نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محققان به کمک ماهوارههای جاسوسی آمریکا برای اولین بار محل دقیق میدان نبرد قادسیه، نبردی که در قرن هفتم روی داد و منجر به گسترش اسلام شد را شناسایی کردند. به گزارش ایسنا، تصاویر ماهواره جاسوسی ایالات متحده از دهه ۱۹۷۰ مکان دقیق یک نبرد تاریخساز را در قرن هفتم نشان داد که منجر به […]
محققان به کمک ماهوارههای جاسوسی آمریکا برای اولین بار محل دقیق میدان نبرد قادسیه، نبردی که در قرن هفتم روی داد و منجر به گسترش اسلام شد را شناسایی کردند.
به گزارش ایسنا، تصاویر ماهواره جاسوسی ایالات متحده از دهه ۱۹۷۰ مکان دقیق یک نبرد تاریخساز را در قرن هفتم نشان داد که منجر به گسترش اسلام در سراسر جهان شد.
نبرد قادسیه شاهد پیروزی یک سپاه کوچک از مسلمانان عرب بر قدرتی مسلط در جنوب غربی عراق کنونی بود.
همانطور که یکی از محققان این مطالعه به سیانان گفت، شکست نیروهای ساسانیان باعث شد تا پیشروی مسلمانان ادامه یابد که همین امر، این نبرد را به عنوان «لحظهای مهم در تاریخ» برجسته میکند.
با این حال به رغم اهمیت این نبرد، محل دقیق آن هرگز تاکنون روی نقشه مشخص نشده بود.
اکنون یکی از مهمترین مکانهای تاریخ اسلام در مطالعه جدیدی که در مجله Antiquity منتشر شده است، شناسایی و بررسی شده است.
شناسایی میدان نبرد قادسیه
در ابتدا یک گروه متشکل از پژوهشگران عراقی و بریتانیایی از دانشگاه دانهام(Dunham) به دنبال ترسیم یک مسیر زیارتی برای انجام حج برای ثبت به عنوان یک مکان میراث جهانی بود. بنابراین آنها با استفاده از تصاویر ماهوارهای جاسوسی دهه ۱۹۷۰ فکر کردند که ممکن است بتوانند میدانهای جنگهای تاریخی جهان عرب را نیز بیابند.
آنها به سوابق تاریخی برای راهنمایی رجوع کردند تا به اطلاعات نسبتاً دقیقی در مورد مکان نبرد قادسیه برسند. با این حال بین ارجاعات متنی و تصاویر ماهوارهای دهه ۱۹۷۰ ارتباط قابل توجهی نیافتند.
آنها سپس با استفاده از «گوگل ارث»(Google Earth) و بینگ مپس(Bing Maps) در حدود ۲۰ مایلی جنوب این مسیر زیارتی، یک ویژگی را شناسایی کردند که معتقدند کانال، یک قلعه مربع شکل و یک سکونتگاه بزرگ با سیستم استحکامات خطی را نشان میدهد.
یکی از محققان ارشد این مطالعه میگوید: ما در مرحله بعد به سراغ تصاویر ماهوارهای KH9 با وضوح بالا از سال ۱۹۷۳ رفتیم و آنها را مورد بررسی قرار دادیم، زیرا تصاویر گرفته شده در طول جنگ سرد برای باستان شناسانی که در خاورمیانه کار میکنند، بسیار مفید است.
در مطالعه منتشر شده در مجله Antiquity، نویسندگان مطالعه توضیح دادند که خطوط نبرد ساسانیان و مسلمانان را در امتداد کناره یک نهر به همراه خندق و کانالها پشت آن ترسیم کردهاند.
این خطوط به احتمال زیاد به قلعهای در انتهای غربی این میدان نبرد اشاره دارد که دارای برجهای گِرد در گوشههاست و فرمانده لشگر عرب احتمالاً ارتش خود را از آنجا هدایت میکرده است. بنابراین این نبرد ممکن است بین استحکامات مربعی در ضلع شرقی یک خندق بزرگ که به موازات لبه دشت سیلابی است، رخ داده باشد.
این سنگر نزدیک به پنج مایل طول و بیش از ۳۲ فوت عرض دارد و در ضلع شمال شرقی یک بارو دارد. بقایای دو برج مراقبت حتی در کنار سنگر قابل مشاهده است که استحکامات در مرکز آن قرار گرفته است.
پس از بررسی باستان شناسی، محققان بر این باورند که یکی از مهمترین نبردهای تاریخ در این مکان رخ داده است.
اکنون محققان قصد دارند یک بررسی میدانی دقیق از منطقه قادسیه انجام دهند و از سنجش از راه دور و تجزیه و تحلیل جغرافیایی گستردهتر برای بررسی بیشتر این منظره تاریخی ساسانی/اسلامی استفاده کنند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
یک استارتآپ آمریکایی، جایگزین جدیدی را برای باتریهای لیتیوم-یون ابداع کرده که غیرقابل اشتعال و ایمن است. به گزارش ایسنا، باتریهای لیتیوم-یون مانند موتورهای تجهیزات الکترونیکی خانگی هستند و یک تحول الکتریکی را در حملونقل ایجاد میکنند اما برای همه کاربردها مناسب نیستند. به نقل از امآیتی نیوز، یک نقطه ضعف کلیدی باتریهای لیتیوم-یون، اشتعالپذیری […]
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (پنجم آذر ماه) در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت به موضوع فیلترینگ و آسیبهای آن به امنیت نظام بانکداری اشاره کرد. وزیر ارتباطات در بخشی از صحبتهای خود گفت: نکته مهمی که قصد دارم درباره آن صحبت کنم، بحث امنیت است. طبق […]
وبینار معرفی برنامه تابستانی دانشمندان جوان یاسا و شیوه ارسال پروپوزال روز سهشنبه، ۶ آذرماه جاری توسط یاسا برگزار میشود. به گزارش ایسنا، بنیاد ملی علم ایران و مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا) وبینار معرفی برنامه تابستانی دانشمندان جوان یاسا (YSSP) را برگزار میکنند. مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا)، مؤسسهای پیشرو در زمینه تحلیل سیستمی […]
یکی از تحلیلگران سرشناس رمزارزها معتقد است که به زودی توفان آلت سیزن از راه میرسد و از نظر عملکرد رونق آلت کوینها، بیت کوین را پشت سر میگذارد. به گزارش تکناک، «تکدو» (TechDev)، تحلیلگر معروف به دنبالکنندگان خود در شبکه اجتماعی X اعلام کرده که با بررسی دادههای تاریخی، نشانههایی از آغاز آلت سیزن […]