نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرآنلاین، یک کسوف جزئی در روز شنبه ۲۹ مارس ۲۰۲۵(۹ فروردین ۱۴۰۴)، زمانی که ماه از مقابل خورشید عبور میکند، روی خواهد داد. عکاسان از روی زمین تصاویری از این کسوف جزئی شکار میکنند و ناوگانی از ماهوارهها نیز از فضا، سایهای را که روی زمین میافتد، تصویر میکنند. ماه همیشه دو نوع […]
به گزارش خبرآنلاین، یک کسوف جزئی در روز شنبه ۲۹ مارس ۲۰۲۵(۹ فروردین ۱۴۰۴)، زمانی که ماه از مقابل خورشید عبور میکند، روی خواهد داد.
عکاسان از روی زمین تصاویری از این کسوف جزئی شکار میکنند و ناوگانی از ماهوارهها نیز از فضا، سایهای را که روی زمین میافتد، تصویر میکنند.
ماه همیشه دو نوع سایه ایجاد میکند. یک سایه خارجی مبهم بزرگ به نام نیمسایه و یک سایه مرکزی بسیار کوچکتر و تیرهتر به نام آمبرا(umbra) که موجب وقوع یک خورشید گرفتگی کامل میشود، اما این چیزی نیست که روز ۲۹ مارس اتفاق خواهد افتاد و و نیمسایه است که روی زمین نقش میبندد.
مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفتوگو با ایسنا خاطرنشان کرد که اولین رویداد رصدی سال جدید خورشیدی، «خورشیدگرفتگی جزئی» است که در ایران قابل مشاهده نیست.
به گفته وی، این کسوف در اروپا، شمال قاره آسیا، غرب و شمال افریقا، بخش زیادی از شمال قاره امریکا، بخش کوچکی از شمال امریکای جنوبی و همچنین در قطب شمال و اقیانوس اطلس قابل مشاهده است. وی زمان وقوع این خورشیدگرفتگی را روز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ ذکر کرد.
در حالی که این کسوف جزئی از اروپا، غرب آفریقا، شرق کانادا و شمال شرق ایالات متحده دیده میشود، ماهوارهها سایهای تاریک را در سراسر اقیانوس اطلس خواهند دید که با سمت شب زمین ترکیب میشود.
در اوج این خورشیدگرفتگی جزئی، ناظران در کِبِک کانادا در هنگام طلوع خورشید خواهند دید که ۹۴ درصد از خورشید توسط ماه پوشیده شده است. این جایی است که سایه خورشیدگرفتگی در تاریکترین حالت خود خواهد بود.
همینطور که نیمسایه در سراسر اروپا گسترش مییابد، جایی که تنها یک خورشیدگرفتگی نسبتاً جزئی دیده میشود، سایه ماه بسیار روشنتر خواهد بود و بنابراین رصد آن برای ماهوارهها دشوارتر میشود.
سایه خورشیدگرفتگی همیشه از غرب به شرق حرکت میکند، حتی با اینکه همیشه به نظر میرسد که خورشید، ماه و ستارگان از شرق طلوع میکنند و در غرب، غروب میکنند.
به گفته ارنی رایت(Ernie Wright) از ناسا، دلیل آن این است که ماه در همان جهت چرخش زمین می چرخد، اما با سرعت ۳۷۰۰ کیلومتر در ساعت و در واقع دو برابر سریعتر حرکت میکند. بنابراین انحنای زمین سرعت سایه را بیشتر میکند.
ماهوارههای رصد آب و هوا و محیط زیست که در فاصله ۳۶ هزار کیلومتری از زمین در حال چرخش هستند، بهترین تصاویر را از سایه این خورشیدگرفتگی جزئی ثبت میکنند.
ماهوارههایی از جمله GOES-16، کوپرنیکوس سنتینل-۳ و هیماواری(Himawari) در گذشته خورشیدگرفتگی را تصویربرداری کردهاند و در این کسوف جزئی نیز این وظیفه را بر عهده خواهند داشت.
همچنین ممکن است فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی از این خورشیدگرفتگی جزئی تصویربرداری کنند، همانطور که در زمان خورشیدگرفتگی کامل ۸ آوریل ۲۰۲۴ این کار را انجام دادند. برای این کار میتوان دان پتی(Don Petit) فضانورد-عکاس نجومی را که در حال حاضر در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارد و تصاویری تماشایی را ارسال میکند، دنبال کرد.
۵۸۵۸
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرآنلاین، این فناوری که از تکنولوژی موجود در مایکروویو آشپزخانه الهام گرفته شده، از امواج مایکروویو و اولتراسونیک برای ذوب کردن یخ و تجزیه آلودگیها در آبی که از خاک منجمد ماه استخراج شده، استفاده میکند. به نقل از دیجیاتو، سیستم SonoChem از فناوری نوآورانه برای تصفیه آب یخ زده ماه استفاده میکند. این سیستم با […]
غزال زیاری: یک کشف حیرتانگیز، دنیای زیستشناسی را متحول کرده است! محققان موفق شدهاند مسیر مهاجرتی شگفتآور پروانه رنگینبانو (Vanessa cardui) را ثبت کنند که طی آن، این حشره کوچک ۴۲۰۰ کیلومتر را بدون توقف از آفریقا تا آمریکای جنوبی پرواز کرده است. این سفر که احتمالاً حتی به ۷۰۰۰ کیلومتر نیز میرسد، یکی از […]
امیرمسعود عابدین: زندگی در کمپرها و خانههای متحرک در سالهای اخیر به طرز باورنکردنی محبوب شده است. خانههای جمع و جور و متحرک این روزها با امکانات و ابعاد و اندازههای بزرگ توجهات بسیاری را به سمت خود جلب کردهاند. بهتازگی یک خانه متحرک جدید توسط شرکت آمریکایی Thor معرفی شده که بزرگترین نوع موجود در بازار […]
غزال زیاری: سالها تصور میشد که مردان گزینههای بهتری برای سفرهای فضایی هستند، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که زنان در برابر استرسهای ناشی از بیوزنی و اشعههای کیهانی مقاومترند. به نظر میرسد که سیستم ایمنی و ژنتیک زنها کمتر از مردان تحت تأثیر قرار میگیرد و سریعتر به حالت عادی بازمیگردند. شواهد علمی: زنان […]