لپ‌تاپ‌های بعدی اینتل دوباره به رم جداگانه مجهز می‌شوند؛ حافظه یکپارچه لونارلیک یک اشتباه مالی بود

بنابر گزارش ورج، شرکت اینتل در تصمیمی جدید، رویکرد خود نسبت به طراحی پردازنده و کارت‌ گرافیک‌های آینده‌‌اش را تغییر داده است. این رویکرد جدید که در جریان گزارش درآمد سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۴ اعلام شد، نشان از یک بازنگری اساسی در استراتژی تیم آبی دارد. یکی از مهم‌ترین و جدیدترین تصمیمات اینتل، جداسازی رم […]


بنابر گزارش ورج، شرکت اینتل در تصمیمی جدید، رویکرد خود نسبت به طراحی پردازنده و کارت‌ گرافیک‌های آینده‌‌اش را تغییر داده است. این رویکرد جدید که در جریان گزارش درآمد سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۴ اعلام شد، نشان از یک بازنگری اساسی در استراتژی تیم آبی دارد.

یکی از مهم‌ترین و جدیدترین تصمیمات اینتل، جداسازی رم از پردازنده‌های نسل آینده‌ی این شرکت در لپ‌تاپ‌ها محسوب می‌شود. پس از آزمایش طرح موفقیت‌آمیز اما پرهزینه‌ی یکپارچه‌سازی رم در پردازنده اینتل نسل Lunar Lake، اینتل تصمیم گرفت که دیگر رویکرد یادشده را ادامه ندهد. دلایل تصمیم اینتل را می‌توان در هزینه‌ی بالای تولید، وابستگی به تأمین‌کنندگان خارجی مخصوصاً به TSMC و پیچیدگی طراحی این نسل از پردازنده‌ها جست‌وجو کرد.

به گفته‌ی پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، طرح حافظه‌ی یکپارچه در نسل Lunar Lake اگرچه مزایایی مانند کاهش ۴۰ درصدی مصرف انرژی را به‌همراه داشت، اما به‌طور کلی برای اینتل یک اشتباه مالی محسوب می‌شود. ازآنجاکه طرح مذکور نتوانست به هدف اولیه‌ی خود یعنی کاهش هزینه‌های تولید دست یابد، اینتل تصمیم گرفت به طراحی سنتی قراردادن رم در خارج از پردازنده بازگردد.

پردازنده لپ تاپ اینتل Intel از نمای نزدیک

Intel

در کنار تغییر مذکور، شایعاتی درباره‌ی توقف تولید کارت‌ گرافیک مجزای اینتل نیز شنیده می‌شود. گلسینگر اعلام کرد که اینتل قصد دارد تمرکز خود را روی واحدهای پردازش گرافیکی یکپارچه در پردازنده‌ها قرار دهد. به گفته‌ی او، پیشرفت‌های اخیر در زمینه‌ی توسعه‌ی واحدهای گرافیکی یکپارچه، نیاز به کارت‌ گرافیک مجزا را کاهش داده است.

جدیدترین تصمیم اینتل می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. یکی از این دلایل، رقابت شدید در بازار کارت‌های گرافیک است که ورود به آن برای اینتل بسیار دشوار خواهد بود. از سوی دیگر، تولید کارت‌های گرافیک مجزا نیاز به سرمایه‌گذاری هنگفتی دارد که برای شرایط فعلی اینتل، توجیه اقتصادی ندارد.

باتوجه‌به تغییرات یادشده، آینده‌ی محصولات اینتل با ابهاماتی همراه می‌شود. از یک سو، بازگشت به طراحی سنتی حافظه می‌تواند به کاهش هزینه‌های تولید و افزایش اطمینان نسبت به عملکرد محصولات اینتل منجر شود؛ از سوی دیگر، توقف تولید کارت‌های گرافیک مجزا می‌تواند سهم بازار اینتل در این بخش را کاهش دهد. در نهایت، باید منتظر ماند و دید که تغییرات مذکور چه تأثیری بر بازار پردازنده‌ها و کارت‌های گرافیک خواهد داشت.



Source link