چین از نمونه اولیه شاتل فضایی جدید خود رونمایی کرد

چین از شاتل فضایی جدید خود که قابل استفاده مجدد است و می‌تواند بارها را بین زمین و ایستگاه فضایی تیانگونگ جابه‌جا کند، رونمایی کرد. به گزارش تک‌ناک، ایستگاه تیانگونگ یک ایستگاه فضایی کوچک است که چین آن را در مدار زمین اداره می‌کند. ماژول اصلی این ایستگاه در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد […]


چین از شاتل فضایی جدید خود که قابل استفاده مجدد است و می‌تواند بارها را بین زمین و ایستگاه فضایی تیانگونگ جابه‌جا کند، رونمایی کرد.

به گزارش تک‌ناک، ایستگاه تیانگونگ یک ایستگاه فضایی کوچک است که چین آن را در مدار زمین اداره می‌کند. ماژول اصلی این ایستگاه در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد و هم‌اکنون یک پایگاه دائمی برای تیمی از فضانوردان است.

این ایستگاه سه ماژول دارد و قرار است در آینده به شش ماژول گسترش یابد. برای اینکه ایستگاه به درستی کار کند و فضانوردان بتوانند در آن زندگی کنند، به تأمین مداوم منابع نیاز دارد.

چین برای این کار و برای بازگرداندن آزمایش‌ها و تجهیزات به زمین، شاتل فضایی جدیدی به نام Haolong طراحی کرده که قابل استفاده مجدد است. نمونه اولیه این شاتل در ویدیویی از تلویزیون مرکزی چین نشان داده شد.

چین نمونه اولیه شاتل فضایی جدید خود را معرفی کرد

در حال حاضر، چین از دو نوع فضاپیما برای پشتیبانی ایستگاه فضایی تیانگونگ استفاده می‌کند. یکی فضاپیمای باری تیانژو که قابل استفاده مجدد نیست و بعد از استفاده در جو زمین سوخته و به اقیانوس آرام می‌افتد و دیگری فضاپیمای شنجو که برای حمل فضانوردان و مقداری تجهیزات به ایستگاه فضایی به کار می‌رود.

اما فضاپیمای باری جدید Haolong، طراحی شده است تا از این روش‌ها به صرفه‌تر باشد. این فضاپیما ۱۰ متر طول دارد و وزن آن کمتر از نصف فضاپیمای قبلی است، که همین موضوع باعث کاهش هزینه‌ها و سازگاری بیشتر با محیط زیست می‌شود.

برنامه این است که فضاپیمای باری Haolong به ایستگاه فضایی تیانگونگ متصل شود و فضانوردان آن را تخلیه و بارگیری کنند، سپس بدون فضانورد به زمین بازگردد.

فانگ یوان‌پنگ، طراح اصلی شاتل فضایی Haolong، در ویدیوی رونمایی توضیح داد که این فضاپیما طراحی خاصی دارد.

شاتل Haolong بال‌های بزرگی دارد و از نظر آیرودینامیکی بسیار بهینه است. بدنه آن گرد می‌باشد و بال‌های دلتا که به سمت عقب متمایل شده‌اند، ترکیبی از ویژگی‌های فضاپیما و هواپیما را دارد.

این فضاپیما می‌تواند با راکت به مدار پرتاب شود و سپس مانند یک هواپیما روی باند فرودگاه فرود بیاید.

علاوه بر ماژول‌های جدید برای ایستگاه فضایی، چین قصد دارد یک تلسکوپ فضایی جدید بسازد که به ایستگاه تیانگونگ متصل شود تا کارهای بیشتری انجام دهد.



منبع: تکنک