کامپیوترهای ابری اپل از سال آینده به تراشه M4 بهره‌مند می‌شوند

اپل قصد دارد از سال آینده کامپیوترهای ابری خود را به تراشه M4 مجهز کند تا خدمات هوش مصنوعی پیشرفته‌تری ارائه دهد. به گزارش تک‌ناک، اپل قصد دارد از سال آینده، کامپیوترهای ابری خود که برای پردازش درخواست‌های هوش مصنوعی استفاده می‌شوند، به تراشه جدید M4 مجهز کند. این ارتقا به بهبود عملکرد هوش مصنوعی […]


اپل قصد دارد از سال آینده کامپیوترهای ابری خود را به تراشه M4 مجهز کند تا خدمات هوش مصنوعی پیشرفته‌تری ارائه دهد.

به گزارش تک‌ناک، اپل قصد دارد از سال آینده، کامپیوترهای ابری خود که برای پردازش درخواست‌های هوش مصنوعی استفاده می‌شوند، به تراشه جدید M4 مجهز کند. این ارتقا به بهبود عملکرد هوش مصنوعی و افزایش سرعت پردازش این کامپیوترها کمک خواهد کرد.

9to5mac می‌نویسد که اپل در‌حال‌حاضر از تراشه M2 Ultra در کامپیوترهای ابری خود استفاده می‌کند که به‌صورت خصوصی درخواست‌های هوش مصنوعی را در فضای ابری پردازش می‌کنند. بااین‌حال، به نظر می‌رسد اپل از سال آینده قصد دارد از تراشه M4 برای بهبود این سیستم‌ها بهره گیرد.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که کوپرتینویی‌ها مذاکراتی با شرکت تایوانی فاکسکان (Foxconn) آغاز کرده است تا سرورهای جدید هوش مصنوعی خود را در این کشور بسازد. بر‌اساس گزارش Nikkei Asia، اپل تایوان را به‌دلیل بهره‌مندی از نیروی انسانی متخصص و منابع تحقیق و توسعه که در خدمت انویدیا، یکی از مشتریان اصلی فاکسکان، انتخاب کرده است.

در ساختار هوش مصنوعی اپل، پردازش‌ها به‌صورت ترکیبی هم در دستگاه و هم به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. زمانی که مدل‌های زبانی داخلی دستگاه‌ها پاسخ‌گو نباشند، از سیستم Private Cloud Compute یا PCC برای پردازش درخواست‌ها استفاده می‌شود.

این ماژول‌ها با رمزگذاری سرتاسری درخواست‌ها را به‌گونه‌ای پردازش می‌کنند که اطلاعات شخصی کاربران محفوظ بماند و تنها کاربر می‌تواند به داده‌های خود دسترسی داشته باشد؛ حتی اپل نیز به این اطلاعات دسترسی ندارد. این سیستم با سیلیکون اختصاصی اپل و سیستم‌عاملی مقاوم برای حفظ حریم خصوصی ساخته و به‌عنوان پیشرفته‌ترین معماری امنیتی در پردازش ابری هوش مصنوعی معرفی شده است.

9to5Mac در اوایل سال ۲۰۲۳ به وجود ماژول‌های PCC در اپل پی برده بود. اگرچه بیشتر این ماژول‌ها با تراشه M2 Ultra کار می‌کنند، اپل از برخی تراشه‌های M1 نیز برای انجام وظایف سبک‌تر استفاده می‌کند. نکته جالب این است که طبق گزارش‌های جدید، ماژول‌های PCC که قرار است سال آینده ساخته شوند، به‌جای M2 Ultra به تراشه M4 مجهز خواهند شد که سال جاری معرفی شده است.

تراشه های M4 اپل

با توجه به اینکه تراشه‌های سری M4 از قابلیت‌های برجسته‌ای برای پردازش وظایف AI برخوردارند، این تصمیم اپل جای تعجب ندارد. درواقع، اپل قصد دارد با استفاده از تراشه‌های قدرتمند M4، پردازش‌های Apple Intelligence را بهبود ببخشد و تجربه کاربری بهتری فراهم کند. وبلاگ امنیتی اپل نیز جزئیات بیشتری درباره عملکرد Private Cloud Compute ارائه کرده که خواندن آن برای علاقه‌مندان به مباحث امنیتی و حریم خصوصی توصیه می‌شود.

در‌حالی‌که هنوز اطلاعات دقیقی از نوع تراشه M4 که در ماژول‌های جدید PCC به کار گرفته خواهد شد، منتشر نشده است، احتمالاً اپل از تراشه جدید معرفی‌نشده M4 Ultra در این ماژول‌ها استفاده کند. شایان ذکر است که اپل پس از معرفی M4 در اوایل سال جاری، اخیراً نسخه‌های M4 Pro و M4 Max را رونمایی کرده است.



منبع: تکنک