نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تینا مزدکی_در پارک ملی آفریقا اتفاق عجیب و ترسناکی افتاده است. زرافهها به ویروسی مبتلا شدهاند که به ندرت این حیوانات را تحت تاثیر قرار میدهد. طبق گفته کارشناسان، عکسهای این زرافه (Giraffa camelopardalis) که توسط عکاس حیات وحش ماریوس نورتژ در پارک ملی کروگر در آفریقای جنوبی گرفته شده است، نشاندهنده برآمدگیهایی بر روی […]
تینا مزدکی_در پارک ملی آفریقا اتفاق عجیب و ترسناکی افتاده است. زرافهها به ویروسی مبتلا شدهاند که به ندرت این حیوانات را تحت تاثیر قرار میدهد. طبق گفته کارشناسان، عکسهای این زرافه (Giraffa camelopardalis) که توسط عکاس حیات وحش ماریوس نورتژ در پارک ملی کروگر در آفریقای جنوبی گرفته شده است، نشاندهنده برآمدگیهایی بر روی صورت، گردن و تنه حیوان است.
این برآمدگیها از علائم رایج ابتلا به ویروسهای پاپیلوما است؛ خانوادهای از ویروسها که از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا محیطهای آلوده منتقل میشوند. انسانها هم مبتلا به پاپیلوما میشوند؛ همانطور که میدانید ویروس پاپیلوما انسانی یا همان HPV رایجترین عفونت منتقلشونده از راه جنسی در بسیاری از کشورها است.
گِما کمپلینگ، دامپزشک ارشد و مدیرعامل Worldwide Vets، سازمان جهانی دامپزشکی، معتقد است که این زرافه ممکن است به ویروس پاپیلوما گاوی (BPV) آلوده شده باشد که در گاوها شایع است و گاهی زرافهها، آنتلوپها و گورخرها را نیز مبتلا میکند. تیم Worldwide Vets تصاویر این زرافه را در ۶ ژانویه در فیسبوک منتشر کرد. به گفته این دامپزشک، ابتلای زرافهها به این ویروس یک اتفاق جدید و نادر بوده و آنها موارد مشابه کمی برای مطالعه دارند تا بتوانند تشخیص دهند که زرافهها بهبود پیدا میکنند یا نه.
در سال ۲۰۰۷، محققان گزارش دادند که دو زرافه در پارک ملی کروگر برآمدگیهای زیادی داشتند که مشابه علائم اسبهایی بود که به BPV مبتلا شده بودند. برای جلوگیری از گسترش عفونت، هر دو زرافه کشته شدند و آنالیزهای DNA نشان دادند که BPV در برآمدگیهای روی پوست آنها وجود داشته است. اکنون با وجود اینکه به گفته این دامپزشک احتمالاً BPV علت این بیماری است، ممکن است این مورد جدید ناشی از ویروس پاپیلوما زرافه (Giraffa camelopardalis papillomavirus ۱ یا GcPV۱) باشد که در سال ۲۰۱۷ کشف شد. با این حال، هیچکدام از این نظریهها اکنون تأیید نشدهاند.
محققان هنوز مطمئن نیستند که زرافه چگونه مبتلا شده است. کمپلینگ گفت:«معمولاً زرافهها تماس فیزیکی زیادی با یکدیگر ندارند، بنابراین احتمالاً اشیاء آلوده مسئول گسترش این ویروس هستند. اشیاء آلوده یا فومایتها، اجسام یا موادی هستند که در محیط وجود دارند و احتمالاً عفونت را به میزبان جدیدی منتقل میکنند.
این پزشک معتقد است که پرندگان کنهخوار (Buphagus) و کنهها نیز ممکن است در گسترش ویروس نقش داشته باشند. پرندگان کنهخوار، انگلهایی مانند کنهها را از عمق پوست حیوانات میگیرند و گاهی اوقات بافت خام شکار را میخورند (این حیوانات شامل زرافهها هم میشوند). این پرندگان سریع از روی حیوانی به حیوان دیگر میپرند و میتوانند مسافتهای زیادی را طی کنند، بنابراین احتمال دارد که ویروس را به سرعت گسترش دهند، زیرا بهراحتی از خون میزبانهای مختلف روی منقارشان آلوده میشوند. کنهها نیز میتوانند ویروس را از خون یک فرد آلوده به میزبان جدیدی مانند زرافه منتقل کنند.
ویروسهای پاپیلوما در زرافهها باعث بروز برآمدگیهای فلسمانند بر روی پوست میشوند که به مرور زمان پخش شده و گاهی به تودههای بزرگتر تبدیل میشوند. این برآمدگیها رشد میکنند و پاره میشوند که در نتیجه آن یک بخش از پوست زخم شده و باز شود و همین اتفاق باعث میشود که بیماری راحتتر پخش شود.
هیچ درمانی برای این ویروس در زرافهها وجود ندارد، اما گاهی اوقات برآمدگیها به طور خودبهخود کاهش مییابند و بهبود پیدا میکنند. در موارد شدید، این بیماری میتواند مانع از حرکت و تغذیه شود یا منجر به عفونتهای ثانویه شود که ممکن است کشنده باشند.
در این مورد خاص، به نظر نمیرسد که این تودهها بر توانایی زرافه برای تغذیه یا حتی توانایی بینایی تأثیر بگذارند. این به این معنی است که احتمالاً زرافهها به زندگی طبیعی خود ادامه خواهند داد و عمر معمولی خود را خواهد داشت. در حال حاضر هیچ برنامهای برای کشتن این زرافه در پارک ملی کروگر وجود ندارد. دامپزشکان از بیماری آگاه هستند و تصمیم گرفتهاند که فعلاً آن را نکشند، زیرا این پاتوژن شناسایی شده است و سرعت پخش آن زیاد نیست.
منبع: livescience
۵۸۳۲۳
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
گوشیهای اندرویدی همیشه طراحیهای عجیب و غریبی داشتهاند. از الجی وینگ گرفته تا Yotaphone و سامسونگ گلکسی S4 زوم، در سالهای گذشته شاهد گوشیهای بسیار غیرمعمولی بودهایم و همین تنوع باعث افزایش خلاقیت و هیجانانگیزترشدن دنیای اندروید میشود. سری ناتینگفون 3a قرار است ۴ مارس (۱۴ اسفند) معرفی شود؛ اما پیشاز آن، اطلاعات کاملی از […]
به اعتقاد فعالان حوزه علوم زمین روند فعلی تربیت نیروی انسانی در رشتههای علوم زمین و معدن منجر به کمبود شدید نیروی انسانی مورد نیاز در این عرصه در آیندهای نزدیک خواهد شد و لازم است در این زمینه تدبیری عامل اندیشیده شود. به گزارش ایسنا، علیرضا غیاثوند در سومین کنفرانس اکتشاف معدنی، سرمایهگذاری، فناوری […]
ایلان ماسک از حالت دستیار صوتی برای گروک ۳ پردهبرداری کرد. این ویژگی جدید امکان تعامل صوتی پیشرفتهتر با هوش مصنوعی را فراهم میکند. به گزارش تکناک، ایلان ماسک ویژگی جدید و مورد انتظار گروک ۳ را معرفی کرد. این ویژگی که حالا بهصورت دستیار صوتی در دسترس است، به کاربران امکان میدهد تا با […]
احتمالاً آدرس را اشتباه تایپ کردهاید. شما به طور خودکار به صفحهٔ اول هدایت خواهید شد. برای دسترسی سریعتر بر روی خانه یا جستجو کلیک کنید. Source link