اولین کنفرانس بین‌المللی هوش مصنوعی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود

اولین کنفرانس هوش مصنوعی ۷ و ۸ اسفندماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. شعار این کنفرانس «AI For All» یا «هوش مصنوعی برای همه» است و قصد دارد همه جنبه‌های هوش مصنوعی از جمله حوزه‌های سلامت، امنیت و… را پوشش دهد. مهرنوش شمس‌فرد، دبیر کمیته علمی کنفرانس هوش مصنوعی، در نشست […]


اولین کنفرانس هوش مصنوعی ۷ و ۸ اسفندماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. شعار این کنفرانس «AI For All» یا «هوش مصنوعی برای همه» است و قصد دارد همه جنبه‌های هوش مصنوعی از جمله حوزه‌های سلامت، امنیت و… را پوشش دهد.

مهرنوش شمس‌فرد، دبیر کمیته علمی کنفرانس هوش مصنوعی، در نشست خبری آن اعلام کرد ۱۵۰ مقاله برای این کنفرانس دریافت شده که کمتر از ۵۰ درصد آن‌ها پذیرفته شده است. از میان کنفرانس‌های پذیرفته‌شده ۲۵ درصد به‌صورت ارائه شفاهی و ۲۵ درصد به‌صورت مقاله پوستری هستند.

او ادامه داد: «شعار این کنفرانس هوش مصنوعی برای همه است و هدف ما از انتخاب آن، توجه به حضور همه حوزه‌های هوش مصنوعی است. از سویی مانند همه کنفرانس‌های دیگر یکی از اهداف ما حرکت در لبه دانش است و در فناوری‌هایی از جمله یادگیری تقویتی، یادگیری تأثیر‌پذیر و… مقاله دریافت کرده‌ایم.»

به گفته او این کنفرانس ۴ سخنران کلیدی دارد که ۳ نفر از آن‌ها از خارج از کشور به‌صورت آنلاین و یک نفر به‌صورت حضوری سخنرانی خواهد کرد. علاوه بر این محمد عارف، معاون اول ریاست‌جمهوری، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین سیمایی صراف،‌ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در مراسم افتتاحیه این رویداد حضور خواهند داشت.

محسن ابراهیمی‌مقدم، رئیس دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کنفرانس هوش مصنوعی درباره اهمیت این رویداد گفت: «با توجه به تحولات هوش مصنوعی، نگرانی‌های جامعه جهانی و سیاست‌هایی که حاکمیت در آن‌ها به هوش مصنوعی توجه ویژه‌ای دارد، این مسئله موضوع روز کشور است. اگر ما به‌عنوان دانشگاه وارد این مسیر نشویم و نقش محوری بازی نکنیم، شاید هدایتی که باید برای توسعه و کاربرد هوش مصنوعی اتفاق بیفتد، در مسیر خوبی انجام نشود. ما به‌عنوان رسالت اجتماعی خود احساس مسئولیت کردیم که بازیگر خوبی باشیم.»

به گفته او این کنفرانس با سه محور اصلی حاکمیت به‌عنوان سیاست‌گذار، دانشگاه به‌عنوان محلی برای تحقیق و توسعه و صنعت برگزار می‌شود. ابراهیمی‌مقدم افزود: «تفاوت این کنفرانس با کنفرانس‌های دیگر این است که ما قصد نداریم دید تخصصی مهندسی داشته باشیم و در تمام محورها افراد فارغ از تخصص خود، می‌توانند از دانش هوش مصنوعی استفاده کرده و هم‌افزایی کنند.» 

هوش مصنوعی برای همه

آرمین سلیمی‌بدر، دبیر کمیته اجرایی کنفرانس هوش مصنوعی درباره شعار این کنفرانس گفت: «شعار محوری کنفرانس هوش مصنوعی برای همه بوده و ما قصد داشتیم صرفاً روی کامپیوتر و مهندسی تمرکز نکنیم. هدف ما این بود که جنبه‌های مختلف هوش مصنوعی از جمله کاربرد آن در صنعت و جنبه‌های مثبت در بهبود زندگی افراد جامعه در آن دیده شود. این نگاه در پنل‌ها، میزگردهای تخصصی و کارگاه‌های آموزشی کنفرانس هم وجود دارد و بسیاری از افرادی که خارج از حوزه آکادمیک فعالیت می‌کنند در آن حضور پیدا خواهند کرد.»

از جمله موضوعاتی که در کنفرانس هوش مصنوعی به آن‌ها پرداخته می‌شود، مدیریت هدررفت آب، کسب‌وکارهای نوین، پتروشیمی و نفت و کنترل ترافیک است. علاوه بر این قرار است ۲۰ کارگاه آموزشی در حوزه‌های مختلف کاربرد هوش مصنوعی و ۷ پنل با موضوعاتی از جمله آموزش و پرورش، آموزش عالی و هوش مصنوعی در کسب‌وکار برگزار شود.

به گفته او با تبلیغات صورت‌گرفته برای این کنفرانس، چند مقاله خارجی نیز جذب شده که در نهایت یکی از آنها مورد پذیرش قرار گرفته است. این مقاله توسط یک نویسنده فرانسوی با همکاری یک دانشجوی ایرانی نوشته شده است.

نیما اشرف‌زاده، مدیرعامل پیندو که یکی از حامیان برگزاری این کنفرانس است، در ادامه گفت: «برای ما باعث افتخار است که برای بار دوم در کنار دانشگاه حضور داریم. یکی از بزرگ‌ترین اهداف ما در سال آینده این است که برای استفاده از هوش مصنوعی در زیرساخت‌های پیندو سرمایه‌گذاری کنیم و بهترین تجربه کاربری را ارائه دهیم.»

بهرنگ عقیلی‌نسب، حامی بخش نوآوری کنفرانس هوش مصنوعی و هم‌بنیان‌گذار پستکس در ادامه این نشست اعلام کرد از میان طرح‌های ارسال‌شده در راستای ارتقای صنعت با استفاده از هوش مصنوعی، سه طرح به مرحله نهایی رسدیده که برنده آن‌ها روز چهارشنبه در رویداد معرفی می‌شود. او ابراز امیدواری کرد که سایر مجموعه‌های استارتاپی از این حوزه حمایت کنند تا مبلغ جوایز سال دیگر افزایش پیدا کند.

مجتبی وجیدی اصل، عضو شورای سیاست‌گذاری کنفرانس هوش مصنوعی اصلی‌ترین مزیت این کنفرانس نسبت به رویدادهای دیگر هوش مصنوعی را نگاه ویژه به صنعت عنوان کرد. به گفته او برگزارکنندگان این رویداد قصد داشتند به‌جای پوشش صرف جنبه‌های علمی و آکادمیک، بر ایجاد هم‌افزایی میان صنعت و دانشگاه تأکید کنند و باور دارند این کار می‌تواند دستاوردهای بزرگی به ارمغان بیاورد.

 



Source link