسردگی باز میکند، بلکه نوید راههایی جدید برای درمان و پیشگیری از آن را نیز به همراه دارد.»
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، در مراسمی در واشنگتن، از گفتگوی با تیم کوک، مدیرعامل اپل، خبر داد و اعلام کرد اپل قصد دارد سرمایهگذاری گستردهای در ایالات متحده انجام دهد. همکاری اپل با ترامپ برای سرمایهگذاری در آمریکا طبق گزارش نیویورک پست، ترامپ در رویدادی در واشنگتن گفت: […]
مدیاتک، یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت تولید سیستم روی چیپ (SoC) برای دستگاههای موبایل، همواره در تلاش برای ارائه محصولاتی با عملکرد قدرتمند و بهرهوری انرژی مناسب بوده است. این شرکت معمولاً هر سال دو تراشه پرچمدار معرفی میکند. پساز معرفی دیمنسیتی ۹۴۰۰ در ماه اکتبر (مهر ۱۴۰۳)، انتظار میرود نسخه ارتقایافتهای با نام […]
شیائومی ۱۵ اولترا ممکن است اولین گوشی هوشمند این شرکت باشد که با تراشه داخلی اختصاصی موسوم به «Small Surge» عرضه میشود. به گزارش تکناک، شیائومی در حال آمادهسازی خود برای عرضه شیائومی ۱۵ اولترا است؛ محصولی که به نظر میرسد نخستین گوشی هوشمند این شرکت با تراشه سفارشی باشد. این تراشه که با نام […]
نگار علی- دو هفته قبل از مراسم تحلیف ترامپ بود که مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، در یک ویدیوی پنج دقیقهای که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، گفت: «ما شاهد افزایش روزافزون قوانینی هستیم که سانسور را نهادینه میکنند.» بیانیه او تهدیدی پنهان بود که متوجه اتحادیه اروپا شد؛ جایی که قوانین سختگیرانه فزاینده آن، در چند […]