نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
این اولین باری است که آژانس پرتابهای فضایی CAS Space چین، خدمات خود را به مشتریانی در خارج از چین ارائه میکند که خود نشاندهنده استراتژی گستردهتر آن برای گسترش بینالمللی به رغم چالشهای ناشی از مقررات صادرات و رقابت با اسپیسایکس است. به گزارش ایسنا، شرکت فضایی تجاری چینی CAS Space اعلام کرده است […]
این اولین باری است که آژانس پرتابهای فضایی CAS Space چین، خدمات خود را به مشتریانی در خارج از چین ارائه میکند که خود نشاندهنده استراتژی گستردهتر آن برای گسترش بینالمللی به رغم چالشهای ناشی از مقررات صادرات و رقابت با اسپیسایکس است.
به گزارش ایسنا، شرکت فضایی تجاری چینی CAS Space اعلام کرده است که ۱۵ ماهواره را با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرده که یکی از آنها متعلق به عمان بوده است.
به نقل از اسپیس، موشک کینتیکا-۱(Kinetica-1) با سوخت جامد متعلق به شرکت فضایی CAS Space از مرکز پرتاب ماهوارهای جیوچوان(Jiuquan) در صحرای گبی در روز یکشنبه از زمین بلند شد.
در این موشک، یک ماهواره سنجش از دور به نام OL-1 وجود داشت که بخشی از آن توسط عمان لنز (Oman Lens)، یک استارت آپ عمانی که قصد دارد از تصاویر ماهوارهای با وضوح بالا برای نقشه برداری از زمین و نظارت بر پوشش جنگلی و سایر شرایط محیطی استفاده کند، توسعه یافته بود. این ماهواره همچنین به محاسبات با هوش مصنوعی برای انجام تجزیه و تحلیل دادههای درون مدار مجهز است. این پرتاب اولین باری است که شرکت خصوصی مستقر در پکن خدمات پرتاب را به مشتریان خارج از چین ارائه میدهد که نشان دهنده استراتژی گستردهتر آن برای گسترش بینالمللی به رغم چالشهای ناشی از مقررات صادرات و رقابت با اسپیسایکس است.
وزارت خارجه عمان در بیانیهای نوشت: با این پرتاب موفقیت آمیز، ورود رسمی عمان به حوزه فناوری فضایی اعلام میشود. این اولین ماهواره از مجموعهای از ماهوارهها است که هدف آنها فراهم کردن قابلیتهای پیشرفته رصد زمین برای عمان است.
به گفته رسانههای محلی، ماهوارههای دیگری که روز یکشنبه به فضا پرتاب شدند عبارتند از اولین ماهوارههای تجاری تشخیص منبع متان چین که توسط شرکت فناوری هوافضای شیان ژونگکه شیگوانگ(Xi’an Zhongke Xiguang Aerospace Technology) توسعه یافته و چندین ماهواره سنجش از راه دور چینی مجهز به دوربین برای جمع آوری دادههای هواشناسی.
همچنین یک جفت ماهواره جیلین-۱(Jilin-1) برای شرکت فناوری ماهواره چانگگوانگ(CGST) که مشتری اصلی CAS Space است، پرتاب شد. این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ یک صورت فلکی رصد زمین در مدار بسازد و تا به امروز ۱۱۷ ماهواره به مدار پرتاب کرده است.
CAS Space در پستی در ایکس نوشت: محمولههای این ماموریت در درجه اول برای برنامهریزی شهری، کشاورزی و نظارت بر آب و هوا کار میکنند.
جای تعجب نیست که هیچ اطلاعاتی در مورد یک جفت ماهواره شیان که همچنین در روز یکشنبه پرتاب شدند، وجود ندارد. شیان، که نامش به معنای «آزمایش» است، به مجموعهای از ماهوارههای آزمایشی چینی محرمانه گفته میشود. طی دو دهه گذشته، چین حداقل ۳۶ ماهواره شیان را پرتاب کرده است که احتمالا برای آزمایش فناوریها و محمولههای جدید طراحی شدهاند.
با توجه به تنشهای ژئوپلیتیکی بین ایالات متحده و چین، مقررات بینالمللی حمل و نقل تسلیحات ایالات متحده(ITAR) تا حد زیادی مانع ورود CAS Space به بازارهای آمریکا و اروپا میشود و تلاشهای این شرکت برای ارائه خدمات پرتاب در بازار جهانی و رقابت با اسپیسایکس را پیچیده میکند.
در ماههای اخیر، CAS Space در حال آزمایش اجزای یک موشک جدید و قابل استفاده مجدد به نام کینتیکا-۲(Kinetica-۲) یا لیجیان-۲(Lijian-۲) بوده است. از سال آینده، این شرکت قصد دارد از این موشک به عنوان وسیله پرتاب اصلی برای استقرار ماهوارهها در مدار و ارسال محموله به ایستگاه فضایی تیانگونگ استفاده کند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
یک استارتآپ آمریکایی، جایگزین جدیدی را برای باتریهای لیتیوم-یون ابداع کرده که غیرقابل اشتعال و ایمن است. به گزارش ایسنا، باتریهای لیتیوم-یون مانند موتورهای تجهیزات الکترونیکی خانگی هستند و یک تحول الکتریکی را در حملونقل ایجاد میکنند اما برای همه کاربردها مناسب نیستند. به نقل از امآیتی نیوز، یک نقطه ضعف کلیدی باتریهای لیتیوم-یون، اشتعالپذیری […]
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (پنجم آذر ماه) در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت به موضوع فیلترینگ و آسیبهای آن به امنیت نظام بانکداری اشاره کرد. وزیر ارتباطات در بخشی از صحبتهای خود گفت: نکته مهمی که قصد دارم درباره آن صحبت کنم، بحث امنیت است. طبق […]
وبینار معرفی برنامه تابستانی دانشمندان جوان یاسا و شیوه ارسال پروپوزال روز سهشنبه، ۶ آذرماه جاری توسط یاسا برگزار میشود. به گزارش ایسنا، بنیاد ملی علم ایران و مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا) وبینار معرفی برنامه تابستانی دانشمندان جوان یاسا (YSSP) را برگزار میکنند. مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا)، مؤسسهای پیشرو در زمینه تحلیل سیستمی […]
یکی از تحلیلگران سرشناس رمزارزها معتقد است که به زودی توفان آلت سیزن از راه میرسد و از نظر عملکرد رونق آلت کوینها، بیت کوین را پشت سر میگذارد. به گزارش تکناک، «تکدو» (TechDev)، تحلیلگر معروف به دنبالکنندگان خود در شبکه اجتماعی X اعلام کرده که با بررسی دادههای تاریخی، نشانههایی از آغاز آلت سیزن […]