نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
[ad_1] غزال زیاری: پاکستان به دنبال آن است تا حضورش در بازار دفاعی بینالمللی را تقویت کند و در همین راستا اخیراً به معرفی AZB-۸۱LR، سلاح نوآورانه با هدایت دقیق خود پرداخته است. این بمب هدایتشونده که قطر کوچکی هم دارد توسط صنایع Qaswa توسعهیافته و این روزها در مرحله آزمایش است. طبق گزارش منتشرشده، […]
[ad_1]
غزال زیاری: پاکستان به دنبال آن است تا حضورش در بازار دفاعی بینالمللی را تقویت کند و در همین راستا اخیراً به معرفی AZB-۸۱LR، سلاح نوآورانه با هدایت دقیق خود پرداخته است.
این بمب هدایتشونده که قطر کوچکی هم دارد توسط صنایع Qaswa توسعهیافته و این روزها در مرحله آزمایش است.
طبق گزارش منتشرشده، احتمالاً این بمب بهزودی در اختیار نیروی هوایی پاکستان قرار خواهد گرفت و در سیستمهای تسلیحاتی ترکیه و چین ادغام خواهد شد. این ابتکار در پی افزایش تقاضای جهانی برای مهمات هدایتشونده دقیق، چیزی شبیه به بمبهای سرشی که آمریکا در اوکراین مستقر کرده، صورت گرفته و در نمایشگاه IDEAS-۲۰۲۴ از این بمب رونمایی شد.
بمب AZB-۸۱LR برای درگیری با اهدافی در فاصله بیش از ۲۰۰ کیلومتر، طراحیشده و در گروه سلاحهای ایستاده (SOW) طبقهبندی میشود.
از این بمب برای برآورده کردن نیازهای عملیاتی مدرن که در آنها دقت و برد اهمیت بالایی دارد استفاده میشود و سازگاری آن با سیستمهای ترکیه و چین، استراتژی پاکستان برای گسترش همکاریهای فنّاورانه و تقویت مشارکتهای استراتژیک را افزایش خواهد داد.
AZB-۸۱LR با بهرهگیری از یک سیستم هدایت پیشرفته، سیستمهای ماهوارهای ناوبری جهانی (GNSS) را با سنسورهای تصویربرداری مادونقرمز (IIR) ترکیب میکند و بهدقت بالای سه متر خطای دایرهای احتمالی (CEP) دست مییابد. با بهرهگیری از این سطح از دقت، آسیبهای جانبی به حداقل رسیده و این بمب را برای حملات استراتژیک ایدهآل خواهد کرد.
این بمب بهعلاوه از فناوری مشاهده کم (LO) برای کاهش آثار راداری خود استفاده میکند و با بهرهگیری از هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) از خودمختاری پیشرفتهای بهرهمند خواهد بود. این پیشرفتها باعث خواهند شد تا این بمب در محیطهای پیچیده جنگ الکترونیک، مثل سناریوهای مربوط به ارتباط یا پارازیت پیوند داده، عملکرد مؤثری داشته باشد و قابلیتهای خودمختار آن بسیار مهم است؛ مخصوصا در شرایطی که بمبهای متعدد میتوانند حملات را در زمان واقعی از طریق الگوریتمهای هوشمند هماهنگ کنند.
یکی دیگر از ویژگیهایی که حسابی خبرساز شده این است که پاکستان میتواند بمب AZB-۸۱LR را در چند پلتفرم ترکیهای و چینی که در اختیار دارد، ادغام کند.
یکی از گزینههای اصلی برای انجام این کار، JF-۱۷ Thunder است که بهطور مشترک توسط پاکستان و چین ساختهشده و به دلیل سازگاری با مهمات مختلف هدایتشونده دقیق متعدد، کاندیدای اصلی این کار است و میتواند همراه با AZB-۸۱LR در مأموریتهای ضربتی دوربرد سرنوشتساز ظاهر شود.
علاوه بر این، پهپاد CASC CH-۴(یک پهپاد MALE چینی) با بهرهگیری از بمب AZB-۸۱LR میتواند برای حملات دقیق در سناریوهای عملیاتی گسترده قدرتمندتر شود.
سیستم ترکیهای Bayraktar TB۲ که توسط پاکستان استفاده میشود هم میتواند برای حمل بمب AZB-۸۱LR سازگار شده و قابلیتهای ضربتی آن افزایش دهد. درعینحال، هواپیماهای Mirage III و Mirage V در ناوگان پاکستان که به اویونیک چینی مجهز هستند و قبلاً برای استقرار مهماتی مثل AZB-۸۳ استفاده میشدند نیز میتوانند سکوی مناسبی برای این بمب هدایتشونده باشند.
ادغام AZB-۸۱LR با این سیستمها، گزینههایی انعطافپذیر و مقرونبهصرفه در چندین پلتفرم مختلف را در اختیار پاکستان قرار خواهد داد.
ساخت و توسعه بمب AZB-۸۱LR از جاهطلبی پاکستان برای حضوری پررنگ در بازار سلاحهای دقیق خبر میدهد و هدف از بهرهگیری از آنها، افزایش توان بازدارندگی و ضربتی نیروهای مسلح پاکستان و درعینحال جذب خریداران بینالمللی است. شرکت سازنده این بمب در نظر دارد تا این فناوری را به مهمات دیگری مثل موشکهای کروز دقیقتر و راهحلهای پیشرفته ضد پارازیت، گسترش دهد.
ارائه این بمب در نمایشگاه IDEAS-۲۰۲۴ لحظه مهمی برای صنعت دفاعی پاکستان است. چرا که این کشور با به نمایش گذاشتن این سلاح، بر تخصص و جاهطلبی تکنولوژیک خود برای ایفای نقشی استراتژیک درصحنه جهانی تأکید میکند؛ ترکیب فنآوریهای پیشرفته و همکاریهای استراتژیک فرصتهای جدیدی را برای نیروهای مسلح پاکستان و شرکای بینالمللیشان فراهم خواهد کرد.
منبع: armyrecognition
۵۸۳۲۱
[ad_2] خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
[ad_1] به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، حلقههای عجیب سرشار از گرد و غبار در این عکس احتمالا پوستههای سهبعدی هستند، اما نحوه ایجاد آنها هنوز مشخص نشده است. به نقل از ناسا، مکان ایجاد حلقهها به خوبی شناخته شده است. آنها در یک منظومه ستارهای دوتایی در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری به سمت صورت […]
[ad_1] تحلیلهای ژنتیکی هوش مصنوعی، عوامل ژنتیکی مؤثر در بیماری پارکینسون و داروهای قابل استفاده مجدد را برای درمان بیماری پارکینسون شناسایی میکنند. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز ژنوم کلینیک کلیولند»(CCGC) با موفقیت از مدلهای ژنتیکی پیشرفته هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری پارکینسون استفاده کردند. آنها عوامل ژنتیکی مؤثر در پیشروی بیماری و داروهای مورد […]
[ad_1] تیم کوک، مدیرعامل اپل، در جریان جلسهی توجیهی مربوطبه گزارش مالی جدید این شرکت به مسیر پیش روی آیفون اشاره کرد. به روایت کوک، فضای زیادی برای ایجاد نوآوری وجود دارد. این گفته در حالی مطرح میشود که شایعهها دربارهی رونمایی آیفون ۱۷ ایر به اوج رسیدهاند. کوک معمولا در جلسههای مالی جزئیات دقیقی […]
[ad_1] طبق اطلاعات فاششده، گوشی گلکسی S25 اج سامسونگ احتمالاً با دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و نمایشگر مجهز به Gorilla Glass Victus 2 عرضه خواهد شد. به گزارش تکناک، گوشی گلکسی S25 اج در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ معرفی شد. هنوز تاریخ دقیق عرضه این گوشی پرچمدار باریک مشخص نیست؛ اما افشاگری جدید جزئیات مهمی […]