چوب حراج ۱۲۰ هزار دلاری به اولین اثر هنری ربات «آیدا»

پرتره کشیده‌شده توسط ربات «آیدا» روز ۳۱ اکتبر به حراج گذاشته خواهد شد. به گزارش ایسنا، حراجی «ساتبیز»(Sotheby’s) اولین اثر هنری را که توسط یک ربات انسان‌نما با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی ساخته شده است، به حراج می‌گذارد. به نقل از آرت نیوز، این حراجی در روز ۳۱ اکتبر پرتره «آلن تورینگ»(Alan Turing) دانشمند […]


پرتره کشیده‌شده توسط ربات «آیدا» روز ۳۱ اکتبر به حراج گذاشته خواهد شد.

به گزارش ایسنا، حراجی «ساتبیز»(Sotheby’s) اولین اثر هنری را که توسط یک ربات انسان‌نما با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی ساخته شده است، به حراج می‌گذارد.

به نقل از آرت نیوز، این حراجی در روز ۳۱ اکتبر پرتره «آلن تورینگ»(Alan Turing) دانشمند انگلیسی را به حراج خواهد گذاشت که توسط «آیدا»(Ai-Da) ربات انسان‌نما و با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی آن کشیده شده است.

«آیدان ملر»(Aidan Meller) فروشنده بریتانیایی آثار هنری و صاحب گالری، آیدا را خلق کرد که یک ربات زن با موی مشکی است و تی‌شرت و لباس‌های جین به تن دارد. این ربات از طریق ترکیبی از دوربین‌های موجود در چشم، الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یک بازوی رباتیک طراحی و نقاشی می‌کند.

قیمت پرتره خلق‌شده توسط آیدا بین ۱۲۰ هزار تا ۱۸۰ هزار دلار تخمین زده شده است.

چوب حراج ۱۲۰ هزار دلاری به اولین اثر هنری ربات «آیدا»
پرتره «آلن تورینگ»

ملر گفت: چیزی که این اثر هنری را از دیگر آثار تولیدشده توسط هوش مصنوعی متمایز می‌کند، این است که با آیدا یک تجلی فیزیکی به وجود می‌آید و این اولین بار است که یک اثر هنری از این نوع ربات به حراج گذاشته می‌شود.

ملر خاطرنشان کرد که حراج پرتره تورینگ در ساتبیز، ظهور و مزایای هوش مصنوعی را برجسته خواهد کرد. وی با اشاره به این که درآمد حاصل از فروش دوباره در این پروژه سرمایه‌گذاری خواهد شد، افزود: نوآوری‌های زیادی در حال رخ دادن است. تعداد زیادی ربات در راه هستند و آنها در نهایت وظایف گوناگونی را انجام خواهند داد. هنر، راهی برای صحبت کردن درباره تغییرات باورنکردنی جامعه است که به دلیل ظهور فناوری رخ می‌دهند.

«مایکل بوهانا»(Michael Bouhanna) معاون ساتبیز و رئیس بخش هنر دیجیتال این شرکت گفت: ممکن است سوابق عمومی محدودی برای ارزیابی بازار آثار هنری منحصربه‌فرد مانند پرتره تورینگ وجود داشته باشد اما پس از گفت‌وگوهای گسترده با مجموعه‌داران برجسته در حوزه تلاقی هنر و فناوری به ویژه در حوزه هوش مصنوعی مشخص شد که تقاضا برای این آثار قوی است. اشتیاق و علاقه این مجموعه‌داران همراه با اعتقاد آنها به اهمیت این آثار در فضای هنری هوش مصنوعی، مستقیما بر تصمیم من برای قرار دادن تخمین پیش‌فروش در سطحی تأثیر گذاشت که منعکس‌کننده تمایل پیش‌بینی‌شده و پتانسیل بازار باشد.

در اوایل سال جاری، پرتره آلن تورینگ در اجلاس «AI for Good Global Summit» در سازمان ملل متحد به عنوان بخشی از یک «نقاشی چند لوحه‌ای» یا «پولیپتیک»(Polyptych) به نمایش گذاشته شد.

علاوه بر پرتره نقاشی‌شده توسط ربات انسان‌نما، فروش هنر دیجیتال ساتبیز در ۳۱ اکتبر شامل آثاری از «رفیک آنادول»(Refik Anadol) هنرمند و طراح رسانه ترک-آمریکایی، «پاک»(PAK) هنرمند دیجیتال، برنامه «ایکس‌کپی»(Xcopy)، «DesLucrece» هنرمند تجسمی NFT و سایر هنرمندان دیجیتال خواهد بود.

انتهای پیام



Source link