نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اولین ربات تمامالکتریکی چینی در اندازه واقعی به نام تیانگونگ، با هدف کمک به رشد بیشتر و تسریع استفاده از رباتها در زندگی روزمره، به صورت متنباز منتشر شده است. به گزارش تکناک، تیانگونگ یک ربات انساننما میباشد، که توسط مرکز نوآوری رباتهای انساننما در پکن ساخته شده است و میتواند با سرعت ثابت ۶ […]
اولین ربات تمامالکتریکی چینی در اندازه واقعی به نام تیانگونگ، با هدف کمک به رشد بیشتر و تسریع استفاده از رباتها در زندگی روزمره، به صورت متنباز منتشر شده است.
به گزارش تکناک، تیانگونگ یک ربات انساننما میباشد، که توسط مرکز نوآوری رباتهای انساننما در پکن ساخته شده است و میتواند با سرعت ثابت ۶ کیلومتر در ساعت حرکت کند.
تیانگونگ با استفاده از حسگرهای دیداری، حسگرهای سهبعدی و حسگر IMU دقیق، چالشهای کنترل حرکت خود را به خوبی حل میکند.
این ربات تمامالکتریکی در تاریخ ۴ می در منطقه توسعه اقتصادی-تکنولوژیک پکن معرفی شد.
هدف از توسعه رباتیک در مرکز نوآوری رباتهای انساننما، پیشرفت در زمینههایی مانند: مکانیک بدنی و هوش مصنوعی است و تیانگونگ به عنوان پلتفرم اصلی برای این تحقیقات استفاده میشود.
به گزارش گلوبال تایمز، پس از آزمایشهای زیاد، این پلتفرم اکنون متنباز شده است و شرکتها و مؤسسات تحقیقاتی میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
این اقدام قرار است زمان توسعه را کوتاهتر کند و هزینههای تحقیقاتی را کاهش دهد. پروژه متنباز شامل دو نسخه از این ربات انساننما است.
این دو نسخه شامل «تیانگونگ ۱.۰ لایت» و «تیانگونگ پرو» است، که اسناد طراحی نرمافزار و ساختار آنها از قبل در دسترس هستند. این مرکز قصد دارد تا پایان سال، نقشههای ساختاری اضافی، معماری نرمافزار و سیستمهای الکتریکی را منتشر کند.
طبق گزارش گلوبال تایمز، تیانگونگ از زمان انتشار رسمی خود در موقعیتهای مختلفی مانند: گشتزنی در نیروگاهها و وظایف برداشتن محصولات و قرار دادن در انبارها استفاده شده است.
چین برنامهای برای رهبری در توسعه رباتهای انساننما ارائه کرده است. وزارت صنعت و فناوری اطلاعات این کشور در نوامبر ۲۰۲۳ چشماندازی برای تولید انبوه رباتهای انساننما تا سال ۲۰۲۵ اعلام کرد.
انتظار میرود این رباتها تا سال ۲۰۲۷ توانایی فکر کردن، یادگیری و خلق داشته باشند. منطقه توسعه اقتصادی و تکنولوژیکی پکن ۱۱۰ شرکت رباتیک را جمعآوری کرده است تا یک زنجیره صنعتی کامل شامل اپلیکیشنها، ماشینها و قطعات کلیدی بسازد.
مرکز نوآوری رباتهای انساننما در پکن بر توسعه پلتفرمهای نرمافزاری و سختافزاری تمرکز دارد و همزمان با چالشهای صنعت، مانند سیستمهای عامل متنباز روبهرو میشود.
بخش رباتیک انساننما در چین در حال رشد است و شرکتهایی مانند UBtech Robotics و Unitree مدلهای مهمی از چنین رباتهایی را تولید میکنند.
عملگرهای تمامالکتریکی تیانگونگ به آن اجازه میدهند تا سر، بازوها و پاهای خود را به روشهای مختلف حرکت دهد.
با سرعت پردازش ۵۵۰ تریلیون عملیات در ثانیه، تیانگونگ که ۱۶۳ سانتیمتر قد دارد، به بسیاری از حسگرها برای دید بصری و حسگرهای نیرویی ششمحور با دقت بالا برای بازخورد دقیق نیرو مجهز شده است.
این ربات انساننما به طور کامل با برق کار میکند و سبکوزن است (۴۳ کیلوگرم)، که پایداری در حرکت به ویژه هنگام دویدن سریع را تضمین میکند.
یادگیری تقلیدی تقویتی پیشبینی شده مبتنی بر حافظه دولتی، که یک تکنیک پیشرفته برای یادگیری حرکت است و توسط رباتهای انساننما استفاده میشود، به آن قابلیت حرکت دویدن واقعگرایانه میدهد.
علاوه بر این، ربات انساننمای تمامالکتریکی تیانگونگ دارای یک حسگر IMU دقیق، حسگرهای سهبعدی و مجموعهای از حسگرهای دید بصری است. این حسگرها به ربات کمک میکنند تا مشکلات مربوط به کنترل حرکت را حل کند.
جالب است که تیانگونگ توانایی بالا رفتن از پلهها و پایین آمدن از شیبها را بدون نیاز به نشانههای بصری دارد. همچنین این ربات وقتی میلغزد یا میافتد، با تغییر سریع نحوه حرکت خود میتواند دوباره بلند شود و انعطافپذیری بالایی از خود نشان دهد.
مخترعان تیانگونگ ادعا میکنند که این ربات در گذشته توانایی دویدن انسانگونه را از خود نشان داده است و برای پیشرفتهای بیشتر، قابلیت متنباز بودن را ارائه میدهد، که درهای استفادههای تجاری گستردهتر را باز میکند.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
در جهانی که در زبالههای پلاستیکی غرق شده است، دانشمندان به چیزی دست یافتهاند که زمانی غیرممکن به نظر میرسید. آنها پلاستیکی ساختهاند که به اندازه مواد معمولی قوی است اما به طور کامل در آب دریا حل میشود. به گزارش ایسنا، این ماده انقلابی که توسط محققان مرکز RIKEN برای علوم مواد اضطراری(CEMS) ساخته […]
دانشجویان، طلاب، فناوران و دانشمندان جوان سراسر کشور میتوانند از ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ به مدت یک ماه با مراجعه به پایگاه اینترنتی جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir ضمن مطالعه شیوهنامه، اقدام به ثبتنام و بارگذاری مدارک خود کنند. به گزارش ایسنا، بنیاد فرهنگی البرز در سال ۱۳۴۲ شمسی با هدف کمک به اشاعه فرهنگ علمی کشور […]
با نزدیکشدن به اواخر سال ۲۰۲۴، تغییراتی در سهم بازار برخی برندهای گوشی هوشمند در بازار آمریکا ایجاد شده است. اپل که در این کشور با اختلاف زیاد همچنان جایگاه نخست را در اختیار دارد، از سهم ۵۲ درصدی در سهماههی دوم سال جاری میلادی به سهم ۵۳ درصدی دست یافت. براساس دادههای کانترپوینت، لنوو […]
شرکت Figure AI، پیشگام در رباتیک و شرکت BMW، تولیدکننده بزرگ خودروی آلمانی، پیشرفتهای زیادی در ربات انساننمای خود به نام Figure 02 داشتهاند. به گزارش تکناک، این ربات اکنون در خط تولید کار میکند و توانسته است سرعت خود را ۴۰۰ درصد بیشتر و نرخ موفقیت خود را ۷ برابر بهتر کند. این پیشرفتها به عنوان […]