نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ایسنا/اصفهان کارشناس نجوم گفت: ماهواره اکسپلورر ۱ نخستین ماهواره آمریکایی بود که با کشف کمربندهای ون آلن، عصری نوین در علم فضا آغاز کرد. علیرضا بیات در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ماهواره اکسپلورر ۱ اولین ماهوارهای بود که توسط ایالات متحده آمریکا به فضا پرتاب شد. این ماهواره در ۳۱ ژانویه ۱۹۵۸ توسط موشک […]
ایسنا/اصفهان کارشناس نجوم گفت: ماهواره اکسپلورر ۱ نخستین ماهواره آمریکایی بود که با کشف کمربندهای ون آلن، عصری نوین در علم فضا آغاز کرد.
علیرضا بیات در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ماهواره اکسپلورر ۱ اولین ماهوارهای بود که توسط ایالات متحده آمریکا به فضا پرتاب شد. این ماهواره در ۳۱ ژانویه ۱۹۵۸ توسط موشک ژوپیتر C از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال به مدار زمین فرستاده شد.
وی افزود: اکسپلورر ۱ بهعنوان پاسخی به پرتاب موفق اسپوتنیک ۱ و اسپوتنیک ۲ توسط اتحاد جماهیر شوروی طراحی شد و نقطه آغازینی برای رقابت فضایی بین آمریکا و شوروی محسوب میشد.
کارشناس نجوم ادمه داد: این ماهواره علاوه بر جنبه نمادینی که داشت، نخستین کشف بزرگ علمی در عصر فضا را رقم زد، کشف کمربندهای تابشی ون آلن که از زمین در برابر ذرات باردار خورشیدی محافظت میکند.
بیات با بیان اینکه طول اکسپلورر ۱ تقریباً دو متر بود(عدد دقیق: ۲۰۳ سانتیمتر) و قطر آن حدود ۱۵.۲ سانتیمتر گفت: وزن این ماهواره در مقایسه با اسپوتنیک ۱ و اسپوتنیک ۲ بسیار کمتر بود و فقط ۱۳.۳۷ کیلوگرم وزن داشت. اکسپلورر ۱ شکلی شبیه یک استوانه کشیده داشت و منبع انرژی آن باتریهای شیمیایی بود که بخشهای الکترونیکی آن را تغذیه میکردند. سیستم مخابراتی این ماهواره شامل دو فرستنده رادیویی با فرکانسهای ۱۰۸ و ۱۰۸.۰۳ مگاهرتز بود که اطلاعات را با مرکز زمینی تبادل میکردند.
وی اظهار کرد: هدف اصلی اکسپلورر ۱ مطالعه ذرات پرانرژی و میدان مغناطیسی اطراف زمین بود. این ماهواره به چهار ابزار علمی مجهز بود: آشکارساز شمارشگر گایگر مولر برای اندازهگیری تابش کیهانی و شناسایی ذرات باردار اطراف زمین، سنسورهای دما برای اندازهگیری تغییرات دما در فضا، حسگرهای میکرو شهابسنگها برای شناسایی و تحلیل تأثیر برخورد ذرات فضایی کوچک و فرستندههای رادیویی برای ارسال دادههای علمی به زمین.
کارشناس نجوم افزود: اکسپلورر ۱ توسط موشک ژوپیتر C که نسخه اصلاحشدهای از موشکهای ردستون بود، به فضا پرتاب شد. این ماهواره در مداری بیضوی قرار گرفت که حضیض آن(نزدیکترین فاصله به زمین) ۳۵۹ کیلومتر و اوج آن(دورترین فاصله از زمین) ۲۵۱۵ کیلومتر بود. دوره تناوب آن نیز هر ۱۱۴.۸ دقیقه یک دور کامل به دور زمین میچرخید.
بیات ادامه داد: پیش از پرتاب اکسپلورر ۱، جیمز ون آلن، دانشمند فیزیک فضایی، فرضیهای ارائه کرده بود که میدان مغناطیسی زمین میتواند ذرات باردار خورشیدی را در ارتفاع بالا به دام بیندازد. برای آزمایش این فرضیه، او آشکارساز گایگر مولر را در اکسپلورر ۱ قرار داد. زمانی که این ماهواره در ارتفاع بالا حرکت کرد، دانشمندان مشاهده کردند که شمارش ذرات بهطور غیرعادی کاهش یافت. این کاهش نشان داد که در آن مناطق میدان مغناطیسی قوی وجود دارد که ذرات باردار را به دام میاندازد. این یافته منجر به کشف کمربندهای ون آلن شد که یکی از مهمترین ویژگیهای محافظتی زمین هستند.
وی با بیان اینکه کمربند تابشی ون آلن شامل دو بخش است؛ کمربند داخلی در ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کیلومتری زمین قرار دارد و بیشتر شامل پروتونهای پرانرژی است، گفت: کمربند خارجی در ارتفاع ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار کیلومتری زمین قرار گرفته و شامل الکترونهای پرانرژی است.
کارشناس نجوم افزود: مأموریت اکسپلورر ۱ تا ۲۳ می ۱۹۵۸(حدود ۴ ماه) به ارسال دادهها ادامه داد تا زمانی که باتریهای آن تمام شد. این ماهواره تا سال ۱۹۷۰ در مدار باقی ماند و در ۳۱ مارس همان سال وارد جو زمین شد و سوخت.
بیات ادامه داد: اهمیت این ماهواره برای آمریکا و جامعه علمی جهان بسیار زیاد بود. اکسپلورر ۱ نهتنها پاسخ آمریکا به برنامه اسپوتنیک شوروی بود، بلکه رقابت فضایی را وارد مرحلهای جدید کرد. کشف کمربند ون آلن نقش مهمی در مأموریتهای فضایی بعدی ایفا کرد، زیرا این کمربند میتواند بر تجهیزات فضایی و فضانوردان تأثیر بگذارد.
کارشناس نجوم اظهار کرد: مأموریت اکسپلورر ۱ مسیر توسعه برنامه فضایی آمریکا و تأسیس ناسا در سال ۱۹۵۸ را هموار کرد. با وجود طراحی ساده و وزن سبک، اکسپلورر ۱ یکی از مهمترین ماهوارههای تاریخ محسوب میشود که با کشف کمربندهای ون آلن، نخستین اکتشاف علمی بزرگ در عصر فضا را رقم زد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
زعفران یکی از ارزشمندترین ادویههای جهان است که به دلیل طعم، رنگ و خواص داروییاش، تقاضای زیادی در بازارهای داخلی و بینالمللی دارد. اما آیا میتوان این محصول ارزشمند را بدون استفاده از مواد شیمیایی و با روشهای کشاورزی ارگانیک بهعنوان جایگزینی سالمتر پرورش داد و همچنان کیفیت و بازدهی بالایی داشت؟ به گزارش ایسنا، […]
به گزارش خبرآنلاین، محققان دانشگاه لیدز این روبات را توسعه داده اند که می تواند تصاویر اولتراساوند سه بعدی با وضوح بالا از اعماق بدن انسان مانند داخل روده را بگیرد. به نقل از مهر، آنها مدعی هستند روبات مذکور با ایجاد بیوپسیهای مجازی که اسکن های غیرتهاجمی هستند و داده های تشخیصی لحظه را در […]
به گزارش خبرآنلاین، مشترهای واجد شرایط میتوانند تا ۲۲ هزار و۵۰۰ دلار برای خرید XM تخفیف بگیرند. البته برای دسترسی به این تخفیف، باید شرایط خاصی داشته باشید؛ یکی از این شرایط دسترسی به بی ام و XM مدل ۲۰۲۴ در نمایندگیهاست. ازآنجاییکه تولید و فروش این خودرو چندان زیاد نیست، نسخههای اندکی از این خودرو در […]
هفتمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، به عنوان بزرگترین رویداد تجاری ایران، فرصتی طلایی برای توسعه صادرات غیرنفتی، جذب سرمایهگذاران خارجی و گسترش همکاریهای بینالمللی فراهم میکند و شرکت های دانش بنیان برای حضور در این رویداد تا ۱۶ اردیبهشت برای ثبتنام فرصت دارند. به گزارش ایسنا، نمایشگاه ایران اکسپو به عنوان یکی از بزرگترین […]