نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دنیای علم و فناوری امروز ۱۷ آبان شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است. به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار میپردازیم. معامله برد-برد ماسک و ترامپ! پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست […]
دنیای علم و فناوری امروز ۱۷ آبان شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.
به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار میپردازیم.
معامله برد-برد ماسک و ترامپ!
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را شاید بتوان بهترین سرمایهگذاری ثروتمندترین فرد جهان لقب داد. حمایت تمام قد ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد حال حاضر جهان و موسس و مدیرعامل چندین شرکت از پیشروترین شرکتهای فناوری کنونی دنیا از دونالد ترامپ که حالا رئیس جمهور جدید آمریکا لقب گرفته، با کارهایی نظیر قرعهکشی روزانه یک میلیون دلار میان امضاکنندگان یک طومار هواداری از ترامپ، قطعا با اهداف مشخصی صورت گرفته که رویاهای ماسک را پشتیبانی میکند. بسیاری بر این باورند که این حمایت ایلان ماسک از دونالد ترامپ با تمام قوا، میتواند موفقترین و هوشمندانهترین سرمایهگذاری وی در تمام طول عمرش لقب بگیرد.
اولین پیام «هدهد» ارسال شد
ماهواره هدهد بعد از دو روز تزریق به مدار اولین پیام رسمی خود را مخابره کرد. دکتر حسین شهرابی مدیر عامل شرکت دانش بنیان فضایی از دریافت اولین پیام رسمی ماهواره هدهد خبر داد. وی افزود: امروز ماهواره هدهد اولین پیام کوتاه مخابراتی خود با عنوان «نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِیبٌ» را منتشر کرد.
بهبود حافظه با واقعیت مجازی و تحریک عمقی مغز
حافظه فضایی نوعی از حافظه است که به افراد کمک میکند تا به یاد بیاورند که کلید ماشین را کجا گذاشتهاند. این رویکرد پتانسیل زیادی برای درمان زوال شناختی ناشی از بیماری یا آسیب بدون دارو یا جراحی دارد. افزایش سن میتواند توانایی ما برای پیمایش با استفاده از حافظه فضایی که شکلی از حافظه است که مسئول ثبت و بازیابی اطلاعات مورد نیاز برای به خاطر سپردن مکان اشیاء در محیط است را کاهش دهد. اختلالات عصبی، مانند زوال عقل، به طور مشابه میتواند باعث بدتر شدن این توانایی شوند. در یک مطالعه جدید، محققان دو آزمایشگاه در موسسه فناوری فدرال سوئیس نیروهای خود را تحت ترکیبی از تحریک عمیق غیرتهاجمی مغز در بخشی از مغز که مسئول حافظه فضایی است همراه با واقعیت مجازی (VR) برای بهبود مسیریابی قرار دادند.
موتور هواپیمای مافوق صوت ناسا برای اولین بار روشن شد
ناسا برای اولین بار موتور هواپیمای مافوق صوت خود را روشن کرد تا آزمایشها را روی آن آغاز کند. ماموریت «کوئست»(Quesst) ناسا یک نقطه عطف بزرگ را با آغاز آزمایش روی موتور هواپیمای مافوق صوت «X-۵۹» رقم زد. آزمایشهای موتور که از ۳۰ اکتبر آغاز شدهاند، به گروه X-59 امکان میدهند تا بررسی کند که سیستمهای هواپیما با یکدیگر همکاری دارند و در عین حال، نیروی موتور خود را تامین میکنند. در آزمایشهای پیشین، X-59 از منابع بیرونی برای تامین انرژی استفاده میکرد. آزمایشهای موتور، زمینه را برای مرحله بعدی پیشرفت هواپیمای آزمایشی به سمت پرواز فراهم میکنند.
چاپ ۳ بُعدی سریع بافتهای انسانی از مغز تا استخوان، ممکن شد
محققان یک چاپگر زیستی سه بعدی پرسرعت برای چاپ دقیق بافتهای انسانی طراحی کردهاند. این چاپگر زیستی پیشرفته قادر به ساخت مجموعهای از بافتها از جمله بافت نرم مغز و مواد سختتر مانند غضروف و استخوان است. این پیشرفت توسط مهندسان زیست پزشکی از دانشگاه ملبورن حاصل شده است. فناوری چاپ زیستی سه بعدی پیشرفته محققان قرار است حوزه پزشکی احیا کننده را متحول کند. چاپگر زیستی جدید از امواج صوتی تولید شده توسط حبابهای ارتعاشی برای دستکاری و مرتب کردن سلولها استفاده میکند و امکان ایجاد ساختارهای بافت سه بعدی پیچیده را فراهم میکند. این روش چارچوب ضروری برای ایجاد سلولها را برای تمایز یافتن و بلوغ آنها و تبدیل شدن به بافتهای پیچیده انسانی فراهم میکند.
اعلام زمان پرتاب ششمین پرتاب موشک «استارشیپ»
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) در کمتر از دو هفته آینده برای ششمین بار پرواز خواهد کرد. شرکت متعلق به «ایلان ماسک»(Elon Musk) دیروز ششم نوامبر اعلام کرد که ۱۸ نوامبر را برای پرواز آزمایشی بعدی استارشیپ هدف قرار داده است تا آن را از پایگاه پرتاب «استاربیس»(Starbase) خود در جنوب تگزاس به پرواز درآورد. اسپیسایکس در بهروزرسانی ماموریت نوشت: پنجره پرتاب ۳۰ دقیقهای در ساعت پنج بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی باز خواهد شد.
«اوپنایآی» دامنه Chat.com را خرید
شرکت «اوپنایآی»(OpenAI) با خرید دامنهChat.com ، آن را به مجموعه نامهای پرمخاطب خود اضافه کرد. از صبح روز ششم نوامبر، Chat.com به چتبات هوش مصنوعی «چتجیپیتی»(ChatGPT) شرکت اوپنایآی تغییر مسیر داده است. یک سخنگوی اوپنایآی، این خرید را از طریق ایمیل تأیید کرد. اوپنایآی از بیان مبلغ پرداختی برای Chat.com خودداری کرد.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر طرفدار کتابها و فیلمهای علمی تخیلی باشید بیشک با چیزهایی همچون ارتباطات مرموز آشنا شدهاید. همه ما فکر میکنیم اگر چنین تکنولوژیهایی واقعی باشند بسیار هیجانانگیز خواهند بود و جالب اینکه گاهی اوقات دنیای واقعی همین ویژگیهای علمی تخیلی را جدی گرفته و ایدههای مطرح شده را به واقعیت بدل […]
به گزارش The Information، اپل قصد دارد سال آینده درگاه سیم کارت را در آیفونهای عرضهشده در برخی از کشورها حذف کند. این گزارش روی آیفون ۱۷ ایر که ظاهراً طراحی بسیار باریکی خواهد داشت، تمرکز دارد. درهرصورت گزارش منتشرشده به کشور خاصی اشاره نمیکند. در ایالات متحده، تمام مدلهای آیفون ۱۴ تا آیفون ۱۶ […]
مدیاتک تراشه دیمنسیتی ۸۳۵۰ را برای استفاده در دستگاههای میانرده بازیمحور معرفی کرد. این تراشه قرار است در سری جدید گوشیهای هوشمند اوپو رینو به کار رود. به گزارش تکناک، مدیاتک پردازنده جدید خود با نام دیمنسیتی ۸۳۵۰ را رونمایی کرد. این چیپست که بهعنوان جانشین دیمنسیتی ۸۳۰۰ شناخته میشود، با تمرکز بر بهبود عملکرد […]
دانشمندان کشف مهمی در مورد دلیل بروز بسیاری از بیماریها در ساعات اولیه صبح داشتهاند. آنها دریافتهاند که ساعت داخلی بدن ما، که مسئول تنظیم چرخه خواب و بیداری است، همچنین در نحوه پاسخ بدن به کمبود اکسیژن نقش مهمی ایفا میکند. به گزارش سرویس اخبار پزشکی و سلامت تکنا، بدن ما دارای یک ساعت […]