نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اتریوم به عنوان دومین بلاکچین بزرگ ارزهای دیجیتال، بستری برای توسعه برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است. یکی از موضوعات مهمی که کاربران و توسعهدهندگان اتریوم با آن مواجه هستند، کارمزد تراکنشهای شبکه است. این کارمزدها که با عنوان گس فی “Gas Fees” شناخته میشوند، هزینه مورد نیاز برای جبران انرژی محاسباتی پردازش تراکنشها و […]
اتریوم به عنوان دومین بلاکچین بزرگ ارزهای دیجیتال، بستری برای توسعه برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است. یکی از موضوعات مهمی که کاربران و توسعهدهندگان اتریوم با آن مواجه هستند، کارمزد تراکنشهای شبکه است. این کارمزدها که با عنوان گس فی “Gas Fees” شناخته میشوند، هزینه مورد نیاز برای جبران انرژی محاسباتی پردازش تراکنشها و اجرای قراردادهای هوشمند هستند. مقدار کارمزد شبکه اتریوم به عواملی مانند شلوغی شبکه و پیچیدگی محاسباتی تراکنش بستگی دارد؛ البته قیمت اتریوم هم در مقدار دلاری کارمزد تاثیر دارد. در این مقاله میخواهیم ببینیم گس اتریوم چیست، کارمزد شبکه اتریوم چقدر است، چطور محاسبه میشود و در انتها راههای کاهش کارمزد شبکه اتریوم را معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
گس فی (Gas Fee) در شبکه اتریوم، هزینهای است که بابت پردازش و تایید تراکنشها یا اجرای قراردادهای هوشمند از کاربران دریافت و به ولیدیتورهای (نودهایی که عملیات را انجام میدهند) شبکه پرداخت میشود. در واقع گس، مقدار توان محاسباتی مورد نیاز برای اجرای عملیات در شبکه را اندازهگیری میکند. هرچه عملیات پیچیدهتر باشد، گس مورد نیاز بیشتر است. برای اندازهگیری گس از واحدی به نام گیگا وی (Giga Wie) یا جیوی (gwei) استفاده میشود. شبیه به «سِنت» که کوچترین واحد «دلار» است، Wei کوچکترین واحد شمارش اتر (ETH) و معادل ۱۰ به توان ۱۸- اتر (۰.۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۱) است. گس فی اتریوم در قالب توکن بومی شبکه یعنی اتر (ETH) پرداخت میشود. استفاده از واحد جیوی تعیین کارمزد گس را آسانتر میکند؛ زیرا به جای اینکه بگوییم کارمزد گس ۰.۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۱ اتر است، میتوانیم بهراحتی بگوییم هزینه تراکنش ۱ جیوی است.
بعد از معرفی پروپزال EIP-15159 در هاردفورک لندن اتریوم، ساختار محاسبه کارمزد شبکه اتریوم تغییر کرد. در حال حاضر فرمول محاسبه کارمزد تراکنشهای اتریوم شامل فاکتورهای زیر میشود:
هزینه گس= گس لیمیت * (کارمزد پایه + کارمزد اولویت)
فرض کنید برای انتقال ۲ واحد اتر به ۲ واحد گس نیاز است، شبکه کارمزد پایه را ۱۱ جیوی تعیین کرده است و کارمزد اولویت را ۳ جیوی در نظر گرفتهایم. با توجه به فرمول بالا کارمزد تراکنش انتقال اتر برابر است:
۲۸=(۳+۱۱)*۲
بنابراین در این تراکنش علاوه بر ۲ اتر باید ۲۸ جیوی هم بابت کارمزد پرداخت کنیم که معادل ۲.۰۰۰۰۰۰۲۸ اتر میشود. حالا میتوانیم با استفاده از قیمت دلاری اتریوم، مقدار کارمزد نهایی را محاسبه کنیم.
قیمت گس اتریوم وابسته به میزان عرضه، تقاضا و ظرفیت شبکه در زمان انجام معامله است. زمانی که ازدحام شبکه بالا باشد، قیمت گس به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکند و بالعکس هنگامی که شبکه خلوتتر باشد، قیمت گس هم کمتر میشود.
پردازش تراکنشهای پیچیدهتر، ازجمله تراکنشهایی که شامل تعامل با قراردادهای هوشمند میشوند، به توان پردازشی ( گس) بیشتری نیاز دارند و در نتیجه مشمول کارمزدهای بالاتری میشوند.
استفاده از گس در اکوسیستم اتریوم دلایل مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
در اکسپلوررهای اتریوم علاوهبر رصد تراکنشها و مشاهده دادههای آنچین تراکنشها میتوان از ابزارهای محاسبه کارمزد گس فی هم استفاده کرد. اتراسکن یکی از معروفترین مرورگرهای اتریوم است و ابزاری به نام ردیاب گس (Gas Tracker) را ارائه میدهد. با استفاده از این ردیاب میتوانید کمترین، بیشترین و میانگین قیمت گس را برای فعالیتهای مختلف در شبکه مانند سواپ، فروش NFTها، پلزدن دارایی و استقراض تخمین بزنید. همچنین نقشه گرمایی گس پرایس نشان میدهد که در چه ساعاتی از روزهای هفته گس شبکه کمتر است. میتوانید بر اساس این نقشه زمان مناسبی برای انجام تراکنشهای مقرونبهصرفه بیابید. در صورت تمایل میتوانید از جایگزینهای اتر اسکن هم برای محاسبه کارمزد تراکنش اتریوم استفاده کنید:
شبکه اتریوم یکی از محبوبترین زنجیرههای بلاکچینی است و کاربران بسیاری در این اکوسیستم از دپها و قراردادهای هوشمند استفاده میکند. یکی از مهمترین سوالاتی که برای کاربران وجود دارد این است که کارمزد شبکه اتریوم چقدر است و چطور محاسبه میشود. قیمت گس اتریوم متغیر است و در هر لحظه بر اساس شلوغی شبکه تغییر کند. در زمانهای اوج ترافیک شبکه، قیمت گس معمولاً بیشتر میشود. نوع تراکنشها نیز بر میزان کارمزد شبکه اثر میگذارند؛ زیرا هرچه محاسبات تراکنش پیچیدهتر باشد به توان محاسباتی بیشتری نیاز دارد. نوسانات قیمت اتریوم نیز میتواند تأثیر قابلتوجهی بر هزینه نهایی تراکنشها داشته باشد. کاربران اکوسیستم اتریوم با درک دقیق پارامترهای موثر بر کارمزدها و استفاده از راهکارهای مناسب میتوانند تراکنشهای مقرونبهصرفهتری را انجام دهند.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
نتایج بررسی دوربین گوشی آیفون ۱۶ پایه در بنچمارک DXOMARK منتشر شده و این گوشی در رتبهی ۲۰ قرار گرفته است. پیشاز این، آیفون ۱۶ پرو مکس در همین آزمون موفق شد تا رتبهی کلی چهار و رتبهی اول ضبط ویدئو را به خود اختصاص دهد. DXOMARK میگوید که هرچند دوربین آیفون ۱۶ معمولی ازنظر […]
ناتینگ فون ۳ در بنچمارک گیکبنچ با پردازنده اسنپدراگون 7s نسل ۳ مشاهده شده است. این یعنی گوشی مذکور محصولی میانرده خواهد بود. به گزارش تکناک، شرکت ناتینگ در سال جاری از عرضه گوشیهای پرچمدار خود صرفنظر کرد و آخرین مدل پیشرفته این برند، یعنی ناتینگ فون ۲، در سال ۲۰۲۳ معرفی شد. اکنون جانشین […]
دراپهای NFT چیست و چرا جذاب هستند؟ دراپهای NFT به عرضه محدود، ویژه و زماندار آثار دیجیتالی توسط هنرمندان گفته میشود. در این رویدادها، NFTهای خاص در قالب مجموعههایی با قوانین مشخص (مثل محدودیت تعداد یا زمان خرید) منتشر میشوند و خریداران میتوانند در مدتزمان معین برای خرید اقدام کنند. دراپها معمولاً به دلیل کمیاب […]
دادستانهای کرهجنوبی به جرم دستکاری در بازار سرمایه خواستار محکومیت جِی وای لی، مدیرعامل سامسونگ، به پنج سال زندان شدهاند. به گزارش تکناک، در جلسه دادگاه تجدیدنظر که روز دوشنبه برگزار شد، دادستانهای کرهجنوبی برای جِی وای لی، مدیرعامل سامسونگ الکترونیکس، درخواست حکم پنج سال زندان و پرداخت ۵۰۰ میلیون وون کرهای (معادل ۳۷۵ هزار […]