نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرآنلاین، بررسی دادههای ژئوفیزیک دانشگاه تهران حاکی از این است که سال ۱۴۰۴ رویدادهای نجومی دیدنی برای علاقهمندان دارد به ویژه اخترشناسان کشور که به مقوله ماهگرفتی و خورشیدگرفتگی علاقه دارند میتوانند این رویداد را رصد کنند. خسوف یا ماهگرفتگی یک پدیده جذاب نجومی است که زمین میان خورشید و ماه قرار میگیرد و […]
به گزارش خبرآنلاین، بررسی دادههای ژئوفیزیک دانشگاه تهران حاکی از این است که سال ۱۴۰۴ رویدادهای نجومی دیدنی برای علاقهمندان دارد به ویژه اخترشناسان کشور که به مقوله ماهگرفتی و خورشیدگرفتگی علاقه دارند میتوانند این رویداد را رصد کنند.
خسوف یا ماهگرفتگی یک پدیده جذاب نجومی است که زمین میان خورشید و ماه قرار میگیرد و مانع تابش نور خورشید به سطح ماه میشود؛ ماهگرفتگی جزئی زمانی رخ میدهد که تنها بخشی از قرص ماه وارد سایه اصلیِ زمین شود. در اینصورت، بُریدگی تاریکی در بخشی از سطح ماه ظاهر میشود که همان سایه زمین است اما بخشهای دیگر ماه همچنان روشن و عادی باقی میماند.
به نقل از ایرنا، طبق دادههای موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ماه گرفتگی کلی در روز یکشنبه ۱۶ شهریورماه رخ میدهد. آغاز گرفتگی ساعت ۱۹ و ۵۷ دقیقه ، شروع گرفتگی کلی یک سال و چهار دقیقه بعد خواهد بود. پایان گرفتگی کلی ۲۲ و ۲۳ دقیقه و پایان گرفتتگی سه ساعت و ۳۰ دقیقه بعد خواهد بود.
این رخداد در آسیا، اروپا، استرالیا، آفریقا، بخش کوچکی از غرب آمریکای شمالی، قسمتی از آمریکای جنوبی، اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس، اقیانوس هند، قطب شمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.
علاوه بر این در اسفند ۱۴۰۴ ماهگرفتگی کلی رخ میدهد که در کشور ما قابل رویت نیست. این گرفتگی در شرق آسیا، استرالیا، اقیانوس آرام، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی به جز بخش کوچکی از غرب آن، قطب شمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی یا کسوف، هنگامی رخ میدهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمتهایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمام آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند. ماه در خورشیدگرفتگی از بین خورشید و زمین عبور میکند و این حرکت مانع رسیدن نور خورشید به زمین میشود و هنگامی که ماه از مقابل خورشید میگذرد سایه ماه روی زمین میافتد و آسمان تاریک میشود. خورشیدگرفتگی به سه شکل کلی، جزئی و حلقوی رخ میدهد که در هر یک از این اشکال بخشهایی از خورشید به اصطلاح میگیرد.
در سال ۱۴۰۴ هجری شمسی هر سه نوع خورشیدگرفتگی رخ میدهد. خورشیدگرفتگی کلی شنبه ۹ فروردین ماه اتفاق میافتد که در کشور قابل رویل نیست. این گرفتگی در اروپا به جز جنوب غرب آن، شمال روسیه، شمال غرب آفریقا، گرینلند، اقیانوس اطلس شمالی و شمال شرق آمریکای شمالی قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی جزئی یکشنبه ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۴ رخ خواهد داد که همچون خورشیدگرفتگی کلی در ایران قابل مشاهده نیست. این اتفاق در جنوب اقیانوس آرام، زلاندنو و جنوبگان قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی (کسوف) حلقوی زمانی اتفاق میافتد که ماه از بین زمین و خورشید عبور میکند و جلوی بیشتر نور خورشید، اما نه همه آن را، میگیرد.
این یک خورشیدگرفتگی حلقهای نامیده میشود چرا که یک باریکه نازک یا حلقه نور قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی حلقهای تنها زمانی روی میدهد که ماه در دورترین فاصله از زمین باشد. از دید ما روی زمین، ماه نور خورشید را کاملا سد نمیکند، بنابراین در عوض قرص خورشید، این حلقه آتشین فوقالعاده در اطراف ماه دیده میشود.
خورشیدگرفتگی حلقوی سهشنبه ۲۸ بهمن ماه سال جدید روی میدهد و همچون موارد بالا در کشور ما قابل مشاهده نیست. این رخداد در قسمتی از جنوب آفریقا، بخش کوچکی از جنوب آمریکای جنوبی به صورت جزئی و در جنوبگان به صورت حلقوی قابل مشاهده است.
۵۸۵۸
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تینا مزدکی_ممکن است درون بستهی برنج شما مهاجمی پنهان شده باشد که بدون شستوشو قابل تشخیص نیست. شپشکهای برنج میتوانند در مرحلهی لاروی، داخل دانههای برنج رشد کنند و تا هنگام بلوغ کاملاً مخفی باقی بمانند. اگرچه مصرف تصادفی آنها برای سلامتی انسان ضرری ندارد، اما وجود آنها یکی از دلایلی است که شستوشوی برنج […]
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم گفت: نشریات دانشجویی به عنوان پلی میان فضای رسانهای دانشگاه و فضای صنعتی، همچنین به عنوان ارتباطدهنده اندیشهها و باورهای دانشجویی، نقش بسزایی ایفا کردهاند. سعید جلیلی، عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت نشریات دانشجویی اظهار کرد: نشریات […]
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از ایسنا، این معامله به شرکت xAI برای آموزش چتبات هوش مصنوعی «گروک» (Grok) کمک خواهد کرد. ایلان ماسک که همچنین مدیریت شرکت خودروسازی تسلا و شرکت هوافضای «اسپیس ایکس» را نیز بر عهده دارد، در پستی در «ایکس» نوشت: آینده xAI و «ایکس» در هم تنیده شده است. امروز ما […]
در سال ۱۴۰۲، ایران توانست بیش از ۱۴۵ میلیون دلار از محصولات نانویی خود را به ۵۰ کشور در پنج قاره جهان صادر کند. کشورهای همسایه بهویژه عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه بیشترین سهم را از این صادرات به خود اختصاص دادهاند. رشد بیش از ۱۰۰ درصدی فروش محصولات نانویی در سالهای اخیر و […]