پرونده قتل باب لی، مدیر فقید صنعت فناوری، وارد فاز جدیدی شد

در یک چرخش ناگهانی از روایت‌ اولیه‌ی قتل باب لی، مدیر اجرایی استارتاپ Cash App، پرونده از یک درگیری خیابانی به یک معمای پیچیده جنایی تبدیل شده است. با گذشت تقریباً ۱۹ ماه از این اتفاق تلخ که توجه بسیاری را به خود جلب کرد، اکنون دادگاه، نیما مؤمنی، کارآفرین و مشاور فناوری را متهم […]


در یک چرخش ناگهانی از روایت‌ اولیه‌ی قتل باب لی، مدیر اجرایی استارتاپ Cash App، پرونده از یک درگیری خیابانی به یک معمای پیچیده جنایی تبدیل شده است. با گذشت تقریباً ۱۹ ماه از این اتفاق تلخ که توجه بسیاری را به خود جلب کرد، اکنون دادگاه، نیما مؤمنی، کارآفرین و مشاور فناوری را متهم اصلی قتل باب لی می‌داند.

نیما مؤمنی و باب لی در یک باشگاه خصوصی با یکدیگر آشنا شدند و چون فعالیت هر دو در زمینه‌ی فناوری بود، با یکدیگر روابط دوستانه و خانوادگی برقرار کردند. نیما مؤمنی ۳۸ ساله، پیش‌تر شرکت نرم‌افزاری «اکسپند آی تی» را تأسیس کرده بود و باب لی نیز یکی از مدیران اجرایی برنامه‌ی پرطرفدار Cash App محسوب می‌شد. نشریه‌ی فوربز ارزش برنامه‌ی کش اپ را ۴۰ میلیارد دلار برآورد می‌کند.

استارتاپ Cash App روشی ساده و سریع برای مدیریت پول به کاربران ارائه می‌کند. با این اپلیکیشن کاربران می‌توانند به‌راحتی بین دوستان و خانواده‌‌های خود پول جابه‌جا کنند، هزینه‌های مشترک را تقسیم کنند و از کارت نقدی تخفیف‌دار برای خریدهای روزمره استفاده کنند. Cash App با ارائه‌ی تخفیف‌های ویژه در بسیاری از فروشگاه‌های آمریکا، به کاربران کمک می‌کند تا در هزینه‌های زندگی‌شان صرفه‌جویی کنند.

طبق گزارش سانفرانسیسکو استاندارد، شواهدی که دادستان ارائه داد، این پرونده‌ی جنایی را به داستانی پیچیده و جنایی خانوادگی تبدیل کرده است. محقق پرونده، هیئت‌منصفه را با جزئیات یک رابطه‌ی پرتنش بین قربانی و خواهر متهم آشنا کرد. یکی از دوستان باب لی، ادعا می‌کند که او به خواهر متهم تعرض جنسی کرده بود و در نهایت، نیما مؤمنی با ضربات متعدد چاقو، باب لی را به قتل رساند.

بنابر تصاویر دوربین‌های مداربسته و پیام‌های گوشی نیما، او باب لی را سوم آوریل به خانه‌ی خزر مؤمنی، خواهر نیما، برای برطرف شدن سوءتفاهم‌ها دعوت می‌کند، ساعت هشت و نیم شب هر دو به آپارتمان خواهرش می‌رسند و بعد از گذشت چهار ساعت از آپارتمان خارج می‌شوند و سوار خودروی نیما می‌شوند؛ بعد از مدتی نیما از ماشین پیاده می‌شود و با سه ضربه‌ی چاقو، باب لی را به قتل می‌رساند.

همان‌طور که از جزئیات پرونده برمی‌آید، مرگ لی ارتباطی با بی‌خانمانی در سانفرانسیسکو ندارد. این پرونده پیچیدگی‌های بیشتری دارد و به نظر می‌رسد جنبه‌های جنایی آن پررنگ‌تر باشد؛ مانند استفاده از تلفن‌های یک‌بارمصرف، فروش دوباره‌ی یک خودروی BMW به نمایندگی و ارتباط باب لی و نیما مؤمنی با یک باشگاه خاص.

مقاله‌های مرتبط:

در ابتدا، رسانه‌ها و افکار عمومی قتل باب لی را به‌عنوان نمونه‌ای از افزایش خشونت در شهرهای بزرگ معرفی کردند و آن را با موضوع بی‌خانمانی مرتبط دانستند؛ اما با پیشرفت تحقیقات، این روایت ساده جای خود را به داستانی پیچیده‌تر داد.

در پرونده‌ی باب لی، فناوری نقش بسیار مهمی ایفا کرده است؛ زیرا متهم با استفاده از گوشی یک‌بارمصرف تلاش کرده‌ بود تا ردپایی از خود بر جای نگذارد و هویت خود را مخفی نگه دارد. از سوی دیگر، دوربین‌های مداربسته‌ی نصب‌شده در باشگاه نیز به‌عنوان شاهدی عینی، تصاویر ارزشمندی از شب حادثه را در اختیار پلیس قرار داد. همین تصاویر به مأموران کمک کرد تا به اطلاعات مهمی درباره‌ی وقایع آن شب و ارتباط باب لی با نیما مؤمنی دست پیدا کنند.

باتوجه‌به پیچیدگی پرونده، پیش‌بینی نتیجه‌ی نهایی آن دشوار است. این پرونده به‌احتمال زیاد به یک پرونده‌ی حقوقی طولانی و پرهزینه تبدیل خواهد شد و توجه رسانه‌ها و افکار عمومی را برای مدتی طولانی به خود جلب خواهد کرد.



Source link