انتشار غیر رسمی مشخصات پردازنده‌های سری N اینتل

مشخصات پردازنده‌های سری N اینتل به صورت غیررسمی منتشر شد و نشان داد که این شرکت بهبود سرعت کلاک ناچیزی را در این سری ارائه می‌دهد. به گزارش سرویس فناوری تک‌ناک، اینتل مدتی است که برندهای قدیمی خود، Celeron و Pentium را کنار گذاشته و آنها را با نام کلی «پردازنده اینتل» جایگزین کرده است. […]


مشخصات پردازنده‌های سری N اینتل به صورت غیررسمی منتشر شد و نشان داد که این شرکت بهبود سرعت کلاک ناچیزی را در این سری ارائه می‌دهد.

به گزارش سرویس فناوری تک‌ناک، اینتل مدتی است که برندهای قدیمی خود، Celeron و Pentium را کنار گذاشته و آنها را با نام کلی «پردازنده اینتل» جایگزین کرده است. این پردازنده‌ها اغلب در لپ‌تاپ‌های باریک و سبک و مینی کامپیوترها با مصرف انرژی پایین استفاده می‌شوند.

طبق اطلاعاتی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، اینتل قصد دارد نسل جدیدی از پردازنده‌های سری N را معرفی کند که بر اساس معماری Alder Lake ساخته شده‌اند. این خبر کمی ناامیدکننده است، چرا که بسیاری از کاربران انتظار داشتند که اینتل از معماری جدیدتر Arrow Lake در این پردازنده‌ها استفاده کند.

معماری Alder Lake در گذشته در پردازنده‌های سری N اینتل استفاده شده بود و نسل جدید نیز به نظر می‌رسد که بر اساس همین معماری می‌باشد. این یعنی بهبود عملکرد این پردازنده‌ها نسبت به نسل قبلی چندان چشمگیر نخواهد بود.

مشخصات غیر رسمی پردازنده‌های سری N اینتل منتشر شد

با وجود این، بیایید مشخصات فنی را بررسی کنیم. تراشه‌های جدید سری N اینتل نسبت به نسل قبلی خود، اندکی فرکانس کلاک بالاتری دارند. ساختار حافظه پنهان (حداقل برای سطح سوم حافظه پنهان یا L3) بدون تغییر مانده و برای هر پردازنده ۶ مگابایت است.

پردازنده‌های Core 3 N300 آماده‌ هستند تا عملکرد بهتری نسبت به همتایان سری N200 خود ارائه دهند، که تا حدودی به دلیل دو برابر شدن تعداد هسته‌ها است. ما از تعداد دقیق هسته‌ها اطلاع دقیقی نداریم، اما با توجه به اینکه این سری به احتمال زیاد یک نسل جدید از همان خانواده است، فرض می‌کنیم که تعداد هسته‌ها مشابه نسل قبلی باشد.

پردازنده Core i3-N305 حداکثر توان توربو ۱۵ وات دارد، بنابراین می‌توان حدس زد که پردازنده Core 3 N355 نیز ویژگی‌های مشابهی داشته باشد. اما با دو برابر شدن توان مصرفی، تنها شاهد افزایش جزئی ۱۰۰ مگاهرتزی در فرکانس کلاک هستیم.

این موضوعی جدی است. می‌توان تصور کرد که معماری Skymont اینتل در چنین سطوحی از مصرف انرژی، چه بازدهی چشمگیری خواهد داشت. متأسفانه به نظر می‌رسد محدودیت‌های بسته‌بندی و مسائل مالی، مانع پیشرفت بیشتر اینتل شده‌اند.

البته، دستگاه‌های کم‌مصرف مانند کروم‌بوک‌های سبک، سیستم‌های تعبیه‌شده، دستگاه‌های ذخیره‌سازی شبکه (NAS) و سایر سیستم‌ها، نیازی به تمام قدرت پردازشی موجود ندارند. به عبارت دیگر، استفاده از ابزار سنگین برای کارهای سبک، منطقی نیست.

مصرف‌کنندگان علاقه‌مند باید تا نمایشگاه CES 2025 منتظر بمانند تا اینتل از پردازنده‌های Core Ultra 200U/H، Core 200U/H، Core Ultra 200S non-K و به احتمال زیاد پردازنده‌های جدید سری N رونمایی کند.



Source link