نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران از برگزاری پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک ایران از ۱۳ تا ۱۶ آبان و با حضور ۳۵ شرکت فعال در حوزه لیزر و فوتونیک خبر داد. به گزارش ایسنا، «سیفالله اسداللهی» رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران امروز (سهشنبه) در نشست خبری با اشاره […]
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران از برگزاری پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک ایران از ۱۳ تا ۱۶ آبان و با حضور ۳۵ شرکت فعال در حوزه لیزر و فوتونیک خبر داد.
به گزارش ایسنا، «سیفالله اسداللهی» رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران امروز (سهشنبه) در نشست خبری با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک ایران افزود، این نمایشگاه از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه برگزار میشود و حدود ۳۵ شرکت فعال در حوزه لیزر، فوتونیک در آن حضور دارند که از این تعداد ۱۶ شرکت دانشبنیان هستند.
وی افزود: همچنین در این نمایشگاه ۶ کارگاه تخصصی برگزار میشود که به چالشها و چشماندازها در این حوزه میپردازد.
اسداللهی در ادامه تصریح کرد: صنعت لیزر در مرز دانش حرکت میکند و کاربردهای زیادی دارد و امیدواریم در آینده شاهد شکوفایی بیشتر در این حوزه باشیم. مرکز ملی لیزر ایران با حدود ۲۰ نفر آغاز به کار کرد اما امروز بیش از ۳۰۰ نیرو دارد که نزدیک به ۲۰۰ نفر به طور تخصصی در آن فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: ما با قدرت در حال فعالیت هستیم و در این راستا تفاهمنامههای مختلفی با دانشگاهها و قراردادهایی را با صنایعی مثل فولاد مبارکه داشتیم و توانستیم در این حوزه قطعه جدیدی را تولید کنیم. در فعالیتهایی از جمله جوش لیزر همچنان این کار با دستگاه خارجی انجام میشد، اما در این حوزه توانستیم تولید خودمان را داشته باشیم که موفقیت بزرگی است.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران گفت: مرکز لیزر دارای تجهیزات خوب و بهروزی برای ساخت لیزر است و تقاضاهای خارجی زیادی هم داریم که در حال تفاهمنامه و عقد قرارداد هستیم. در بخش طراحی و خنکسازی و دانش ساخت لیزر، آموزشهای مورد نظر را داریم، همچنین مرکز نوآوری لیزر را راهاندازی کردیم تا شرکتهای دانشبنیان بتوانند نهایت استفاده را از دستاوردهای سازمان و مرکز لیزر داشته باشند.
سود و ارزش تولید دانش در حوزه اقتصاد قابل اندازهگیری نیست
وی گفت: ما بنگاه اقتصادی نیستم. سود و ارزش تولید دانش در حوزه اقتصاد قابل اندازه گیری نیست، اما این طور باید گفت که اگر این مرکز نبود، مجبور بودیم مقادیر زیادی ارز از کشور برای وارد کردن خدمات و تجهیزات لیزر خارجی خارج کنیم.
اسداللهی درباره تعامل مرکز ملی لیزر با مراکز اموزشگاهی و دانشگاهی داخلی و بین المللی اظهار کرد: برای تعامل با دانشگاهها و مراکز علمی بینالمللی محدودیتهایی داشتیم اما با دانشگاه شریف و امیرکبیر همکاری داریم و با گروه فیزیک دانشگاهها در داخل کشور داریم و شاید برخی جاها دستاوردهای ما به حوزه دانشگاهی هم کمک کند. همچنین تعدادی از تجهیزاتی که در دانشگاهها در حوزه لیزر استقاده میشود توسط مرکز ملی ساخته شده است.
وی گفت: لیزر خیلی از هزینههای پزشکی را کم می کند، در حوزه جراحی و بحثهای مراقبتی و بیهوشی و غیره امروزه با لیزر انجام میشود.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران درباره قوانین حمایتی از تجهیزات لیزر و حمایت مجلس شورای اسلامی در کاهش هزینهها در این حوزه اظهار کرد: ماموریت مرکز ملی لیزر بحث تحقیق و توسعه صنعت لیزر است و در ادامه ماموریت خود، همکاری با بخش خصوصی است اما مرکز بنا ندارد بنگاه اقتصادی شود. اگر بخش خصوصی بتواند نیاز کشور را در این حوزه برطرف کند، وزارت صنعت هم میتواند قانون ممنوعیت واردات را در این حوزه اعمال کند و در اینجا نقش صنعتگران در این حوزه مهم است. هزینههای اولیه تولید در این حوزه بالاست و امیدواریم وزارت صنعت و اتاق بازرگانی اقدامات لازم را برای تسهیل شرایط تولید این تجهیزات و سرمایهگذاری در این بخش فراهم کنند.
باید با توان داخلی و با خودباوری در مسیر پیشرفت قرار بگیریم
اسداللهی گفت: هفته گذشته نشستی با آقای اوجی قائم مقام سازمان انرژی اتمی داشتم و پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای ترویج و اطلاع رسانی درباره کاربرد لیزر را داشتم که قرار شد بعد از نمایشگاه به این موضوع پرداخته شود.
وی اظهار کرد: خیلی از شرکتها به دلیل تحریمهای ظالمانه حاضر به همکاری با ما نیستند که ما باید با توان داخلی و با خودباوری در مسیر پیشرفت قرار بگیریم.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران درباره ابعاد منطقهای و بینالمللی تکنولوژی لیزر و چشمانداز توسعه آن در کشور گفت: در برخی از حوزهها، ایران جلوتر از منطقه است ولی ما نباید غرور کاذب داشته باشیم. در حوزههای دیگر کشورهای دیگر هم در حال فعالیت هستند و باید هوشمندانه در مرکز و دانشگاهها، تا حد امکان از این فرصت استفاده کنیم اما تحریمها ارتباط مستقیم را برای ما و مراکز علمی و تحقیقی با مراکز علمی و تحقیقاتی بینالمللی بسیار محدود کرده است.
وی درباره کشورهای پیشرو در صنعت لیزر و جایگاه ایران، اظهار کرد: کشورهای پیشرو در دنیا آمریکا، آلمان، فرانسه و چین هستند و امیدواریم بتوانیم با تلاش مضاعف و همافزایی دانشگاهها و این مرکز و استقبال صنعتگران در این حوزه شاهد پیشرفت روز افزون کشور در این صنعت باشیم.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شایعات جدید حاکی از آن است که کارت گرافیک RTX 5070 انویدیا ممکن است پیشرفت چندانی نسبت به نسل قبلی خود نداشته باشد. این خبر میتواند برای رقبا، به ویژه اینتل و AMD، فرصتی برای رقابت تنگاتنگ در بازار میانرده ایجاد کند. به گزارش دپارتمان اخبار تکنولوژی رسانه فناوری تکنا این کارت گرافیک با مشخصاتی […]
در این عکس شما در حال مشاهده رشتههایی از پاستا در مقیاس نانو هستید که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گرفته شده است. به گزارش ایسنا، این نازکترین اسپاگتی جهان است، اما نمیتوان آن را میل کرد، چرا که ۲۰۰ برابر نازکتر از تار موی انسان است و این یعنی تشخیص آن در بشقاب […]
شرکت معماری پاپولوس میگوید برای طراحی استادیوم از مناظر ظبیعی عربستان الهام گرفته و این مفهوم نمادین را دنبال میکند که هر مکان در طرح جامع نمایانگر دانهای است که از دل خاک جوانه میزند و بهعنوان مداخلهای پویا اما به ظاهر طبیعی پدیدار میشود. کاشت این دانهها نماد تعهد عربستان سعودی به تقویت و […]
تیمگروپ SSD جدید T-Force GA PRO را با استفاده از رابط PCIe Gen 5.0 و خنککننده گرافنی و حداکثر سرعت خواندن ۱۰,۰۰۰ مگابایتبرثانیه معرفی کرد. به گزارش تکناک، تیمگروپ جدیدترین SSD نسل پنجم خود را رونمایی کرد. این محصول که T-FORCE GA PRO نام دارد، از رابط PCIe 5.0 استفاده میکند و حداکثر سرعت خواندن […]