نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرآنلاین، این کهکشان، که «چرخ بزرگ» نام گرفته، یک دیسک نارنجی درخشان است که عمر آن به دو میلیارد سال نخست پس از مهبانگ برمیگردد. با توجه به اینکه جهان کنونی ما حدود ۱۴ میلیارد سال عمر دارد، این کهکشان بسیار کهنسال محسوب میشود. به نقل از یورونیوز، اخترشناسان میگویند کهکشان چرخ بزرگ […]
به گزارش خبرآنلاین، این کهکشان، که «چرخ بزرگ» نام گرفته، یک دیسک نارنجی درخشان است که عمر آن به دو میلیارد سال نخست پس از مهبانگ برمیگردد. با توجه به اینکه جهان کنونی ما حدود ۱۴ میلیارد سال عمر دارد، این کهکشان بسیار کهنسال محسوب میشود.
به نقل از یورونیوز، اخترشناسان میگویند کهکشان چرخ بزرگ از لحاظ ساختاری، بسیار پیشرفتهتر از آن چیزی است که برای چنین مقطعی از زمان انتظار میرفت.
در مقاله منتشر شده است: «این کهکشان بزرگتر از هر دیسک تأییدشدهی دیگری در دورههای مشابه است و به طرز شگفتانگیزی، از نظر اندازه و جرم، بسیار شبیه به بزرگترین دیسکهای کهکشانی امروزی است.»
کهکشانهای دیسکی معمولاً بازوهای مارپیچی مشخصی دارند که از ناحیهای مرکزی و متراکم منشعب میشوند. کهکشان راه شیری خود یکی از این کهکشانهاست که با بازوهای مارپیچی زیبایش شناخته میشود.
پیشتر تصور میشد که کهکشانهای دیسکی به مرور و با روندی تدریجی شکل میگیرند: یا با جریان آرام گاز از فضای اطراف و یا از طریق ادغام با کهکشانهای کوچکتر. اما چرخ بزرگ برخلاف انتظار، خیلی سریع رشد کرده و همچنان ساختار مارپیچی منظم خود را حفظ کرده است. این موضوع نظریههای موجود درباره رشد کهکشانهای غولآسا را به چالش میکشد.
مشاهدات دقیق جیمز وب نشان میدهد که چرخ بزرگ از نظر اندازه و سرعت چرخش، با بزرگترین کهکشانهای مارپیچی امروزی قابل مقایسه است. این کهکشان سه برابر بزرگتر از نمونههای مشابه در همان دورهی کیهانی است و از سنگینترین کهکشانهای شناختهشده در جهان اولیه محسوب میشود.
نکته جالب دیگر، محل شکلگیری چرخ بزرگ است. مشاهدات در طول موجهای مختلف نشان میدهد که کهکشان کشفشده در محیطی بهشدت متراکم قرار دارد؛ جایی که تراکم کهکشانها بیش از ۱۰ برابر متوسط کیهان است و ادغام کهکشانها در آن منطقه امری رایج به شمار میآید.
بهعبارت دیگر، چرخ بزرگ در نوعی «شهر باستانی کیهانی» قرار دارد. ناحیهای بسیار شلوغ و قدیمی از کیهان که در آن کهکشانها در هم تنیدهاند و با تبادل منظومهها، غبار و سیارکها رشد میکنند.
دانشمندان تصور میکنند احتمالاً این محیط شلوغ، شرایطی ایدهآل برای رشد سریع این کهکشان فراهم کرده و ادغامهایی که در آن رخ داده، آنقدر آرام بوده که به ساختار مارپیچی آسیبی نرسانده است. علاوه بر این، جریان گاز ورودی به کهکشان هم احتمالاً با چرخش دیسک هماهنگ بوده و با ایجاد یک ترکیب تقریباً ایدهآل به رشد سریع و منظم آن کمک کرده است.
دانشمندان میگویند کشف این کهکشان، با وجود اندازه عظیمش، کاملاً اتفاقی بوده است. تِمیا نانایاکارا، دانشمند ارشد مرکز دادههای جیمز وب در دانشگاه فناوری سوینبرن استرالیا، در این باره گفت: «یافتن کهکشانی مانند چرخ بزرگ، فوقالعاده بعید بود. بر اساس مدلهای کنونی شکلگیری کهکشانها، احتمال کشف آن در پیمایش ما کمتر از ۲ درصد بود.»
دیسک ستارهای این کهکشان قطری حدود ۹۸ هزار سال نوری دارد. برای مقایسه، قطر کهکشان راه شیری ما حدود ۱۰۰ هزار سال نوری است که تقریباً هماندازه چرخ بزرگ محسوب میشود. در گوشه تصویر منتشر شده، کهکشانی آبیرنگ دیده میشود که تنها ۱.۵ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد؛ در حالی که چرخ بزرگ حدود ۵۰ برابر دورتر است. دانشمندان میگویند اینکه دو کهکشان در تصویر هماندازه بهنظر میرسند، مقیاس واقعی عظمت چرخ بزرگ را نشان میدهد.
۵۸۵۸
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سوخو Su-۵۷ و لاکهید مارتین F-۲۲ رپتور، هر دو نسل پنجم جنگنده های رادارگریز هستند که برای برتری هوایی و قابلیت های چند منظوره طراحی شدهاند. F-۲۲ که از سال ۲۰۰۵ عملیاتی شد، اولین جنگنده نسل پنجم در جهان بود که دارای فناوری پیشرفته پنهان کاری، توانایی سوپرکروز و مانورپذیری بالا […]
سرپرست جهاددانشگاهی در پیامی، درگذشت فاطمه ربی ـ سردبیر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ را تسلیت گفت. به گزارش ایسنا به نقل از روابطعمومی جهاددانشگاهی، در پیام دکتر علی منتظری، سرپرست این نهاد آمده است: «بسم الله الرحمن الرحیمإِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ با نهایت تأثر و تأسف، درگذشت نابهنگام همکار جهادگر سرکار خانم فاطمه […]
به گزارش خبرآنلاین، تصاویر جدیدی که توسط «تلسکوپ فضایی جیمز وب» (JWST) به ثبت رسیده، برای نخستین بار شفقها را در سیاره نپتون نشان میدهد. بر اساس گزارش زومیت، تلسکوپ فضایی قدرتمند ناسا موفق به رصد شفقهای فروسرخ شده است که به واسطه مولکولهای خاصی به نام کاتیونهای تریهیدروژن (H3+) شکل میگیرند. این یافتهها در مطالعهای که ۲۶ مارس […]
تینا مزدکی_ به صخرهای که با اسفنجهای سفید خالخالی شده بود، محکم میچسبید، به ابعاد حدود ۱۰ سانتیمتر و یک سوراخ در یک طرف. کاملاً مشخص نیست که این گوی مرموز چه چیزی می تواند باشد. پیشنهادات اولیه از سوی محققانی که جریان زنده غواصی را انجام میدادند شامل یک پوشش تخمی از یک گونه […]