نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
فرزاد مظفری، این پدیده حیرت بسیاری از مردم را برانگیخت و شبکههای اجتماعی پر از پرسشهایی درباره منشأ این مارپیچ عجیب شد. اما این رویداد چه بود؟ مارپیچی که از فلوریدا آغاز شد کارشناسان خیلی زود پاسخی علمی برای این پدیده ارائه کردند. منشأ این مارپیچ به پرتاب موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس بازمیگردد، شرکتی که […]
فرزاد مظفری، این پدیده حیرت بسیاری از مردم را برانگیخت و شبکههای اجتماعی پر از پرسشهایی درباره منشأ این مارپیچ عجیب شد. اما این رویداد چه بود؟
کارشناسان خیلی زود پاسخی علمی برای این پدیده ارائه کردند. منشأ این مارپیچ به پرتاب موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس بازمیگردد، شرکتی که تحت مالکیت ایلان ماسک قرار دارد. این موشک که برای یک مأموریت محرمانه دولتی به فضا فرستاده شده بود، در ساعت ۱:۵۰ بعدازظهر به وقت فلوریدا (۵:۵۰ بعدازظهر به وقت بریتانیا) از پایگاه فضایی کندی پرتاب شد.
پس از پرتاب، فالکون ۹ محموله خود را در مدار زمین رها کرد. اما راز شکلگیری مارپیچ در مسیر بازگشت موشک به زمین نهفته است. موشک فالکون هنگام برگشت به زمین، سوخت باقیمانده را در جو رها میکند. این سوخت در ارتفاع زیاد به سرعت یخ میزند و تحت تأثیر حرکت چرخشی موشک، الگوی مارپیچی خاصی را در آسمان ایجاد میکند.
نکته جالب اینجاست که این سوخت یخزده، زمانی که در جو میچرخد، نور را منعکس میکند و درنتیجه از روی زمین به شکل یک مارپیچ رنگارنگ و درخشان دیده میشود. همین پدیده باعث شد که بسیاری از مردم در مناطق مختلف اروپا شاهد این نمایش دیدنی باشند.
بلافاصله پس از مشاهده این مارپیچ، شبکههای اجتماعی پر از گمانهزنی شد. یکی از کاربران متحیر در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «آیا کسی میتواند به من بگوید آن ابر مارپیچی عظیم درخشان که در آسمان حرکت میکرد، چه بود؟»
در همین حال، اشلی، ۳۹ ساله، که هنگام ماهیگیری در سواحل کِنت این نمایش را دید، به سان گفت: «این ترسناکترین چیزی بود که در زندگیام دیدهام!»
پاسخ علمی این پدیده توسط سازمان هواشناسی بریتانیا و همچنین کارشناسان فضایی ارائه شد. برایان کاکس، فیزیکدان برجسته، با بازنشر پست توییتری اسپیسایکس که فرود موفقیتآمیز موشک فالکون ۹ را تایید میکرد، نوشت: «برای همه کسانی که درباره شکل مارپیچی عجیب در آسمان سؤال میپرسند؛ این پدیده مربوط به این پرتاب بوده است.»
پدیده مارپیچی که مردم بخشهایی از اروپا شاهد آن بودند، نه یک رویداد ماورایی، بلکه نتیجهای از یک پرتاب فضایی پیشرفته بود. این پدیده پیش از این نیز در سال ۲۰۲۳ در بخشهایی از آمریکای شمالی باعث شگفتی مردم شده بود.
تاد سالات که یک عکاس است، بهار دو سال پیش در نزدیکی شهر دلتا جانکشن، شاهد پدیده بود که هیچ شباهتی به آنچه قبلا دیده بود نداشت. در یک پسزمینه خیرهکننده از نور سبز مواج، یک مارپیچ آبی از نور درخشان در افق شمالی آسمان پدیدار شد و با حرکتی سریع در آسمان بزرگتر شد. او توانست این پدیده شگفتانگیز را بصورت یک تایملپس ثبت کند.
سالات در گفتگو با دیلی نیوز گفت:«این مانند یک اثر هنری زیبا در آسمان بود.»
خوشبختانه او توانست عکسهای خیرهکنندهای از این مارپیچ درخشان بگیرد. همانطور که این پدیده برای ساکنان آلاسکا غیر عادی بود، توجه تمام کسانی که نظارهگر آسمان هستند را به خود جلب کرده است. چند ساعت قبل از ظاهر شدن این مارپیچ، در نیم قاره دورتر و در پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ کالیفرنیا، شرکت اسپیس ایکس یک موشک فالکون ۹ که حاوی دهها ماهواره بود را به فضا پرتاب کرده بود.
هرچند چنین نمایشهای طبیعی ناشی از فناوریهای فضایی نادر هستند، اما این رویداد به ما یادآوری کرد که جهان اطرافمان هنوز پر از شگفتیهایی است که میتوانند برای لحظاتی ذهن ما را به چالش بکشند و چشمانمان را به زیباییهای بیپایان کیهان خیره کنند.
۵۸۵۸
خبر آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ایسنا/اصفهان ایران از دیرباز در شاخههای مختلف شیمی توانایی بالایی داشته است. پیش از انقلاب، دانشگاه شیراز یکی از مطرحترین مراکز علمی در این حوزه بود. پس از انقلاب نیز با وجود چالشها، بسیاری از فارغالتحصیلان ایرانی توانستهاند در دانشگاهها و شرکتهای بینالمللی مطرح دنیا مشغول به کار شوند. تحصیلکردگان رشته شیمی در ایران از […]
غزال زیاری: نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که ظرفیت حافظه مغز انسان بهمراتب بیشتر از چیزی است که پیشتر تصور میشد. این تحقیق که بر اساس بررسی سیناپسهای مغز موش انجام شده است، نشان میدهد که هر سیناپس قادر است حدود ۴.۵ بیت اطلاعات ذخیره کند. با در نظر گرفتن اینکه مغز انسان بیش […]
عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: هلال شوال ۱۴۴۶ در شامگاه ۱۰ فروردین در اکثر نقاط زمین با چشم غیر مسلح مشاهده و دیده خواهد شد. علی ابراهیمی سراجی، عضو ستاد استهلال استان تهران و مسئول رصدخانه ماهانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایط رؤیتپذیری هلال ماه رمضان که در شامگاه […]
غزال زیاری: اینترنت بسیار وسیع است، اما آیا وزن هم دارد؟ و اگر بله، وزن واقعی آن چقدر است؟ قطعاً، مزرعههای سرورهای بزرگ و کیلومترها کابل فیبر نوری وزن دارند، اما منظور ما از این سؤال، درباره وزن زیرساختهای اینترنت نیست و منظور خود اینترنت است: اطلاعات، دادهها و سایبرنتیک. ازآنجاکه ذخیرهسازی و جابجایی دادهها […]