نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
با هدفونهای جدید مجهز به هوش مصنوعی محققان دانشگاه واشنگتن، میتوانیم در محیطهای شلوغ، صداهای دورتر را حذف و مکالمات نزدیک را واضحتر بشنویم. به گزارش تکناک، این هدفونهای مجهز به هوش مصنوعی شبیه به هدفونهای معمولی با قابلیت حذف نویز است. اما ویژگی خاص آنها شش میکروفون اضافی میباشد که روی هدبند هدفون قرار […]
با هدفونهای جدید مجهز به هوش مصنوعی محققان دانشگاه واشنگتن، میتوانیم در محیطهای شلوغ، صداهای دورتر را حذف و مکالمات نزدیک را واضحتر بشنویم.
به گزارش تکناک، این هدفونهای مجهز به هوش مصنوعی شبیه به هدفونهای معمولی با قابلیت حذف نویز است. اما ویژگی خاص آنها شش میکروفون اضافی میباشد که روی هدبند هدفون قرار دارد.
یک کامپیوتر کوچک داخل هدفون، با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، صداهای دورتر را حذف و صداهای نزدیکتر را تقویت میکند، تا بتوانیم بهتر به مکالمههای اطراف خود گوش دهیم.
نتیجه نهایی این فناوری یک نوع «حباب صوتی» است که میتواند به طور دقیق محدودهای بین ۱ تا ۲ متر ایجاد کند. به این ترتیب، شما میتوانید صحبتهای افراد داخل این حباب را به وضوح بشنوید، در حالی که صداهای بیرون از این حباب تا ۴۹ دسیبل کاهش مییابد. اگر شخص دیگری وارد حباب شود، میتواند به راحتی به مکالمه اضافه گردد.
شیام گولاکوتا، محقق ارشد این پروژه گفت: «در مکانهای شلوغ مثل رستورانها، توانایی ما برای تمرکز روی صحبت نزدیکان محدود است. به همین دلیل ایجاد حبابهای صوتی تا به حال ممکن نبوده است. اما سیستم هوش مصنوعی ما میتواند فاصله هر منبع صدا را یاد بگیرد و در زمان واقعی و تنها در ۸ میلیثانیه، آن را پردازش کند.»
این شبکه عصبی ابتدا با استفاده از دادههایی که در ۲۲ محیط داخلی مختلف مانند دفاتر و خانهها جمعآوری شده بود، آموزش دیده است.
هدفونها روی سر یک مانکن قرار گرفتند و در حالی که صداها از فاصلههای مختلف پخش میشد، هدفونها چرخانده میشدند.
به نظر میرسد الگوریتم این فناوری از مقایسه فازهای مختلف فرکانسهای صدا برای تشخیص فاصله منابع صدا استفاده میکند و بر اساس آن صداهای دورتر را مسدود مینماید.
این آخرین نسخه از این فناوری است که تیم تحقیقاتی برای مدتها روی آن کار کرده است. سال گذشته یک نسخه از این فناوری از رباتهای کوچک استفاده میکرد که به صورت خودکار در اتاق حرکت میکردند و اندازهگیریهای لازم را انجام میدادند تا صداهای مختلف را از هم جدا کنند.
این نسخه به کاربر اجازه میداد تا صداهای منابع خاص را خاموش کند. چند ماه قبل، محققان نسخهای را معرفی کردند که میتوانست تنها با نگاه کردن به یک فرد، صدای او را شناسایی نماید.
جدیدترین نسخه حباب صوتی در هدفونهای مجهز به هوش مصنوعی میتواند عملیترین شکل این فناوری باشد و به شما اجازه دهد تا در یک کافه یا مکان شلوغ، به وضوح با افرادی که کنار شما هستند، صحبت کنید.
اگر این فناوری بتواند به دستگاههای کوچکتری مثل سمعک یا هدفونهای بیسیم تبدیل شود، کارایی آن بیشتر خواهد شد. خوشبختانه تیم تحقیقاتی در حال کار روی این موضوع هستند، همچنین یک استارتآپ برای تجاریسازی این فناوری راهاندازی کردهاند.
این تحقیق در مجله Nature Electronics منتشر شده است.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بلکفرایدی یا جمعهی سیاه از سالها قبل بهعنوان سنتی برای خرید کردن در فرهنگ آمریکاییها شناخته میشود؛ روزی که مردم به فروشگاهها هجوم میآورند تا از تخفیفهای ویژه و پیشنهادها استثنایی بهرهمند شوند. این روز پس از جشن شکرگزاری در آخرین جمعهی ماه نوامبر برگزار و آغازگر فصل خرید تعطیلات سال نو محسوب میشود. از […]
سرویس Gmail یکی از محبوبترین سرویسهای ایمیل در جهان است که کاربران بسیاری برای برقراری ارتباطات خود از آن استفاده میکنند. به گزارش تکناک، چه از Gmail روی گوشی، لپتاپ، کامپیوتر شخصی یا Chromebook ارزانقیمت استفاده کنید، این سرویس ایمیل امکانات بیشتری نسبت به آنچه به چشم میآید ارائه میدهد. در این مقاله، با هفت […]
نورهای روشن روی تخته موجسواری، کوسههای سفید بزرگ را دور نگه میدارند. اگر شما یک موجسوار هستید که نمیخواهید توسط کوسههای سفید بزرگ مورد حمله قرار بگیرید، تخته موجسواری شما باید تا حد امکان تاریک و مخفیکارانه باشد، درست است؟ شاید نه، همانطور که یک مطالعه جدید استرالیایی نشان میدهد، تختهای که روشن شده باشد […]
استارتآپ OASYS NOW که متعلق به نیما سلامی است برنده جایزه یک میلیون یورویی اسلاش ۱۰۰(Slush 100) شد. به گزارش ایسنا، این استارتآپ که نیما سلامی بهعنوان همبنیانگذار و مدیرعامل آن فعالیت میکند، فرآیند تطبیق کارآزمایی را ساده میکند، مشارکت بیمار را افزایش میدهد و تحقیقات پزشکی را تسریع میبخشد و در عین حال حفظ […]