مقایسه آیفون 16e با آیفون ۱۵ و آیفون ۱۶؛ میان‌رده‌ای در حد پرچمدارها؟

همان‌طور که در بررسی آیفون ۱۶ دیدیم، عملکرد دوربین اصلی این گوشی در سناریوهای مختلف در نور روز و شب، راضی‌کننده بود و به لطف بهره‌مندی از قابلیت‌های جدیدی مانند دکمه‌ی کمرا کنترل (Camera Control)، تجربه‌ی بهتری از کارکردن با دوربین را در اختیار تمام کاربران به ویژه کاربرانی که علاقه‌ای به رابط لمسی دوربین […]


همان‌طور که در بررسی آیفون ۱۶ دیدیم، عملکرد دوربین اصلی این گوشی در سناریوهای مختلف در نور روز و شب، راضی‌کننده بود و به لطف بهره‌مندی از قابلیت‌های جدیدی مانند دکمه‌ی کمرا کنترل (Camera Control)، تجربه‌ی بهتری از کارکردن با دوربین را در اختیار تمام کاربران به ویژه کاربرانی که علاقه‌ای به رابط لمسی دوربین ندارند، قرار می‌داد.

ما در زومیت، در زمان عرضه‌ی آیفون ۱۵ موفق به بررسی این گوشی نشدیم، اما باتوجه‌به اینکه مشخصات دوربین‌های اصلی و سلفی آیفون ۱۶، همانند آیفون ۱۵ بود و حالا، همین مشخصات در هر دو دوربین اصلی و سلفی گوشی آیفون 16e نیز تکرار شده است، انتظار داریم که با تصاویری دلنشین در موقعیت‌های مختلف با این دو دوربین در این گوشی روبه‌رو شویم.

نبود دوربین اولتراواید در آیفون 16e، فرصت عکاسی ماکرو را از کاربر می‌گیرد

فارغ از تشابه دوربین اصلی و سلفی در سه گوشی، آیفون 16e برگِ برنده‌ی دو رقیب خود را در اختیار ندارد؛ دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی که نه‌تنها امکان ثبت تصاویر اولتراواید را دارد، بلکه به لطف فوکوس خودکار تشخیص فاز، می‌توانید با آن عکاسی ماکرو نیز انجام دهید.

اگرچه آیفون 16e، به رسم تک دوربین بودن نسل قبلش وفادار است و باید میان‌رده‌ای با برخی از ویژگی‌های پرچمداران باشد تا علاقه‌مندان بتوانند آن را با بودجه‌ای کمتر تهیه کنند، اما نبودِ دوربین فوق‌عریض در این گوشی، آن هم با این برچسب قیمتی، سیاست چندان عاقلانه‌ای در بازارِ امروز نبود؛ بازاری که با همین قیمت می‌توان بهترین گوشی سامسونگ یا شیائومی را با دوربین‌های مجهزتر خرید.

در نهایت، هر سه گوشی قابلیت فیلم‌برداری با وضوح 4K در هر دو مجموعه دوربین‌های پشتی و سلفی را دارند و از این نظر، تفاوتی با یکدیگر ندارند.

سخت‌افزار و پردازنده

قلب تپنده‌ی جدیدترین میان‌رده‌ی اپل با آیفون ۱۶ مشترک است؛ پردازنده‌ی A18 که از قابلیت‌های هوش مصنوعی اپل پشتیبانی می‌کند و آیفون 16e را به ارزان‌ترین و بهترین گوشی آیفون اقتصادی بازار با چنین توانایی تبدیل می‌کند.

پردازنده‌ی A18 به‌کاررفته در آیفون 16e، اگرچه توانایی‌های پردازشی بهتری را به این گوشی در مقایسه با آیفون ۱۵ می‌دهد، اما یک تفاوت مهم با پردازنده‌ی A18 آیفون ۱۶ دارد؛ کمتر بودن هسته‌های گرافیکی. این تفاوت، پس‌از ورود آیفون 16e به بازار و در زمان اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین به چشم می‌آید و در آن زمان، آیفون 16e را در بخش قدرت پردازش، چیزی بین آیفون ۱۶ و ۱۵ قرار می‌دهد، نه هم‌رده‌ی آیفون ۱۶.

تفاوت دیگر میان این سه آیفون در بخش سخت‌افزار، عرضه‌ی آیفون 16e با مودم C1 است؛ اولین مودم اختصاصی اپل که به ادعای این شرکت، اتصال 5G سریع و پایدار را برای دارندگان آیفون 16e فراهم می‌کند و نسبت‌به مودم‌های ساخت کوالکام که همچنان مهمان تمام مدل‌های گوشی آیفون از جمله دو آیفون ۱۶ و ۱۵ هستند، مصرف انرژی کمتری دارد.

هر دو مدل آیفون ۱۶ و 16e با رم ۸ گیگابایت و در سه نسخه با فضاهای ذخیره‌سازی، ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت معرفی شدند، اما آیفون ۱۵ همین سه گزینه برای فضای ذخیره‌سازی را با رم ۶ گیگابایت در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

آیفون 16e به‌طور پیش‌فرض با سیستم‌عامل iOS 18.4 عرضه می‌شود؛ سیستم‌عاملی که آیفون ۱۶ نیز، قابلیت به‌روزرسانی به آن را دارد. iOS 18 جدا از ویژگی‌های جذابی که نسبت به نسخه‌ی قبل دارد، میزبان قابلیت‌های هوش مصنوعی اپل است؛ قابلیت‌هایی که برای اجرا شدن به پردازنده‌های قدرتمندی مانند A18 نیاز دارند و آیفون ۱۵ به دلیل داشتن پردازنده‌ی نامناسب، از آن‌ها بی‌بهره است.

فارغ از برتری آیفون ۱۶ و 16e نسبت به آیفون ۱۵ به‌دلیل بهره‌مندی از هوش اپل اینتلیجنس و امکان ارتقاء هر سه گوشی به جدیدترین نسخه‌ی iOS 18، پشتیبانی حداقل ۶ ساله‌ی اپل از دستگاه‌هایش، برای هر سه مدل یکسان است و در نهایت، انتخاب مدل دلخواه، به تصمیم کاربر برمی‌گردد.

با وجود شباهت‌های زیاد آیفون 16e به آیفون ۱۶، این میان رده‌ی جدید اپل در بخش باتری یک تفاوت بزرگ با نسخه‌ی معمولی پرچمداران ۲۰۲۴ این برند دارد؛ عدم پشتیبانی از فناوری مگ‌سیف.

آیفون 16e شارژدهی بالایی دارد، اما به قیمت عدم پشتیبانی از فناوری مگ‌سیف

با نبودِ این قابلیت در آیفون 16e، این گوشی صرفاً می‌تواند باتکیه‌بر استاندارد Qi و توان ۷٫۵ وات به‌صورت بی‌سیم شارژ شود؛ البته در بخش شارژ بی‌سیم نیز، باز هم از آیفون ۱۶ عقب می‌ماند و توانش در این وضعیت، مانند آیفون ۱۵ به ۲۰ وات محدود می‌شود؛ یعنی تقریباً نصف توان ۴۵ واتی آیفون ۱۶.

در بخش شارژدهی، اپل مدعی است که میان‌رده‌ی جدیدش به لطف مودم C1 شارژ بیشتری نگه می‌دارد و می‌تواند تا ۲۶ ساعت به صورت مداوم ویدئو پخش کند؛ ادعایی که البته فعلاً روی کاغذ است و ما نیز تا رسیدن آیفون 16e به دفتر زومیت و بررسی دقیق این گوشی، اصراری به قبول‌کردن آن نداریم.

اپل برای آیفون 16e سعی کرده است تا سنگ تمام بگذارد و حتی‌الامکان، سخت‌افزار پرچمدارانی مانند آیفون ۱۵ و ۱۶ را به شکلی منطقی و با رعایتِ کلاس اقتصادی آیفون 16e در این گوشی قرار دهد و تا حدی هم موفق عمل کرده است. باوجوداین، برچسب قیمت حدود ۶۰۰ دلاری این گوشی در نسخه‌ی پایه که در مدل ۵۱۲ گیگابایت، به پای آیفون ۱۵ و ۱۶ می‌رسد، ما را برای خرید این گوشی مردد می‌کند، به‌خصوص اینکه باید قید دوربین بهتر و نمایشگر روشن‌تر و البته رنگ‌بندی بهتر را در آن بزنیم.

در نهایت و با تمام تلاش‌های اپل، اگر بخواهیم صرفاً روی کاغذ قضاوت کنیم، آیفون 16e، به‌زحمت در جایگاهی بین آیفون ۱۶ و ۱۵ قرار می‌گیرد و اگر با خودمان و جیبمان صادق باشیم، گزینه‌های بهتری را می‌توانیم به‌جای این گوشی انتخاب کنیم. نظر شما درباره‌ی آیفون 16e چیست؟ به خرید این گوشی فکر می‌کنید؟



Source link