شبیه‌ترین ربات چینی به انسان را ببینید/ بازیابی بینایی نابینایان با سلول‌های بنیادی

دنیای علم و فناوری امروز شنبه هجدهم آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم. به گزارش ایسنا، جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت. برای مطالعه نسخه […]



دنیای علم و فناوری امروز شنبه هجدهم آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم.

به گزارش ایسنا، جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

ابتدا مرغ بوده یا تخم مرغ؟ دانشمندان پاسخ دادند

یک تقسیم سلولی مشابه تقسیم سلولی جنین حیوانات در یک ارگانیسم تک سلولی ماقبل تاریخ مشاهده شده است که نشان می‌دهد ممکن است رشد جنینی قبل از تکامل حیوانات روی داده باشد.

بازگرداندن بینایی با سلول‌های بنیادی برای اولین بار در جهان

سه فرد مبتلا به اختلال بینایی عمیق که پیوند سلول‌های بنیادی بر روی آنها انجام گرفت، بهبود چشمگیری در بینایی خود شاهد بودند. این بهبودی بیش از یک سال ادامه داشت و پیشرفت قابل توجهی در زمینه بازیابی بینایی افراد نابینا بود.

فناوری‌هایی که به جای باتری از بدن انسان انرژی می‌گیرند

گروهی از پژوهشگران آمریکایی از بدن انسان برای تامین انرژی فناوری‌های پوشیدنی استفاده کرده‌اند تا مانع اصلی باتری‌های معمولی را برطرف کنند.

آمدن ترامپ چه تاثیری بر هوش مصنوعی خواهد گذاشت؟

دونالد ترامپ در طول مبارزات خود در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، وعده‌های متعددی داد که می‌تواند دانشمندان و سیاست‌های علمی را تحت تاثیر قرار دهد. اما آیا این وعده‌ها با رئیس جمهور شدن او، اجرایی خواهند شد؟

یک دانشمند سرطانش را با ویروس‌های پرورش‌یافته توسط خودش درمان کرد

یک دانشمند ویروس‌شناس پس از به کار بردن ویروس‌های پرورش‌یافته در آزمایشگاه خود گفت که خوددرمانی تاثیر داشته و تجربه مثبتی بوده است، اما دانشمندان هشدار داده‌اند که دیگران نباید چنین کاری را امتحان کنند.

مریخ‌نورد چین کشف کرد؛ مریخ ۳.۵ میلیارد سال قبل میزبان یک اقیانوس بزرگ بوده است

بر اساس آخرین یافته‌ها، نزدیک به ۳.۵ میلیارد سال پیش، اقیانوسی از آب در مریخ وجود داشته است. مریخ‌نورد ژورونگ چین به طور تصادفی به شواهدی از یک خط ساحلی باستانی در سیاره سرخ دست یافته است.

رونمایی چین از شبیه‌ترین ربات به انسان

شرکت چینی ایکس‌پنگ(XPENG) از ربات انسان‌نمای خود موسوم به آیرن(Iron) که با ۶۰ مفصل برای تقلید حرکات انسان ساخته شده است، رونمایی کرد.

آغاز «هفته ترویج علم» با هدف صلح و توسعه پایدار برای شهروندان کره زمین

تجربه جهانی نشان داده است که علم می‌تواند مرزهای سیاسی و فرهنگی کشورها را در هم بشکند و با قرار دادن شهروندان جهانی در کنار یکدیگر، صلح و توسعه پایدار مناطق را برای بشریت به ارمغان آورد، از این رو هر ساله مراسمی برای ترویج علم برگزار می‌شود و در ایران رویداد هفته ترویج علم، در آستانه «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» (۱۰ نوامبر ۲۰۲۴؛ ۲۰ آبان ۱۴۰۳) از امروز شنبه ۱۹ آبان‌ تا پنج‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

کاهش حساسیت دندان‌ها با خمیر دندان‌های حاوی مواد نانوساختار

محققان یکی از تیم‌های استارت‌آپی به فرمولاسیون تولید خمیردندان‌هایی برای کاهش حساسیت دندان مبتنی بر نانوهیدروکسی آپاتیت دست یافتند.

یک سیارک تنها چند ساعت پس از شناسایی به زمین برخورد کرد

ماه گذشته، یک سیارک تنها چند ساعت پس از شناسایی با جو زمین برخورد کرد و به نوعی توانست سیستم‌های نظارت بر برخورد را در طول نزدیک شدنش به سیاره ما دور بزند. با این حال، این جرم فضایی فقط سه فوت(یک متر) قطر داشت و تهدید بسیار کمی برای هر چیزی روی سطح زمین به حساب می‌آمد.

نقش سازنده علم در سایه «صلح و همزیستی» است نه جنگ‌ و تخریب !

رئیس انجمن ترویج علم با بیان اینکه علم نه تنها ابزار پیشرفت، بلکه پلی برای صلح و همزیستی مسالمت آمیز است، گفت: علم و فناوری زمانی می‌توانند نقش سازنده‌ای ایفا کنند که در خدمت انسانیت، صلح و همزیستی قرار گیرند نه برای جنگ و تخریب.

تلاش برای تعیین شاخص‌های علم در مرکز آمار

رئیس مرکز آمار ایران از اساتید برای تعیین شاخص‌های دقیق برای علم دعوت کرد.

یک دهه جهانی برای توسعه پایدار در سایه علوم

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه در بازه زمانی ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۵ دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار نامگذاری شده است، گفت: این دهه به دنبال ارتقای نقش علم در پیگیری اهداف توسعه پایدار و تلاش برای آینده‌ای امن‌تر و مرفه‌تر برای همه است.

مانور جدید کپسول «دراگون» در فضا انجام شد

کپسول «دراگون» دیروز هشتم نوامبر یک مانور تقویت مداری را برای تثبیت مسیر ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار پایین زمین انجام داد.

حمایت ارزی یک میلیون دلاری از تحقیقات علوم انسانی

رئیس مؤسسه حامی علوم انسانی گفت: این مؤسسه تاکنون مبلغ یک میلیون دلار حمایت ارزی و ۵ میلیارد تومان حمایت ریالی از تحقیقات حوزه علوم انسانی داشته است.

بررسی رخدادهای لرزه‌ای در هفته گذشته؛ آرادان با زلزله ۴.۷ و بردسیر با زلزله ۴.۳ لرزیدند

هفته گذشته بردسیر استان کرمان با زلزله ۴.۳ و آرادان استان سمنان با زلزله‌ای به بزرگای ۴.۷ لرزیدند و کدکن استان خراسان رضوی نیز زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ را تجربه کرد.

افزایش استحکام و پایداری اتصالات میلگرد به سازه‌های بتنی با دستاورد ایران‌ساخت

یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه پلیمر و بتروشیمی با تولید چسب کاشت میلگرد با فناوری نانو نیاز به کنده‌کاری را برای تقویت، اصلاح یا ترمیم بتن‌ریزی قبلی برطرف کرده است.

درمان زخم پای دیابتی و سوختگی با داروی ایرانی فاکتور رشد اپیدرمی

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی برای اولین بار در کشور موفق به بومی‌سازی دارویی برای درمان زخم پای دیابتی و سوختگی شده است که در هر عدد چیزی حدود ۲۵ میلیون تومان صرفه جویی ارزی به همراه دارد.

رونمایی از سردیس برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) در منطقه نوآوری بین‌المللی

در دومین جشن علم که به مناسبت روز جهانی علم در منطقه نوآوری بین‌المللی ایران برگزار خواهد شد، از سردیس برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) در بوستان دانشمندان پارک فناوری پردیس رونمایی می‌شود.

حمایت ویژه از سرآمدان علمی کشور با اعطای پژوهانه و جذب محقق پسادکتری

برگزیدگان برنامه سرآمدان علمی کشور در سال ۱۴۰۳، روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه طی مراسمی با حضور جمعی از مسئولان و پژوهشگران شاخص کشور معرفی و تقدیر می‌شوند.

کاهش وزن نگران‌کننده فضانورد ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی

عکس‌های منتشرشده نشان می‌دهند که «سونیتا ویلیامز» فضانورد ناسا که هنوز به همراه همکارش در ایستگاه فضایی بین‌المللی مانده، وزن زیادی را از دست داده است.

انتهای پیام



Source link