Earth Copilot؛ ابزار جدید ناسا و مایکروسافت برای تحلیل داده‌های زمین

ناسا با همکاری مایکروسافت دستیار هوش مصنوعی Earth Copilot را معرفی کرده است تا کاربران با استفاده از زبان طبیعی، سؤالاتشان را درباره زمین مطرح کنند. به گزارش تک‌ناک، ناسا با همکاری مایکروسافت چت‌بات هوش مصنوعی جدیدی به نام Earth Copilot طراحی کرده است که هدف آن آسان‌سازی دسترسی و درک داده‌های علمی درباره زمین […]


ناسا با همکاری مایکروسافت دستیار هوش مصنوعی Earth Copilot را معرفی کرده است تا کاربران با استفاده از زبان طبیعی، سؤالاتشان را درباره زمین مطرح کنند.

به گزارش تک‌ناک، ناسا با همکاری مایکروسافت چت‌بات هوش مصنوعی جدیدی به نام Earth Copilot طراحی کرده است که هدف آن آسان‌سازی دسترسی و درک داده‌های علمی درباره زمین است. این ابزار با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی، می‌تواند پرسش‌های مرتبط با سیاره ما را با ساده‌سازی اطلاعات گسترده جغرافیایی ناسا پاسخ دهد.

طراحی و عملکرد Earth Copilot

ورج می‌نویسد که این ابزار ازطریق ادغام هوش مصنوعی در مخزن داده‌های ناسا توسعه یافته است و برای پاسخ‌گویی به پرسش‌هایی مانند «تأثیر طوفان ایان در جزیره سنبل چه بود؟» یا «همه‌گیری کووید-۱۹ چگونه بر کیفیت هوای ایالات متحده تأثیر گذاشت؟» می‌تواند از داده‌های موجود استفاده کند. Earth Copilot به‌گونه‌ای طراحی شده است که اطلاعات پیچیده و تخصصی را به زبان ساده‌تری برای کاربران ارائه دهد.

طراحی و عملکرد Earth Copilot

هدف ناسا از توسعه این ابزار

ناسا با معرفی Earth Copilot تلاش می‌کند تا دسترسی عموم مردم به داده‌های علمی را تسهیل کند. در‌حال‌حاضر، استفاده از اطلاعات موجود در پایگاه داده ناسا به‌دلیل پیچیدگی‌های فنی و نیاز به مهارت‌های تخصصی در تحلیل داده‌های جغرافیایی، برای کاربران مبتدی دشوار است. تایلر برایسون، معاون شرکت مایکروسافت در بخش صنایع سلامت و بخش عمومی، در‌این‌باره گفت:

برای بسیاری از افراد، یافتن و استخراج بینش‌ها نیازمند پیمایش رابط‌های فنی و درک فرمت‌های داده و تسلط بر تحلیل جغرافیایی است؛ مهارت‌هایی که تنها تعداد محدودی از کاربران مبتدی در اختیار دارند. هوش مصنوعی می‌تواند این فرایند را ساده کند و زمان دسترسی به بینش‌های علمی از داده‌های زمین را به چند ثانیه کاهش دهد.

وضعیت فعلی و آینده ابزار

در‌حال‌حاضر، Earth Copilot فقط در اختیار دانشمندان و محققان ناسا قرار دارد تا قابلیت‌های این ابزار را ارزیابی کنند. پس‌از تکمیل این مرحله، امکان ادغام آن در پلتفرم VEDA (پلتفرم تصویرسازی و اکتشاف و تحلیل داده‌های ناسا) بررسی خواهد شد. VEDA هم‌اکنون دسترسی به برخی از داده‌های این سازمان را فراهم می‌کند.

با این ابزار، ناسا و مایکروسافت گامی بزرگ در راستای عمومی‌کردن داده‌های علمی برداشته‌اند و امیدوارند که ابزار مذکور به ابزاری ارزشمند برای کاربران در تمامی سطوح تخصصی تبدیل شود.



منبع: تکنک