نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
[ad_1] به گزارش خبرآنلاین، یافتههای جدید پژوهشگران این باور قدیمی را که انفجارهای رادیویی سریع (پالسهای بسیار قدرتمند انرژی) منحصراً از مناطق ستارهساز فضا سرچشمه میگیرند، تغییر میدهد؛ زیرا ستارگان در کهکشانهای مرده متولد نمیشوند. این یافتهها حاصل دو پژوهش هستند که گزارش آنها در مجله اَستروفیزیکال جورنال لِتِرز (The Astrophysical Journal Letters) منتشر شده […]
[ad_1]
به گزارش خبرآنلاین، یافتههای جدید پژوهشگران این باور قدیمی را که انفجارهای رادیویی سریع (پالسهای بسیار قدرتمند انرژی) منحصراً از مناطق ستارهساز فضا سرچشمه میگیرند، تغییر میدهد؛ زیرا ستارگان در کهکشانهای مرده متولد نمیشوند.
این یافتهها حاصل دو پژوهش هستند که گزارش آنها در مجله اَستروفیزیکال جورنال لِتِرز (The Astrophysical Journal Letters) منتشر شده است.
این پژوهشگران معتقدند منبع سیگنال، دورترین حومه کهکشان، در فاصله حدود ۱۳۰ هزار سال نوری از مرکز آن است؛ جایی که ستارههای در حال مرگ در پایان تکامل ستارهای خود هستند.
به نقل از ایرنا، ویشوانگی شاه (Vishwangi Shah)، ستارهشناس دانشگاه مکگیل در کانادا در بیانیهای درباره این پژوهش گفت: این هم شگفتانگیز و هم هیجانانگیز است؛ زیرا انتظار میرود انفجارهای رادیویی سریع در داخل کهکشانها، معمولاً از مناطق ستارهساز منشأ بگیرند. مکان این انفجارهای رادیویی سریع، خارج از کهکشان میزبان خود، این سؤال را ایجاد میکند که چگونه این نوع رویدادهای پرانرژی میتوانند در مناطقی رخ دهند که هیچ ستاره جدیدی در آنها شکل نمیگیرد.
طول مدت انفجارهای رادیویی سریع، معمولاً چند میلیثانیه است؛ اما قدرت منبع آنها به اندازهای است که انرژی ساطعشده از هر پالس آنها از انرژی ساطعشده از خورشید طی یک سال بیشتر است.
حدس ستارهشناسان این بود که آنها از مگنتارها (ستارههای مغناطیسی) سرچشمه میگیرند. مگنتار نوعی جرم ستارهای فروپاشیده و بسیار متراکم به نام ستاره نوترونی است که دارای میدان مغناطیسی بسیار نیرومند است که شاید تریلیونها بار قدرتمندتر از زمین باشد.
اما این نظریه اکنون توسط جدیدترین انفجارهای رادیویی سریع که A ۲۰۲۴۰۲۰۹ FRB نامیده میشود، به چالش کشیده شده است؛ زیرا هیچ ستاره جوانی در کهکشان ۱۱.۳ میلیاردساله وجود ندارد که بتواند مگنتارها را تشکیل دهد. فقط ستارگان بسیار پرجرم که به دلیل اندازهشان طول عمر کوتاهی دارند و بنابراین باید به تازگی شکل گرفته باشند، دارای جرم کافی برای فروپاشی به ستارههای نوترونی هستند.
FRB ۲۰۲۴۰۲۰۹A اولین انفجار رادیویی سریع نیست که از چنین مکان دورافتادهای، یعنی کهکشان مسیه ۸۱، دریافت میشود. ستارهشناسان در سال ۲۰۲۲ میلادی، سیگنال دیگری (M۸۱ FRB) را شناسایی کردند که از اطراف کهکشان مسیه ۸۱، جایی که هیچ ستارهزایی فعالی در آن رخ نمیدهد، منشأ میگیرد.
M۸۱ FRB در مجموعهای متراکم از ستارگان به نام خوشه ستارهای کروی یافت شد. اخترشناسان با توجه به شرایط مشابه این دو، احتمال میدهند که یک خوشه ستارهای کروی منشأ FRB ۲۰۲۴۰۲۰۹A باشد. آنها امیدوارند بتوانند برای کسب اطمینان از صحت حدس خود، از تلسکوپ جیمز وب برای تصویربرداری از منطقه فضای اطراف منشأ انفجار رادیویی سریع استفاده کنند.
۵۸۵۸
[ad_2] خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
[ad_1] به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، حلقههای عجیب سرشار از گرد و غبار در این عکس احتمالا پوستههای سهبعدی هستند، اما نحوه ایجاد آنها هنوز مشخص نشده است. به نقل از ناسا، مکان ایجاد حلقهها به خوبی شناخته شده است. آنها در یک منظومه ستارهای دوتایی در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری به سمت صورت […]
[ad_1] تحلیلهای ژنتیکی هوش مصنوعی، عوامل ژنتیکی مؤثر در بیماری پارکینسون و داروهای قابل استفاده مجدد را برای درمان بیماری پارکینسون شناسایی میکنند. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز ژنوم کلینیک کلیولند»(CCGC) با موفقیت از مدلهای ژنتیکی پیشرفته هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری پارکینسون استفاده کردند. آنها عوامل ژنتیکی مؤثر در پیشروی بیماری و داروهای مورد […]
[ad_1] تیم کوک، مدیرعامل اپل، در جریان جلسهی توجیهی مربوطبه گزارش مالی جدید این شرکت به مسیر پیش روی آیفون اشاره کرد. به روایت کوک، فضای زیادی برای ایجاد نوآوری وجود دارد. این گفته در حالی مطرح میشود که شایعهها دربارهی رونمایی آیفون ۱۷ ایر به اوج رسیدهاند. کوک معمولا در جلسههای مالی جزئیات دقیقی […]
[ad_1] طبق اطلاعات فاششده، گوشی گلکسی S25 اج سامسونگ احتمالاً با دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و نمایشگر مجهز به Gorilla Glass Victus 2 عرضه خواهد شد. به گزارش تکناک، گوشی گلکسی S25 اج در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ معرفی شد. هنوز تاریخ دقیق عرضه این گوشی پرچمدار باریک مشخص نیست؛ اما افشاگری جدید جزئیات مهمی […]