تراشه دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس مدیاتک احتمالاً از هسته اورکلاک‌شده و قدرتمند Cortex-X925 استفاده می‌کند

مدیاتک، یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت تولید سیستم روی چیپ (SoC) برای دستگاه‌های موبایل، همواره در تلاش برای ارائه محصولاتی با عملکرد قدرتمند و بهره‌وری انرژی مناسب بوده است. این شرکت معمولاً هر‌ سال دو تراشه پرچم‌دار معرفی می‌کند. پس‌از معرفی دیمنسیتی ۹۴۰۰ در ماه اکتبر (مهر ۱۴۰۳)، انتظار می‌رود نسخه ارتقا‌یافته‌ای با نام […]


مدیاتک، یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت تولید سیستم روی چیپ (SoC) برای دستگاه‌های موبایل، همواره در تلاش برای ارائه محصولاتی با عملکرد قدرتمند و بهره‌وری انرژی مناسب بوده است. این شرکت معمولاً هر‌ سال دو تراشه پرچم‌دار معرفی می‌کند. پس‌از معرفی دیمنسیتی ۹۴۰۰ در ماه اکتبر (مهر ۱۴۰۳)، انتظار می‌رود نسخه ارتقا‌یافته‌ای با نام احتمالی دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس، در سال جاری میلادی به بازار عرضه شود.

بر‌اساس اطلاعات منابع خبری معتبر، دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس از همان هسته اصلی ARM Cortex-X925 موجود در نسخه معمولی ۹۴۰۰ بهره می‌برد. بااین‌حال، تفاوت اصلی در افزایش سرعت کلاک این هسته است. درحالی‌که سرعت کلاک در دیمنسیتی ۹۴۰۰ برابر با ۳٫۶۲ گیگاهرتز بود، در نسخه پلاس به ۳٫۷ گیگاهرتز افزایش‌ یافته است. این افزایش جزئی در سرعت کلاک می‌تواند بهبود محسوسی در عملکرد پردازشی دستگاه‌های مجهز به این تراشه ایجاد کند.

انتظار می‌رود که دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس در ماه مارس (اسفند و فروردین) معرفی شود. دو شرکت بزرگ تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند در حال آماده‌سازی دستگاه‌های مجهز به این پردازنده هستند. طبق گزارش‌ها، یکی از این دستگاه‌ها گوشی ویوو مدل X200s خواهد بود. این اقدام با رویکرد قبلی ویوو هم‌خوانی دارد؛ زیرا مدل قبلی این گوشی، یعنی ویوو X100s، از پردازنده دیمنسیتی ۹۳۰۰ پلاس بهره می‌برد. احتمال می‌رود گوشی اوپو مدل Find X8S نیز یکی دیگر از دستگاه‌های مجهز به این پردازنده باشد.

از‌جمله مشخصات فنی احتمالی دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس می‌توان به ساختار CPU شامل یک هسته Arm Cortex-X925 با سرعت ۳٫۷ گیگاهرتز و سه هسته Arm Cortex-X4 و چهار هسته Arm Cortex-A720 اشاره کرد. این تراشه با معماری ۶۴ بیتی و فناوری ساخت ۴ نانومتری تولید می‌شود. واحد پردازش گرافیکی (GPU) آن نیز Arm Immortalis-G925 MC12 است که از APIهای گرافیکی OpenGL ES 3.2، Vulkan 1.1 و OpenCL 2.0 FP نیز پشتیبانی می‌کند.

مقاله‌های مرتبط

همچنین، دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس احتمالاً از حافظه LPDDR5X و فضای ذخیره‌سازی UFS 4.0 بهره خواهد برد. واحد پردازش هوش مصنوعی (NPU) آن نیز MediaTek NPU 890 خواهد بود. در بخش ارتباطات، این تراشه از Wi-Fi 7 و بلوتوث ۵٫۴ و 5G با استاندارد 3GPP Release-17 پشتیبانی می‌کند. سیستم‌های ناوبری GLONASS ،‌NavIC ،‌Beidou ،‌GPS ،‌QZSS و Galileo نیز در این تراشه پشتیبانی می‌شوند.

با توجه به مشخصات منتشر‌شده در ویبو، دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس احتمالاً به‌عنوان ارتقایی جزئی در مقایسه با دیمنسیتی ۹۴۰۰ معرفی خواهد شد. تمرکز اصلی این پردازنده بر افزایش سرعت هسته اصلی و بهبود عملکرد کلی سیستم است. این پردازنده با ارائه عملکردی قدرتمند و بهره‌وری مطلوب، می‌تواند تجربه‌ای روان و لذت‌بخش را برای کاربران گوشی‌های هوشمند به ارمغان بیاورد و رقابت در بازار پردازنده‌های موبایل را داغ‌تر از گذشته کند.



Source link