نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
[ad_1] تفاوتهای فیزیکی بین اولین فسیلهای شناختهشده و فسیلهای دایناسورهایی که بعدها زندگی میکردند، نشان میدهد این حیوانات مدتی درحال تکامل بودند. دیرینهشناسان بر این باورند که دایناسورها ممکن است خیلی زودتر از تصور ما تکامل پیدا کرده باشند. جوئل هیث، از نویسندگان مطالعه و دانشجوی دکتری کالج دانشگاهی لندن در بیانیهای گفت: «دایناسورها به خوبی مورد […]
[ad_1]
تفاوتهای فیزیکی بین اولین فسیلهای شناختهشده و فسیلهای دایناسورهایی که بعدها زندگی میکردند، نشان میدهد این حیوانات مدتی درحال تکامل بودند.
دیرینهشناسان بر این باورند که دایناسورها ممکن است خیلی زودتر از تصور ما تکامل پیدا کرده باشند. جوئل هیث، از نویسندگان مطالعه و دانشجوی دکتری کالج دانشگاهی لندن در بیانیهای گفت: «دایناسورها به خوبی مورد مطالعه قرار گرفتهاند، اما هنوز نمیدانیم آنها از کجا آمدهاند. سوابق فسیلی آنقدر ناقص است که نمیتوان بهطور کامل به آن اعتماد کرد.»
در مطالعه جدید، تیمی از دیرینهشناسان فسیلهای شناختهشده و درختان تکاملی دایناسورها و خویشاوندان خزنده نزدیک آنها را بررسی و آنها را با تغییرات جغرافیایی زمین مقایسه کردند.
محققان برای پرکردن خلأهای زیاد در سوابق فسیلی دایناسورها، مناطقی از دنیا را که فسیل دایناسوری در آنها پیدا نشده بود، بهعنوان اطلاعات گمشده درنظر گرفتند، یعنی این احتمال را درنظر گرفتند که شاید در آنجا فسیل دایناسور وجود داشته باشد.
براساس نتایج بهدستآمده از شبیهسازیهای کامپیوتری، پژوهشگران بر این باورند که اولین دایناسورهای زمین احتمالاً در ناحیهای گرم و خشک در منطقه استوایی قارهی پیشین گوندوانا ظاهر شدند.
بیشتر بخوانید
گوندوانا حدود ۱۷۵ میلیون سال پیش دراثر فعالیتهای تکتونیکی شروع به شکستن کرد. حوضهی آمازون در آمریکای جنوبی، حوضهی کنگو و صحرای بزرگ آفریقا امروزه بخشهایی هستند که از گوندوانا باقی ماندهاند. هیث گفت: «تاکنون فسیل دایناسوری در این مناطق آفریقا و آمریکای جنوبی که زمانی این بخش از گوندوانا را تشکیل میدادند، پیدا نشده است. بااینحال، ممکن است دلیل این موضوع آن باشد که پژوهشگران به دلیل سختبودن دسترسی و محدودیت پژوهشها در این مناطق، هنوز به سنگهای مناسب در این مناطق برخورد نکردهاند تا فسیلهای احتمالی را پیدا کنند.»
دایناسورها بعد از فورانهای آتشفشانی حدود ۲۰۱ میلیون سال پیش فراوان شدند. این مطالعه نشان میدهد بعد از آن، دایناسورهایی که زنده ماندند و خزندگان دیگری که از مناطق گرم گوندوانا آمده بودند، شروع به تکامل کردند. آنها به سمت جنوب گوندوانا و لوراسیا گسترش یافتند. لوراسیا قارهای بود که کنار گوندوانا قرار داشت و بعدها به اروپا، آسیا و آمریکای شمالی تقسیم شد. طبق گفته تیم تحقیقاتی، این محدوده در وسط مکانی قرار دارد که اولین دایناسورهای شناختهشده و بسیاری از نزدیکترین خویشاوندان آنها در شمال لوراسیا پیدا شدهاند.
پژوهشگران برای درک نحوه ارتباط میان این دایناسورها، مدل کامپیوتری خود را روی سه درخت تکاملی مختلف اجرا کردند تا منشا دایناسورها را پیدا کنند. آنها درختی پیدا کردند که شامل سیلسائوریدها (silesaurids) بهعنوان اجداد گروهی از دایناسورهای گروه پرندهکفلان میشد که بعدا ظاهر شدند. سیلِسائوریدها از خویشاوندان دایناسورها بودند؛ اما خودشان دایناسور نبودند.
پرندهکفلان یکی از سه گروه اصلی دایناسورها بودند که بعدها استگوسور و تریسراتوپس از آنها پدید آمدند. آنها در سوابق فسیلی سالهای اولیه عصر دایناسورها حضور ندارند. اگر سیلسائوریدها اجداد پرندهکفلان بوده باشند، این یافته به پرکردن شکافهای درخت تکاملی آنها و تعیین زمان دقیق پیدایش صفات خاص کمک میکند.
فیلیپ مانیون از نویسندگان مطالعه و دیرینهزیستشناس کالج دانشگاهی لندن در بیانیهای گفت: «نتایج ما نشان میدهد دایناسورهای اولیه ممکن است به خوبی با محیطهای گرم و خشک سازگار بوده باشند. بهنظر میرسد یکی از سه گروه اصلی دایناسورها یعنی ساروپودها همچنان ترجیح خود به اقلیمهای گرم را حفظ کرده و بیشتر در عرضهای جغرافیایی پایینتر زمین زندگی میکردند.»
تروپودها و پرندهکفلان ممکن است میلیونها سال پیش توانایی تولید گرمای بدن را بهدست آورده باشند. این تغییر در دوره ژوراسیک به آنها امکان میداد که در مناطق سردتر زندگی کنند و مانند بسیاری از گونهها در این مناطق بهخوبی رشد و تکثیر یابند.
فسیلشناسان فقط با حفاری عمیقتر در مناطقی خاص، مثل بعضی از بخشهای آمریکای جنوبی و آفریقا، میتوانند نخستین دایناسورهایی را که روی زمین پرسه میزنند، پیدا کنند.
[ad_2] Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
[ad_1] به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، حلقههای عجیب سرشار از گرد و غبار در این عکس احتمالا پوستههای سهبعدی هستند، اما نحوه ایجاد آنها هنوز مشخص نشده است. به نقل از ناسا، مکان ایجاد حلقهها به خوبی شناخته شده است. آنها در یک منظومه ستارهای دوتایی در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری به سمت صورت […]
[ad_1] تحلیلهای ژنتیکی هوش مصنوعی، عوامل ژنتیکی مؤثر در بیماری پارکینسون و داروهای قابل استفاده مجدد را برای درمان بیماری پارکینسون شناسایی میکنند. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز ژنوم کلینیک کلیولند»(CCGC) با موفقیت از مدلهای ژنتیکی پیشرفته هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری پارکینسون استفاده کردند. آنها عوامل ژنتیکی مؤثر در پیشروی بیماری و داروهای مورد […]
[ad_1] تیم کوک، مدیرعامل اپل، در جریان جلسهی توجیهی مربوطبه گزارش مالی جدید این شرکت به مسیر پیش روی آیفون اشاره کرد. به روایت کوک، فضای زیادی برای ایجاد نوآوری وجود دارد. این گفته در حالی مطرح میشود که شایعهها دربارهی رونمایی آیفون ۱۷ ایر به اوج رسیدهاند. کوک معمولا در جلسههای مالی جزئیات دقیقی […]
[ad_1] طبق اطلاعات فاششده، گوشی گلکسی S25 اج سامسونگ احتمالاً با دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و نمایشگر مجهز به Gorilla Glass Victus 2 عرضه خواهد شد. به گزارش تکناک، گوشی گلکسی S25 اج در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ معرفی شد. هنوز تاریخ دقیق عرضه این گوشی پرچمدار باریک مشخص نیست؛ اما افشاگری جدید جزئیات مهمی […]