نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
گوجهفرنگیهایی که امروزه بهطور صنعتی کشت میشوند، اغلب به اندازه کف دست میرسند؛ اما اجداد طبیعی آنها بسیار کوچکتر بودند. آنها همچنین به دلیل آب کمتر، در مقایسه با گوجهفرنگیهایی که در فروشگاههای مواد غذایی عرضه میشوند، شیرینتر و خوشطعمتر بودند. اکنون بهلطف پیشرفتهای ژنتیکی، ترکیب این دو ویژگی برای گوجه فرنگیها امکانپذیر شده است. […]
گوجهفرنگیهایی که امروزه بهطور صنعتی کشت میشوند، اغلب به اندازه کف دست میرسند؛ اما اجداد طبیعی آنها بسیار کوچکتر بودند. آنها همچنین به دلیل آب کمتر، در مقایسه با گوجهفرنگیهایی که در فروشگاههای مواد غذایی عرضه میشوند، شیرینتر و خوشطعمتر بودند. اکنون بهلطف پیشرفتهای ژنتیکی، ترکیب این دو ویژگی برای گوجه فرنگیها امکانپذیر شده است.
پژوهشگران با استفاده از تکنیکهای ویرایش ژن کریسپر، گوجهفرنگیهای جهشیافتهی جدیدی را پرورش دادهاند که با وجود بزرگبودن، طعمی شیرینتر و دلپذیرتر دارند. تنها کاری که برای دستیابی به این ویژگیها انجام شد، غیرفعال کردن دو ژن بود.
گروهی از پژوهشگران تحت هدایت ژنتیکدانان آکادمی علوم کشاورزی چین در پکن از تکنیک CRISPR-Cas9 برای شناسایی ژنهای کنترلکننده میزان قند در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) استفاده کردند. ژنهای موردنظر عبارت بودند از پروتئین کیناز وابسته به کلسیم ۷ (SlCDPK27 یا SlCPK27 ) و پارالوگ آن یعنی SlCDPK26. این ژنها با تخریب آنزیم مسئول تولید ساکارز، تولید قند در گوجه فرنگی را کاهش میدهند.
پژوهشگران با غیرفعال کردن دو ژن مذکور، موفق به تولید گوجهفرنگیهایی شدند که نسبت به گوجهفرنگیهای موجود در بازار، ۳۰ درصد گلوکز و فروکتوز بیشتری دارند. اصلاح ژنتیکی همچنین به تغییر معنادار در اندازهی میوه منجر نشد. بهنوشتهی پژوهشگران، گرچه گوجهفرنگیهای جهشیافته دانههای کمتر و سبکتری داشتند، جوانهزنی آنها طبیعی بود.
بیشتر بخوانید
نویسندگان میگویند گوجهفرنگیهای جهشیافتهی جدید ویژگیهایی دارند که آنها را از گوجهفرنگیهای معمولی که در بازار یافت میشود، متمایز میکند. مردم غالبا از بی طعمبودن گوجه فرنگیهای معمولی شکایت دارند و میگویند مزهی آب میدهند.
فقط بهبود طعم نیست که اهمیت دارد. سالانه حدود ۲۰۵ میلیون تن گوجه فرنگی در سراسر جهان تولید میشود که بیشتر آنها ۱۰۰ برابر بزرگتر از اجداد وحشی خود هستند. برای تولید محصولاتی مانند رب گوجه فرنگی نیاز است آب اضافی حذف شود و این امر هزینههایی را به دنبال دارد.
گوجهفرنگیهای شیرینتر ممکن است روزی گزینههای تولیدی پربازدهتری برای تولیدکنندگان باشند. از آنجا که دو ژن جداشده در مطالعه جدید، در بسیاری از گونههای گیاهی دیگر نیز یافت میشوند، ویرایش ژنتیکی مشابه ممکن است در آینده به بهبود سایر محصولات کشاورزی نیز کمک کند.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تراشهی Exynos 2600 که زمانی گفته میشد جهش بزرگی در عملکرد گوشیهای سامسونگ بههمراه میآورد، شاید هرگز به مرحلهی تولید نرسد. گزارش منبعی آگاه در ایکس نشان میدهد که کرهایها به دلیل مشکلات لیتوگرافی دو نانومتری خود، احتمالاً تولید اگزینوس ۲۶۰۰ را لغو خواهند کرد. انتظار میرفت که اگزینوس ۲۶۰۰ از لیتوگرافی پیشرفتهی دو نانومتری […]
سامسونگ ممکن است تولید پردازنده اگزینوس ۲۶۰۰ را بهدلیل مشکلات موجود در لیتوگرافی ۲ نانومتری لغو کند. بهگزارش تکناک، سامسونگ ممکن است تولید پردازنده اگزینوس ۲۶۰۰ را بهطور کامل متوقف کند. این چیپست که زمانی بهعنوان گامی بلند در پردازش موبایل شناخته میشد، بهدلیل مشکلات موجود در لیتوگرافی ۲ نانومتری، احتمالاً هرگز به مرحله تولید […]
متا، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام، وعدهی بهبودهای “مدتها مورد انتظار” برای تردز، رقیب X خود را داده است. این بهروزرسانیها شامل قابلیتهای جستجوی دقیقتر و موضوعات داغ گستردهتر میشوند. به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، اکنون به روزرسانی های جدیدی به تردز اضافه شده است.اکنون کاربران میتوانند به طور خاص بر اساس […]
ماهوارههای هدهد و کوثر که در بامداد ۱۵ خرداد با ماهوارهبر سایوز در مدار ۵۰۰ کیلومتری پرتاب شدند، اکنون در مدار تثبیت شدهاند و به گفته محققان فاز به دستگیری و عملیاتی شدن ماهواره هدهد تقریبا رو به اتمام است، ولی ماهواره کوثر در فرآیند خودکار سمت گیری درست به سمت زمین و خورشید قرار […]