نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
براساس جامعترین ارزیابی انجامشده تاکنون، یخچالهای طبیعی در سراسر جهان از سال ۲۰۰۰ بهطور متوسط بیش از پنج درصد کوچک شدهاند. با تسریع تغییرات اقلیمی، این روند سریع ذوبشدن در دههی گذشته به میزان بیش از یکسوم شتاب گرفته است. نوئل گورملن، از دانشگاه ادینبرو بریتانیا، میگوید: «هر درجهای از گرمشدن برای یخچالهای طبیعی مهم […]
براساس جامعترین ارزیابی انجامشده تاکنون، یخچالهای طبیعی در سراسر جهان از سال ۲۰۰۰ بهطور متوسط بیش از پنج درصد کوچک شدهاند. با تسریع تغییرات اقلیمی، این روند سریع ذوبشدن در دههی گذشته به میزان بیش از یکسوم شتاب گرفته است.
نوئل گورملن، از دانشگاه ادینبرو بریتانیا، میگوید: «هر درجهای از گرمشدن برای یخچالهای طبیعی مهم است. آنها فشارسنج برای تغییرات آبوهوا محسوب میشوند.»
بهگزارش نیوساینتیست، دادههای جدید حاصل کار گروهی از صدها پژوهشگر در قالب پروژهای جهانی به نام «آزمایش مقایسه توازن جرمی یخچالهای طبیعی» است. هدف این گروه، کاهش عدم قطعیت در مورد میزان ذوبشدن ۲۰۰هزار یخچال طبیعی سیاره با استفاده از روشی استاندارد برای ارزیابی معیارهای مختلف تغییر اندازهی آنها بود. این کار شامل اندازهگیری گرانش و ارتفاع از ۲۰ ماهواره و همچنین اندازهگیریهای زمینی است.
محققان دریافتند بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱، یخچالهای طبیعی با سرعتی در حدود ۲۳۱ میلیارد تن یخ در سال ذوب میشدند. نرخ ذوب بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳ به ۳۱۴ میلیارد تن در سال افزایش یافت که شتابی بیش از یکسوم است. در سال ۲۰۲۳، رکورد بیشترین کاهش جرم یخچالها با ۵۴۸ میلیارد تن یخ ثبت شد.
بیشتر بخوانید
اعداد بهدستآمده با برآوردهای قبلی مطابقت دارد. گورملن که یکی از اعضای گروه تحقیقاتی پروژهی جهانی است، میگوید بررسیهای جامع جدید اطمینان بیشتری به تغییراتی که در یخچالهای طبیعی مشاهده میکنیم، میبخشد و کاملا مشخص میکند که این روند شتاب گرفته است.
در مجموع، ذوبشدن حدود هفت تریلیون تن یخچالهای طبیعی از سال ۲۰۰۰ تاکنون، سطح دریاها را تقریباً دو سانتیمتر افزایش داده است. این میزان ذوب، دومین عامل بزرگ افزایش سطح دریاها پس از انبساط آب ناشی از گرمشدن اقیانوسها است.
یخچالهای طبیعی در سراسر جهان بهطور پیوسته در حال کاهش هستند. مناطقی که از دیرباز پوشیده از یخچالهای عظیم بودهاند، اکنون بهتدریج این تودههای یخی را از دست میدهند؛ وضعیتی که نشانهی آشکار تغییرات اقلیمی محسوب میشود و چشمانداز زمین را دگرگون میکند.
یخچالهای طبیعی آلپ بیش از هر منطقهی دیگری یخ از دست دادهاند و از سال ۲۰۰۰ تقریباً ۴۰ درصد کوچکتر شدهاند. در خاورمیانه، نیوزیلند و غرب آمریکای شمالی نیز کاهش حجم یخچالها بیش از ۲۰ درصد بوده است. بر اساس میزان انتشار گازهای گلخانهای در آینده، پیشبینی میشود که یخچالهای طبیعی جهان تا پایان قرن ۲۱ میلادی بین یکچهارم تا نیمی از یخهای خود را از دست بدهند.
مطالعه در نشریه نیچر منتشر شده است.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان صبح امروز یکشنبه (۵ اسفند) پس از تقدیر از برگزیدگان سیوهشتمین دوره جشنواره بینالمللی خوارزمی گفت: طبق بررسیهای جهانی، فقط ۱۰ درصد تحقیقات دانشگاهی استفاده میشوند و ۹۰ درصد دیگر معمولا در طاقچهها خاک میخورند، باید دید که گیر کار کجاست و چرا محقق کار میکند، ولی از زحمات او استفاده […]
مهلت ثبتنام و امکان ویرایش اطلاعات ثبتنامی برای متقاضیان آزمون کارشناسی ارشد رشتههای گروه پزشکی سال ۱۴۰۴ از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی آغاز شد. به گزارش ایسنا، مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام کرد؛ باتوجه به اتمام مهلت ثبتنام آزمون کارشناسیارشد و درخواست داوطلبان، فرصت مجدد جهت ثبتنام جدید یا تصحیح اطلاعات و ارسال مدارک از […]
ایسنا/لرستان رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: ظرفیت جهاد دانشگاهی در خدمت توسعه شهرستان بروجرد است. فرهاد فرامرزیان امروز پنجم اسفندماه در دیدار با قدرتاله ولدی معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه بروجرد با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی استان دارای ظرفیتهای ارزشمندی در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اشتغال و درمان ناباروری است، اظهار […]
رئیس جهاددانشگاهی در حکمی دکتر حسن فارسی، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی را برای مدت ۲ سال دیگر در این سمت ابقا کرد. به گزارش ایسنا، در بخشی از این حکم آمده است: امید است با توکل به خداوند متعال، اعتقاد راسخ و عمل به آموزهها و ارزشهای اسلام ناب محمدی (ص) و پیروی […]