نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اما در سختترین آزمون، پس از لمس اولین عدد در دنباله، باقی اعداد در پشت مربعهای شطرنجی پنهان میشدند؛ بدین معنا که شامپانزهها باید محل قرارگیری اعداد را به خاطر میسپردند تا بتوانند به ترتیب درست، آنها را فشار دهند. آزمایشها در طول شش سال و در شرایط مختلف، با تعداد تماشاچیان متغیر، از یک […]
اما در سختترین آزمون، پس از لمس اولین عدد در دنباله، باقی اعداد در پشت مربعهای شطرنجی پنهان میشدند؛ بدین معنا که شامپانزهها باید محل قرارگیری اعداد را به خاطر میسپردند تا بتوانند به ترتیب درست، آنها را فشار دهند.
آزمایشها در طول شش سال و در شرایط مختلف، با تعداد تماشاچیان متغیر، از یک تا هشت نفر، انجام شد. بعضی از تماشاچیان برای شامپانزهها آشنا و برخی دیگر غریبه بودند.
در وظایف سادهتر، حضور تعداد بیشتری از تماشاچیان موجب افت عملکرد شامپانزهها میشد
در وظایف سادهتر، حضور تعداد بیشتری از تماشاچیان موجب افت عملکرد شامپانزهها میشد. اما در دشوارترین وظیفهها، هر شش شامپانزه با افزایش تعداد تماشاچیان عملکرد بهتری از خود نشان دادند.
لین توضیح میدهد: «بسیار شگفتانگیز بود که با افزایش تعداد تماشاچیان انسانی، عملکرد شامپانزهها به طور چشمگیری بهبود یافت، چون انتظار میرفت که حضور انسانهای بیشتر موجب حواسپرتی آنها شود. اما نتایج نشان میدهد که حضور افراد ممکن است در واقع باعث ایجاد انگیزهی بیشتر برای آنها شده باشد.»
در وظایف آسانتر، حضور انسانها ممکن است برای شامپانزهها گیجکننده باشد، اما در وظایف سختتر، شاید انسانها نقش عاملی استرسزا را بازی کنند که در حقیقت، موجب میشود شامپانزهها عملکرد بهتری داشته باشند.
شینیا یاماموتو از دانشگاه کیوتو و یکی از اعضای تیم مطالعه، میگوید آنها از مشاهده این اثر در شامپانزهها بسیار شگفتزده شدند.
یاماموتو توضیح میدهد: «چنین اثری اغلب به طور ویژه برای انسانها در نظر گرفته میشود، چون ما در جوامعی زندگی میکنیم که مبتنی بر شهرت و هنجارهای اجتماعی است؛ بدین صورت، گاهی در برابر حضور تماشاچی عملکرد بهتری داریم و گاهی برعکس. اما مطالعهی ما نشان میدهد که اثر تماشاچی ممکن است در میمونها، قبل از توسعهی چنین جامعهای به وجود آمده باشد.»
بیشتر بخوانید
یاماموتو تأکید میکند که نتیجهگیری مستقیم از مطالعات غیرانسانی برای انسانها دشوار و گاهی خطرناک است، اما میافزاید: «شاید بتوانیم به افرادی که از حضور در جمع مضطرب میشوند، بگوییم که شامپانزهها هم همینطور هستند و کمی از تنش آنها بکاهیم!»
میگل لورنت از دانشگاه جیرونا در اسپانیا، معتقد است که پژوهش بیشتر در این زمینه، میتواند چگونگی ارتباط تأثیر مخاطب با شخصیتهای فردی شامپانزهها را بررسی کند.
لورنت میگوید: «همچنین، جذاب خواهد بود که این اثرات را در حضور تماشاچیان شامپانزه نیز بررسی کنیم تا دریابیم که چگونه این قبیل پویاییها در بستر اجتماعی طبیعی عمل میکنند و آیا میتوانیم این نتایج را به رفتار طبیعی شامپانزهها تعمیم دهیم یا خیر.»
یافتههای مطالعه در مجله iScience منتشر شده است.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرآنلاین، دیوید هول این سنگ را به خانه برد و به هر ترتیب تلاش کرد تا آن را بشکافد و اطمینان داشت که در داخل سنگ، یک قطعه طلا وجود دارد. او برای نفوذ به این سنگ، از یک اره سنگ، یک چرخ زاویهای و یک مته استفاده کرد و حتی سنگ را […]
شیائومی اوایل مهر گوشی میانردهی مورد انتظار ردمی نوت ۱۴ را رونمایی کرد. پساز نوت ۱۴، نوبت به ردمی نوت ۱۴ پرو و نوت ۱۴ پرو پلاس رسید که طبق بیانیهی رسمی وبسایت شیائومی هند، در ۹ دسامبر (۱۹ آذر) رونمایی میشوند. شیائومی تصاویر و مشخصات کلی ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس 5G را بهصورت […]
شرکت اوپو به تازگی از سری گوشیهای هوشمند جدید خود، Reno13 و Reno13 Pro رونمایی کرده است. این دو گوشی هوشمند با مشخصات فنی قابل توجهی به بازار عرضه خواهند شد. به گزارش تکناک، شرکت اوپو در مراسمی که بهتازگی در چین برگزار شد، از جدیدترین گوشیهای هوشمند خود در سری Reno13 رونمایی کرد. این […]
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، پساز فاششدن اطلاعات آیفون ۱۷ ایر، این بار افشاگرها از ضخیمترشدن ماژول دوربین آیفون ۱۷ پرو در مقایسه با آیفون ۱۶ پرو خبر میدهند. بهنوشتهی وبسایت The Information، احتمالاً اپل در قسمتی از پنل پشتی خانوادهی آیفون ۱۷ از فولاد ضد زنگ و تیتانیوم استفاده خواهد کرد. انتظار میرود اپل فقط در […]