نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مدارگرد قمری «لونار تریلبلیزر»(Lunar Trailblazer) ناسا قرار است چرخه آب و مکانهای استقرار یخ در ماه را کاوش کند. به گزارش ایسنا، ناسا اطلاعاتی در مورد آب و یخ در کره ماه ارائه خواهد کرد. به نقل از گجت ۳۶۰، ماموریت «لونار تریلبلیزر» ناسا قرار است بینشی بیسابقه از آب پنهان در ماه ارائه دهد. […]
مدارگرد قمری «لونار تریلبلیزر»(Lunar Trailblazer) ناسا قرار است چرخه آب و مکانهای استقرار یخ در ماه را کاوش کند.
به گزارش ایسنا، ناسا اطلاعاتی در مورد آب و یخ در کره ماه ارائه خواهد کرد.
به نقل از گجت ۳۶۰، ماموریت «لونار تریلبلیزر» ناسا قرار است بینشی بیسابقه از آب پنهان در ماه ارائه دهد.
این مدارگرد کوچک که توسط شرکت لاکهید مارتین(Lockheed Martin) در حال ساخت است، توسط آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا(JBL) مدیریت میشود و هدف آن تعیین مکان، اندازهگیری و درک آب در سطح ماه است.
این مدارگرد که سال آینده پرتاب میشود، نقشی محوری در کشف اشکال و رفتار آب در مناطقی از ماه خواهد داشت که مدتهاست نظریهپردازی شده، اما به ندرت مشاهده شده است.
نقشهبرداری از یخ و آب ماه
«لونار تریلبلیزر» با دو ابزار علمی از سطح ماه نقشهبرداری میکند و آبهای سطحی و یخهای ماه را شناسایی میکند.
ابزار «نقشهبردار ماه مواد فرّار و معدنی با وضوح بالا»(HVM3) یک طیفسنج فروسرخ پیچیده است که قادر به تشخیص آب در حالتهای مختلف است.
این ابزار با استفاده از بازتاب نور خورشید از دیوارههای دهانههای برخوردی ماه برای مشاهده مناطقی که برای میلیاردها سال تحت تأثیر نور قرار نگرفته است، میتواند به دهانههای سایهدار دائمی نگاه کند.
دومین ابزار، «نقشهبردار حرارتی قمری»(LTM) است که توسط محققان دانشگاه آکسفورد ساخته شده و توسط آژانس فضایی بریتانیا تامین مالی شده است و خواص حرارتی و مواد معدنی سطحی این مناطق را ارزیابی خواهد کرد.
این دو ابزار با هم، چشماندازی دوگانه را ارائه میدهند که نویدبخش درک ما از آب ماه خواهد بود.
تأثیر بالقوه برای اکتشافات آینده
یافتههای «لونار تریلبلیزر» از ماموریتهای قمری آینده با مکانیابی ذخایر یخی قابل دسترس ماه پشتیبانی میکند. این دانش برای کاشفان آینده که ممکن است از یخ ماه به عنوان منبعی برای تولید اکسیژن یا سوخت موشک استفاده کنند، حیاتی است.
مطالعه ترکیب یخ همچنین میتواند سرنخهایی را در مورد منشأ آب ماه که ممکن است از منابعی مانند دنبالهدارها یا فعالیتهای آتشفشانی در ماه باشد، آشکار کند.
به گفته کارشناسان، نمونههای هسته یخی ماه میتوانند رکورد تاریخی مشابهی از یخچالهای طبیعی روی زمین به دست آورند و منشأ و تاریخچه آب ماه را روشن کنند.
آماده شدن برای پرتاب
این ماموریت به عنوان بخشی از ابتکار SIMPLEx ناسا در سال ۲۰۱۹ آغاز شد و اکنون در مراحل نهایی آمادهسازی خود است.
«لونار تریلبلیزر» پس از انجام موفقیت آمیز آزمایشات محیطی و عملیاتی، به سمت ماه پرتاب خواهد شد. طراحی سبکوزن آن با وزن تنها ۲۰۰ کیلوگرم و اندازه ۳.۵ متر زمانی که به صورت کامل در مدار مقرر خود استقرار یابد، آن را برای اکتشاف ماه ایدهآل میکند.
با این ماموریت به رهبری موسسه فناوری کالیفرنیا(Caltech) و حمایت آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا(JPL) و شرکت لاکهید مارتین به زودی مرحله جدیدی در علم قمری را آغاز خواهد کرد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شرکت ZTE با انتشار پستی در اینستاگرام، گوشی نوبیا V70 Design را معرفی کرد. پیشفروش این گوشی از ۲۸ نوامبر (۸ آذر) آغاز میشود و در برخی بازارها با نام ZTE Blade V70 Design عرضه میشود. پنل پشتی نوبیا V70 Design در دو نسخهی مشکی و صورتی جنس شیشهای و در دو نسخهی نارنجی و […]
شیائومی نسخه بتای HyperOS 2 را برای بیش از ۱۰ مدل مختلف از گوشیهایش منتشر خواهد کرد. به گزارش تکناک، شیائومی اعلام کرده است که تعدادی از گوشیهای هوشمندش ازجمله سری شیائومی ۱۳ و سری ردمی K70 اکنون واجدشرایط دریافت نسخه بتای HyperOS 2 هستند. فهرست دستگاههای واجدشرایط گوشیهای واجدشرایط شیائومی برای دریافت این نسخه بتای عبارتاند از: شیائومی […]
ظاهراً واتساپ تصمیم گرفته تا «نشانگر تایپ کردن» را در این پیامرسان تغییر دهد. اگر دقت کرده باشید، نشانگر تایپ در پیامرسان واتساپ در بالای صفحه و در کنار اسم گروه یا فردی که با آن گفتوگو میکردید نشان داده میشد. Artem Russakovskii حالا تیم توسعهدهندهی واتساپ تصمیم گرفته تا نشانگر گفتوگو را با روشی […]
دروازه کوانتومی ساخت پژوهشگران ژاپنی میتواند برای افزایش وفاداری دروازههای کوانتومی سودمند باشد. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز محاسبات کوانتومی ریکن»(RQC) و شرکت «توشیبا»(Toshiba) موفق به ساخت یک دروازه کوانتومی جدید شدند. این دروازه کوانتومی بر فناوری «کوپلر دو ترانسمون»(DTC) مبتنی است که از نظر تئوری میتواند وفاداری دروازههای کوانتومی را به طور قابل توجهی […]