پروتکل کوانتومی چین رمزگشایی از آینده امنیت سایبری است

دانشمندان چینی در تلاش برای ایجاد یک پروتکل ارتباطی هستند که می‌تواند به محافظت از روش‌های رمزنگاری سنتی در برابر حملات رایانه‌های کوانتومی کمک کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، دانشمندان چینی اخیراً در یک رویداد داخلی در سوئد، پیش‌نویس سندی را ارائه کردند که تلاش‌های آن‌ها برای ایجاد یک پروتکل ارتباطی […]


دانشمندان چینی در تلاش برای ایجاد یک پروتکل ارتباطی هستند که می‌تواند به محافظت از روش‌های رمزنگاری سنتی در برابر حملات رایانه‌های کوانتومی کمک کند.

به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، دانشمندان چینی اخیراً در یک رویداد داخلی در سوئد، پیش‌نویس سندی را ارائه کردند که تلاش‌های آن‌ها برای ایجاد یک پروتکل ارتباطی «کوانتومی‌امن» را نشان می‌دهد. پس از آماده شدن، این پروتکل به آژانس‌ها و دولت‌ها در سراسر جهان کمک می‌کند تا از خود در برابر حملات احتمالی از سوی دشمنانی که می‌خواهند از رایانه‌های کوانتومی برای شکستن روش‌های رمزنگاری ارتباطات سنتی استفاده کنند، دفاع کنند.

خبرگزاری دولتی چین، شین‌هوا، گزارش داد که پیش‌نویس طراحی ارائه شده در این رویداد به اتفاق آرا توسط همه شرکت‌کنندگان تصویب شد. طبق این گزارش، این امر منجر خواهد شد که دانشمندان چینی رهبری ابتکار جهانی برای توسعه پروتکل «کوانتومی‌امن» را بر عهده بگیرند. طبق گزارش South China Morning Post (SCMP)، ژانگ لولو – یکی از اعضای هیئت چینی که در این رویداد در سوئد حضور داشت – اظهار داشت که پیشنهادی که توسط آن‌ها ارائه شده است، با هدف ارائه راهنمایی برای “مهاجرت شبکه‌های ارتباطی جهانی به رمزنگاری پساکوانتومی” است. این پروتکل، به عبارت ساده‌تر، با هدف اطمینان از امنیت کافی برای شبکه‌های ارتباطی در جهانی که فناوری کوانتومی در مقیاس وسیعی استفاده می‌شود، طراحی شده است.

هدف از این رویکرد پیش‌گیرانه، اطمینان از حفظ امنیت داده‌ها در سراسر جهان است. ژانگ همچنین دبیرکل اتحادیه WAPI (زیرساخت احراز هویت و حریم خصوصی شبکه‌های بی‌سیم) چین است که اولین و بزرگترین گروه صنعتی کشور متمرکز بر امنیت شبکه است. اگرچه هنوز استفاده گسترده از رایانه‌های کوانتومی در سطح جهانی صورت نگرفته است، اما احتمال استفاده از این فناوری پیشرفته برای شکستن سیستم‌های رمزنگاری رایج امروز وجود دارد.

کارشناسان نگران هستند که رایانه‌های کوانتومی آینده – یعنی رایانه‌های تکامل‌یافته‌تر – بتوانند برای هک کردن و سرقت داده‌های رمزنگاری شده استفاده شوند. هنگامی که این داده‌ها به دست دشمنان بیفتد، می‌توان از آن‌ها برای اهداف مختلف استفاده کرد. بنابراین، کارشناسان در تلاشند تا یک سیستم کوانتومی‌امن توسعه دهند که بتواند در برابر حملاتی که ممکن است در آینده رخ دهد، مقاومت کند و آن‌ها را دفع کند.

اوایل این ماه، موسسه ملی استانداردها و فناوری رمزنگاری (NIST) سه استاندارد الگوریتم رمزنگاری پساکوانتومی را منتشر کرد که برای مقاومت در برابر حملات سایبری از رایانه‌های کوانتومی ساخته شده‌اند. NIST وزارت بازرگانی ایالات متحده اعلام کرد که این استانداردها می‌توانند برای “امن کردن طیف گسترده‌ای از اطلاعات الکترونیکی، از ایمیل‌های محرمانه گرفته تا تراکنش‌های تجارت الکترونیک که اقتصاد مدرن را پیش می‌برند” استفاده شوند.

طبق اعلامیه NIST، این الگوریتم‌ها برای استفاده فوری آماده بودند. این استانداردها – حاوی کد کامپیوتری الگوریتم‌های رمزنگاری، دستورالعمل‌هایی برای نحوه پیاده‌سازی آن‌ها و کاربردهای مورد نظر آن‌ها – نتیجه یک تلاش هشت ساله مدیریت شده توسط NIST است. لوری ای. لوکاسیو، معاون وزیر بازرگانی برای استانداردها و فناوری و مدیر NIST، گفت: «فناوری رایانه کوانتومی می‌تواند به نیرویی برای حل بسیاری از مشکلات لاینحل جامعه تبدیل شود و استانداردهای جدید نشان‌دهنده تعهد NIST برای اطمینان از اینکه همزمان امنیت ما را مختل نخواهد کرد است. این استانداردهای نهایی سنگ بنای تلاش‌های NIST برای حفظ اطلاعات الکترونیکی محرمانه ما هستند.

برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار فناوری رسانه تکنا مراجعه کنید.



Source link